Krantenkoppen

Rode Kruis Vlaanderen mikt op 7.500 liter extra donaties plasma in 2024

Rode Kruis Vlaanderen wil in 2024 zo’n 5 procent meer plasma inzamelen dan vorig jaar. Concreet komt dat neer op 7.500 liter extra. Ministers van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en Hilde Crevits (CD&V) hebben dat doneerdoel donderdag ingezegend tijdens een bezoek aan het donorcentrum in Brussel.

Meer krantenkoppen in België

Verkeerde cacao-gok zet Acomo onder druk

14:40 Geologische en politieke obstakels hinderen de voedings- en grondstoffenhandelaar Acomo. De explosieve stijging van de cacaoprijzen raakt zijn dochter Tradin Organic, terwijl conflicten in de Rode Zee…

Lees meer »

De David is weer lentefris: wereldbefaamde standbeeld van Michelangelo krijgt delicate schoonheidsbehandeling

Grote werkzaamheden aan de Galleria dell’Accademia in Firenze. De David, het wereldbefaamde standbeeld van Michelangelo, krijgt een delicate schoonheidsbehandeling. Het gaat om een routine-poetsbeurt die om de twee maanden wordt uitgevoerd. Er komt een stofzuiger en delicate borstel aan te pas om de marmeren perfectie van David van kop tot teen lentefris te maken. Het beeld werd gemaakt door Michelangelo

Lees meer »

Ruth Beeckmans strikt als onervaren zangeres rol in musical: “Er is nog werk, maar leuk dat Gert Verhulst in mij gelooft”

35 jaar geleden werd de allereerste aflevering van het legendarische ‘Tien om te zien’ uitgezonden op VTM. Voor Studio 100 dus het ideale moment om ‘Tien om te zien: de musical’ aan te kondigen. “Het wordt een hilarische musical met een geweldige sterrencast en iconische Vlaamse tophits”, klinkt het alvast veelbelovend. Onder andere Laura Tesoro, Jonas Van Geel en Nathalie

Lees meer »

“Ze kan maar beter niet toegeven aan vlinders in buik”: romantiek troef in ‘Thuis’, maar dat is niet voor iedereen goed nieuws

Het knettert weer in ‘Thuis’. Na een donkere periode rond de jaarwisseling waarin heel wat koppels er de brui aan gaven, viert de romantiek opnieuw hoogtij in de VRT 1-soap. Er lijken maar liefst negen tv-koppels in de maak, en dat is een absoluut record in ‘Thuis’. Dat schrijft ‘TV Familie’. Al heeft niet iedereen voordeel bij een nieuwe liefde

Lees meer »

Zoon van voormalige NAVO-baas ontkent dat hij gefortuneerde dame uit Koksijde miljoenen ontfutselde met investering in goudmijn

Een 77-jarige Nederlander uit Brugge riskeert twaalf maanden effectieve celstraf voor oplichtingspraktijken. De zoon van een voormalig secretaris-generaal van de NAVO zou een rijke vrouw uit Koksijde ruim vier miljoen euro lichter hebben gemaakt. Naar eigen zeggen handelde hij met de beste bedoelingen. “Ze wist dat die investering risicovol was.”
The post Zoon van voormalige NAVO-baas ontkent dat hij gefortuneerde

Lees meer »

8450Anders wil veiligere fietsoversteken aan Spuikomlaan: “Je laat je kinderen best een andere weg nemen”

Fietsers vinden het kruispunt van de Polderstraat en de Spuikomlaan gevaarlijk. “Een analyse van de Fietsersbond bevestigt de onveilige situatie. Ook de nabijgelegen oversteek aan de Schietbaanstraat is hachelijk voor fietsers. Snelheid remmende maatregelen laten echter al twee jaar op zich wachten”, aldus 8450Anders, dat oproept tot dringende actie.
The post 8450Anders wil veiligere fietsoversteken aan Spuikomlaan: “Je laat je

Lees meer »

Tijdlijn juridische strijd

2006: Julian Assange richt klokkenluiderssite WikiLeaks op.2010, april-december: Publicatie tienduizenden geheime documenten.2010, augustus: Assange wordt in Zweden aangeklaagd wegens verkrachting. 2012: Assange krijgt diplomatiek asiel van Ecuador.2016: WikiLeaks publiceert tienduizenden gehackte e-mails rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen die de Democratische kandidaat Hillary Clinton in verlegenheid brengen.2018: Assange wordt aangeklaagd in de VS wegens hulp bij een poging om overheidssystemen te hacken.2019,

Lees meer »

LIVEBLOG MACCABI HAIFA-AA GENT (21u). Sonko voor het eerst aan de aftrap bij de Buffalo’s, Israëli’s met halve B-ploeg

Voor AA Gent wil het voorlopig maar niet lukken in 2024. De Buffalo’s zijn nog steeds op zoek naar een zege en gaan met broos vertrouwen opnieuw de Conference League in. Tegenstander donderdag is Maccabi Haifa, met onder meer ex-Gouden Schoen Lior Refaelov. Door de oorlog in Israël wordt de heenmatch in Boedapest afgewerkt. Volg alles op de voet in

Lees meer »

INTERVIEW. Dit zijn de ouders van Dries en Kaat uit ‘Kamp Waes’: “Toen ons kind niet slaagde voor een examen, kregen we reacties als: ‘Ah, we zijn blij dat zij ook eens falen’”

‘Kamp Waes’ heeft meer weg van ‘Kamp Borstlap’. Dries Borstlap (24) is zo onwaarschijnlijk straf dat hij zelfs de special forces te kijk zet. Kaat Borstlap (20) maakt als jongste van de hoop bijna evenveel indruk en is tot teamleader gepromoveerd. Wij gingen langs bij ouders Geert en Katrien, op zoek naar de toverdrank waarin ze hun kinderen bij de

Lees meer »

Lichaam Navalny ligt nog in ziekenhuis

13:13 Het lichaam van Aleksej Navalny ligt in het mortuarium van het ziekenhuis van Salechard, schrijft de Russische krant Novaya Gazeta. Volgens bronnen die de krant sprak is er nog geen autopsie uitgevoer…

Lees meer »