Krantenkoppen

Russische vrouw krijgt 27 jaar cel voor opblazen oorlogsblogger in café

De Russische Daria Trepova is donderdag veroordeeld tot een celstraf van 27 jaar voor de dodelijke aanslag op de Kremlingezinde oorlogsblogger Vladlen Tatarski vorig jaar. Het is een van de strengste straffen die ooit werd opgelegd aan een vrouw in Rusland. Zelf houdt de vrouw vol dat ze er werd ingeluisd.

Meer krantenkoppen in België

Voorzitter van Grondwettelijk Hof wordt nieuwe president van Hongarije

De regerende nationalistische Fidesz-partij van Hongarije heeft de voorzitter van het Grondwettelijk Hof, Tamas Sulyok, gekozen om ontslagnemend presidente Katalin Novak te vervangen. Die had eerder deze maand haar aftreden aangekondigd na de verontwaardiging die in het Centraal-Europese land was ontstaan over haar beslissing om gratie te verlenen in een zaak rond kindermisbruik.

Lees meer »

“Het is pijnlijk om mijn kinderen achter te laten”: Sergio Herman praat voor het eerst over scheiding met Ellemieke

Normaal houdt hij de lippen stijf op elkaar over zijn privéleven, maar vanavond laat Sergio Herman (53) in zijn hart kijken. In ‘Sergio over de grens’ vertelt hij voor het eerst openhartig over zijn scheiding. Met dank aan acteur Frank Lammers (51), die hem uit zijn schulp kan lokken en een gesprek ontluikt over waarom hij in 2021 brak met

Lees meer »

INTERVIEW. Econoom Geert Noels maakt brandhout van plan Magnette. “Zoals Trump: in verkiezingsmodus dingen zeggen die erna in de ijskast gaan”

Een kortere werkweek, hogere lonen, extra rustdagen voor wie ze nodig heeft, kortom: PS-voorzitter Paul Magnette stelt voor dat we minder werken voor meer geld. Volslagen onzin, zegt econoom Geert Noels. “Magnette maakt een karikatuur van de moderne arbeidsmarkt. Het is alsof hij nog leeft in de tijd van de staalindustrie en de mijnen.”

Lees meer »

Spectaculaire knock-out: ‘opa’ Volkanovski, die recent voor humoristische toets zorgde, verliest UFC-titel na ruim vier jaar

Ilia Topuria (27) is de nieuwe kampioen in de UFC-vedergewichtsklasse. Tijdens het hoofdevenement van UFC 298 veroverde hij de kampioensgordel, nadat hij Alexander Volkanovski (35) op spectaculaire wijze knock-out sloeg. De Australiër was jarenlang de meest gevreesde man in zijn divisie, maar de nog ongeslagen Topuria had slechts twee rondes nodig om hem te onttronen.

Lees meer »

Bert Verhaeghe hoopt nog steeds op promotie met Basket Poperinge

Tegen ACJ Basket Brugge R won Basket Poperinge met vlotte 25-84-cijfers. Zondag komt Zedelgem Two op bezoek in de Hoppestad. “Ik was er niet bij in Brugge”, vertelt Bert Verhaeghe.
The post Bert Verhaeghe hoopt nog steeds op promotie met Basket Poperinge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Storm Louis is aan de beurt: hoe worden stormnamen gekozen?

Vandaag raast storm Louis over ons land. De vorige storm die we over ons kregen, heette “Jocelyn”. Hoe krijgen stormen hun naam? "Elk jaar wordt er een lijst opgemaakt met namen in alfabetische volgorde”, vertelt weervrouw Jacotte Brokken in “Goeiemorgen morgen!” op Radio2. “En je kan ook zelf naamsuggesties doen.”

Lees meer »

Griekenland woest na modeshow voor Parthenonfriezen in Londen

Griekenland reageert woedend op het feit dat het British Museum zaterdag als onderdeel van de London Fashion Week een modeshow heeft georganiseerd voor de friezen van het Parthenon. De teruggave van de marmeren sculpturen, ook bekend als de ‘Elgin Marbles’, is al vele jaren een discussiepunt tussen Griekenland en het Verenigd Koninkrijk.

Lees meer »

Storm met windsnelheden tot 140 km/u op komst en dat zullen we voelen, zegt David Dehenauw: “Ik raad u aan de berichtgeving goed op te volgen”

Zet u schrap, want het zal stormen vandaag. Volgens de weermodellen zijn windstoten van 120 tot wel 140 kilometer per uur mogelijk aan de Duitse kust, maar ook bij ons kan storm Louis vandaag voor problemen zorgen, waarschuwt weerman David Dehenauw. Wat mogen we juist verwachten? En wanneer zou de storm gaan liggen? “Niet alleen de kust neemt maar beter

Lees meer »

Hoe koppigheid van één bewoner jarenlang voor verkeershinder zorgde in deze buurt: “Mensen spuwden naar elkaar of gingen op de vuist”

Een voortuin in de Leestsesteenweg zorgt al jaren voor verkeershinder. Maandag raakte bekend dat de stad Mechelen de voortuin heeft aangekocht met de bedoeling de verkeerssituatie op te klaren. Onze reporter vroeg de buurtbewoners om hun kijk op de zaak en ontdekte hoe de koppigheid van één man ook jaren later gevolgen heeft.

Lees meer »

Kindernamiddag Beweging.net wordt familienamiddag

De jaarlijkse kindernamiddag van Beweging.net wordt een familienamiddag. “Omdat ouders vaak vroegen of ze mochten blijven”, vertelt woordvoerder Marc Van Ysacker.
The post Kindernamiddag Beweging.net wordt familienamiddag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leerkrachten en scholieren over artificiële intelligentie in de klas: “Ik laat mijn leerlingen praten met Einstein”

Laat artificiële intelligentie toe in de klas, pleit de Vlaamse scholierenkoepel. Meer nog: ze willen AI laten opnemen in de algemene leerdoelen voor iedere scholier. Hoe kan dat en welke kansen biedt de technologie? En wat moet er worden van onze kinderen, als computersystemen al hun werk doen? Twee scholieren en twee leerkrachten delen hun ervaringen. “ChatGPT is niet meer

Lees meer »

Speelgoed van Chinese onlinewinkel Temu is “veiligheidsrisico” voor kinderen

Wie online op zoek gaat naar speelgoed voor zijn kind, ziet gegarandeerd in de eerste zoekresultaten Temu blinken, en dan ook nog eens aan zeer interessante prijzen. Maar pas toch maar op. Het speelgoed dat de Chinese onlinekoopjeswinkel verkoopt, voldoet niet aan de Europese veiligheidsvoorschriften. Veel producten van Temu vormen zelfs ronduit een veiligheidsrisico voor kinderen. Dat stelt Toy Industries

Lees meer »