Krantenkoppen

Saudi-Arabië opent drankwinkel voor diplomaten in de strijd tegen illegale alcoholhandel

Saudi-Arabië komt met een plan in de strijd tegen illegale handel in alcohol. Het land wil in de hoofdstad Riyad een winkel openen waar diplomaten die geen moslim zijn alcohol kunnen kopen. De verkoop van alcohol is sinds 1952 verboden in de Golfstaat, maar het land wil nu dus een uitzondering maken voor buitenlandse diplomaten.

Meer krantenkoppen in België

“25ste keer ‘koekenbak’”: woning van Romy mogelijk onbewoonbaar nadat zoveelste bestuurder crasht tegen gevel

Opnieuw heeft een voertuig de woning geramd van Romy Van Oostende (62) in een bocht op de Kortenbergsesteenweg in Steenokkerzeel. “De 25ste keer op 22 jaar dat ik hier woon schat ik”, klinkt het gelaten. Het pand liep ernstige schade op. “Het is zelfs afwachten of ik hier met mijn zoon ga kunnen blijven wonen.” De inzittenden gingen er na

Lees meer »

Ondernemer gezocht voor tijdelijke invulling van de Damman Croes-site in Roeselare

CAAAP lanceert een oproep voor een tijdelijke invulling van de Damman Croes site in Roeselare gedurende het komende jaar. Als toonaangevende ontwikkelaar achter de herontwikkeling van deze locatie, streeft CAAAP ernaar om een bruisende en gemeenschapsgerichte sfeer te creëren, in afwachting van de definitieve transformatie van het gebied.
The post Ondernemer gezocht voor tijdelijke invulling van de Damman Croes-site in

Lees meer »

Nieuwe Amerikaanse aanvallen op Houthi-doelen in Jemen

Amerikaanse troepen hebben zaterdag “vijf succesvolle aanvallen” uitgevoerd op “drie mobiele antischeepsraketten, een onbemand onderwatervaartuig (UUV) en een onbemand oppervlaktevaartuig (USV)” in de door de Houthi-rebellen gecontroleerde gebieden van Jemen. Dat meldt het Amerikaanse Central Military Command (Centcom) zondag.

Lees meer »

‘Oppenheimer’ grote winnaar met zeven awards en staande ovatie voor zieke Michael J. Fox op de BAFTA’s

‘Oppenheimer’ van Christopher Nolan is zondagavond de grote winnaar op de BAFTA Awards, de belangrijkste Britse filmprijzen. De biopic over J. Robert Oppenheimer, de uitvinder van de eerste atoombom, was in dertien categorieën genomineerd en haalde uiteindelijk zeven awards binnen. ‘Poor Things’ van Yorgos Lanthimos en ‘The Zone of Interest’ van Jonathan Glazer kaapten respectievelijk vijf en drie BAFTA’s weg.

Lees meer »

“Als je dat in buitenland toont, gaan ze zich afvragen in wat voor competitie we hier spelen”: Marc Degryse over comedy capers in Anderlecht

De Brugse derby eindigde op een gelijkspel, Anderlecht deed wel een goede zaak met het oog op play-off 1 en Union knoopte weer aan met een zege. De winnaars van het weekend bevinden zich in de hoofdstad. Vooral de manier waarop recordtransfer Igor Thiago voor de dag kwam, deed de wenkbrauwen fronsen bij onze analist Marc Degryse: “Ik heb van

Lees meer »

Topvoetballer Ilias Chair (26) veroordeeld tot 2 jaar cel omdat hij man een schedelbreuk sloeg met steen.

Antwerpenaar en profvoetballer Ilias Chair (26) is veroordeeld tot twee jaar celstraf, waarvan één jaar effectief. Hij moet ook een schadevergoeding van 15.600 euro schadevergoeding aan Niels T., een man uit Herzele. De mannen waren in de zomer van 2020 op vakantie in Noord-Frankrijk maar hun families kwamen tegenover elkaar te staan in het gedrum aan een bushalte, na een

Lees meer »

“Sinds enkele jaren blijft de voordeur hier dicht”: café ‘t Flosje draait voor 95 procent op mannen

Café ‘t Flosje in de Gitsbergstraat is nog een echte volkse herberg. De radio speelt er wel op de achtergrond, maar het zijn de klanten die het voor het zeggen hebben. En dat zijn veelal Gitsenaars en de patron is ook geboren en getogen in de Gitsbergstraat.
The post “Sinds enkele jaren blijft de voordeur hier dicht”: café ‘t Flosje

Lees meer »

2,10% rendement op staatsbon: welke alternatieven doen nu al beter? En waarom kijkt u best nog even de kat uit de boom? Onze geldexpert legt uit

De kogel is (eindelijk) door de kerk: er komt géén tweede fiscaal voordelige staatsbon. Wie zijn spaargeld één jaar aan de overheid uitleent, zal daarvoor 2,10 procent nettorendement ontvangen. Is dat interessant genoeg voor u als spaarder? Welke alternatieven zijn er vandaag al op de markt die u minstens hetzelfde bieden, of beter? Of waarom is zo’n staatsbon voor u

Lees meer »

LIVE – Storm Louis raast over onze provincie

Het KMI waarschuwt donderdag voor storm Louis, die over onze provincie trekt. Aan de kust wordt zelfs zeer krachtige tot stormachtige wind (7 tot 8 Beaufort) verwacht.
The post LIVE – Storm Louis raast over onze provincie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europees akkoord over strengere grenswaarden voor luchtvervuiling

Onderhandelaars van het Europees Parlement en van de EU-lidstaten hebben een politiek akkoord bereikt over een verbetering van de luchtkwaliteit. Voor verschillende vervuilende stoffen worden de grens- en streefwaarden tegen 2030 aangescherpt, maar de normen blijven wel minder ambitieus dan de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Lees meer »