Krantenkoppen

Singer-songwriter Melanie overleden, hoe ze moederziel alleen op Woodstock met “Beautiful people” een klassieker scoorde

De Amerikaanse zangeres Melanie, vooral bekend van het nummer "Beautiful people", is overleden. Ze werd 76. Als prille twintiger zong Melanie het nummer op het muziekfestival Woodstock, omringd door kleppers als Jimi Hendrix en The Who in 1969. Ze verging toen van de stress.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Amerikaanse tieners breken in bij autodealer en stelen 9 wagens, goed voor meer dan een half miljoen euro

Negen tieners hebben in Wisconsin in de Verenigde Staten een enorme buit gemaakt bij een diefstal. De tieners braken ‘s ochtends in bij een autodealer en gingen er elk vandoor met een auto. Op bewakingsbeelden is te zien hoe ze daarvoor zelfs zonder aarzeling een poort rammen. De waarde van de negen auto’s die de jongeren stelen, komt neer op

Lees meer »

Belgische bisschoppen willen afschaffing van verplicht celibaat

In de aanloop naar de bisschoppensynode van oktober in Rome hebben de Belgische bisschoppen voor vrouwelijk diaconaat en de afschaffing van het verplichte celibaat gepleit. De bisschoppen omschrijven hun prioriteiten in een ontwerptekst die ter bespreking wordt voorgelegd aan gespreksgroepen en raden in de verschillende bisdommen. De echo’s daarvan worden tegen 7 april samengebracht en vervolgens aan het secretariaat van

Lees meer »

Marte Putman debuteert bij Corneelkring Brielen: “Zenuwen zijn nodig om goed te presteren”

Op zaterdag 24 februari maakt de 25-jarige Marte Putman haar acteerdebuut bij Corneelkring Brielen als dokter Devriendt, een gedreven psychiater die soms ook een beetje koppig kan zijn. “Dat ligt niet zo ver van mijn eigen karakter”, vertelt Marte, die sinds een jaar amper 100 meter van CC Den Briel woont.
The post Marte Putman debuteert bij Corneelkring Brielen: “Zenuwen

Lees meer »

Burgemeester Close over drugsprobleem in Brussel: “Besloten dat politie overal aanwezig zal zijn om probleem te overwinnen”

De Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) heeft tijdens de gemeenteraad een stand van zaken geschetst over de maatregelen die zijn politiezone reeds ondernam in de bestrijding van het drugsgeweld op het grondgebied van de stad Brussel. Volgens Close hebben verschillende betrokken Brusselse burgemeesters “samen besloten” dat de politie “overal aanwezig zal zijn om het probleem te overwinnen.”

Lees meer »

Urban explorer verkent 40 jaar oud Sea Life Centre dat jaren geleden verlaten werd: “Er staat zelfs nog voedsel voor de dieren”

Daniel Sims (35) filmde onlangs een rondleiding in het Sea Life Centre in het Schotse Oban. Het centrum opende in 1979 als eerste Sea Life van het land, maar het opvangcentrum voor waterdieren sloot in 2018 de deuren omdat hun bezoekersaantal fel verminderd was. Sindsdien wordt het verloederde centrum enkel nog bezocht door vandalen die de aquariums aan diggelen slaan.

Lees meer »

Achtjarige is jongste schaker ooit die van grootmeester wint

Het record van de achtjarige Serviër Leonid Ivanovic, die als eerste schaker jonger dan negen een grootmeester in een klassieke wedstrijd versloeg, heeft nauwelijks een week stand gehouden. De nieuwe recordhouder om als jongste ooit een grootmeester te kloppen is Ashwath Kaushik, een Indiase jongen uit Singapore. Kaushik is ook acht, maar… enkele maanden jonger dan Ivanovic.

Lees meer »