Krantenkoppen

Sluisdeuren Mercatordok in Oostende teruggeplaatst

De sluisdeuren van de Mercatorsluis in Oostende werden donderdag teruggeplaatst. Daardoor is er binnenkort weer scheepvaartverkeer mogelijk vanuit het Mercatordok.

De sluisdeuren aan de zeezijde ter hoogte van de Amandine waren 25 jaar oud en niet meer in goede staat. “Daardoor was het moeilijker om het water op peil te houden in het Mercatordok. Een vervanging van de opwaartse ebbe- en vloeddeuren was daarom nodig”, zo duidt woordvoerder Dominique Jauquet van de Afdeling Kust van het Agentschap Maritieme Dienstverlening Kust.

De sluisdeuren werden in november weggenomen en donderdag terug geplaatst. Voor de deuren van 50 ton was er een telescopische kraan nodig. Samen met duikers werden de deuren teruggeplaatst.

The post Sluisdeuren Mercatordok in Oostende teruggeplaatst is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Massale vechtpartij tijdens voetbalwedstrijd in vierde provinciale in Deurne: “Zo’n 50 spelers en supporters deelden klappen uit”

De wedstrijd tussen TOR Deurne Pirates en Los Incas gisteren in Deurne is ontaard in een massagevecht met zo’n 50 betrokkenen. Toen de spelers slaags met elkaar raakten, stormden nog een twintigtal supporters het plein op. Niemand raakte gewond, maar de scheidsrechter was erg onder de indruk na het incident. De zaak zal voor het Disciplinair Comité Voetbal Vlaanderen komen.

Lees meer »

Grondige aanpak van de gevel vormt het sluitstuk van de restauratie van De Republiek in Brugge

Sinds deze week staat de gevel van De Republiek in de Sint-Jakobsstraat in Brugge in de stellingen. Deze gevelrestauratie is de laatste fase van de verbouwingen aan De Republiek die in 2017 startten. Daarnaast wordt de ingang van Cinema Lumière in de steeg Boterhuis aangepakt.
The post Grondige aanpak van de gevel vormt het sluitstuk van de restauratie van De

Lees meer »

Bewakingsagente zingt en danst enthousiast mee tijdens optreden Taylor Swift en gaat viraal: “Geef haar opslag”

Niet enkel de aanwezige fans van Taylor Swift waren tijdens dit optreden in Melbourne enthousiast. Ook Lynda Britten, een bewakingsagente tijdens het evenement, bleek duidelijk een Swiftie te zijn. Zo bewees een video waarin de Australische op de tonen van ‘You belong to me’ woord voor woord kon meezingen en enkele danspasjes bovenhaalde. “Toen het nummer begon, kon ik het

Lees meer »

Premier De Croo oppert beperking werkloosheid tot 2 jaar en lagere groeinorm gezondheidszorg

Open VLD wil een strenger activeringsbeleid en een lagere wettelijke groeinorm voor de gezondheidszorg. Zo wil de partij België in staat stellen om in 2029 zo’n 2 procent van zijn bbp in defensie te investeren en de NAVO-norm te halen. Dat heeft premier Alexander De Croo zondag gezegd bij VTM Nieuws. Hij opperde een beperking van de werkloosheidsuitkeringen tot 2

Lees meer »

8450Anders wil veiligere fietsoversteken aan Spuikomlaan: “Je laat je kinderen best een andere weg nemen”

Fietsers vinden het kruispunt van de Polderstraat en de Spuikomlaan gevaarlijk. “Een analyse van de Fietsersbond bevestigt de onveilige situatie. Ook de nabijgelegen oversteek aan de Schietbaanstraat is hachelijk voor fietsers. Snelheid remmende maatregelen laten echter al twee jaar op zich wachten”, aldus 8450Anders, dat oproept tot dringende actie.
The post 8450Anders wil veiligere fietsoversteken aan Spuikomlaan: “Je laat je

Lees meer »

‘Robin Hood’ vraagt strafvermindering: “Ik steel enkel van de rijken!”

Een 28-jarige Italiaan vraagt in beroep strafvermindering voor een reeks inbraken en diefstallen, onder andere in Knokke-Heist. De onverbeterlijke dief vindt zichzelf een ‘Robin Hood’ die enkel bij de rijken steelt. Maar de procureur-generaal vindt zelfs een sympathieke dief, een dief blijft.
The post ‘Robin Hood’ vraagt strafvermindering: “Ik steel enkel van de rijken!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aantal fietspaden in goede staat stijgt met 3,3 procent

Het aantal fietspaden langs gewestwegen in Vlaanderen dat in uitstekende of behoorlijke staat verkeert is met 3,3 procent gestegen, tot 63,8 procent. Dat blijkt uit het nieuwe fietsrapport van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). In totaal telt Vlaanderen ongeveer 7.000 kilometer fietspaden langs gewestwegen.

Lees meer »