Krantenkoppen

Stakingsdreiging in Vlaamse gevangenissen wegens “escalatie van agressie”

De vakbonden dreigen met een nieuwe reeks stakingen begin februari in verschillende gevangenissen in Vlaanderen. Ze eisen maatregelen tegen “de escalatie van agressie tegen het personeel”.

Meer krantenkoppen in België

Bedrijfsleider onterecht doodverklaard door Belfius dat al wekenlang rekeningen blokkeert: “De impact is enorm”

Kenny Van Rompaey (50) uit Grobbendonk werd door zijn bank Belfius onterecht doodverklaard. Hierdoor zijn de rekeningen van zijn firma, KVR Reinigingswerken, al bijna drie weken geblokkeerd. “De impact is enorm, en ik krijg bij Belfius in Brussel niemand te pakken”, zegt Kenny. De woordvoerder van Belfius laat weten de zaak te onderzoeken.

Lees meer »

N-VA wil komende jaren “zo goed als geen” vluchtelingen opvangen

Als het van de N-VA afhangt, moet het aantal instromende vluchtelingen de komende jaren “minimaal of zo goed als nul” zijn. Daarvoor wil de partij gebruikmaken van het nieuwe Europese ­migratiepact. “Als landen een compensatiesom kunnen betalen in plaats van asielzoekers op te vangen, willen we daarvan gebruikmaken.”

Lees meer »

KBK Cyclo ontvangt meer dan 4.000 wielertoeristen, wel even ludieke actie tegen vertrek start van KBK uit Kuurne

Net geen 4.500 wielertoeristen zijn deze morgen aan de start verschenen van de 12de editie van KBK Cyclo met start en aankomst aan zaal Kubox in Kuurne. Ook dit jaar waren het niet enkel mensen uit de ruime regio die afzakten richting Kuurne om zich even Flandrien te wagen.
The post KBK Cyclo ontvangt meer dan 4.000 wielertoeristen, wel even

Lees meer »

Obsceen gebaar van Cristiano Ronaldo blijft niet zonder gevolgen: Portugese superster krijgt wedstrijd schorsing

Cristiano Ronaldo (39) heeft een speeldag schorsing als straf gekregen voor het obsceen gebaar waarmee hij reageerde op Messi-provocaties. De actie leverde de Portugese superster heel wat kritiek op, al had hij er zelf een aparte uitleg voor. “Deze viering straalt kracht en vreugde uit. Het is iets normaals in Europa.” Maar ‘CR7′ moet dus toch een match brommen.

Lees meer »

Wie heeft Magda gezien?

Op zaterdag 24 februari 2024, omstreeks 13.30 uur, verliet de 62-jarige Magda Denon het ziekenhuis AZ Oostende in de Gouwelozestraat in Oostende. Diezelfde dag, omstreeks 19.30 uur, werd zij nog opgemerkt in Gistel. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar.
The post Wie heeft Magda gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na de gelekte rapporten: voetbalbond wil computers en gsm’s van scheidsrechters en personeel laten controleren

Het rommelt nog maar eens bij de Belgische Voetbalbond (KBVB). De nieuwe CEO, Piet Vandendriessche, is op zoek naar de interne mol die het rapport met VAR-beslissingen, fouten per clubs en scheidsrechterrapporten lekte aan kranten van het Mediahuis. Vandendriessche bestelde een externe audit en zou op die manier computers en mobiele telefoons willen controleren.

Lees meer »

Eneco Clean Beach Cup 2024: samen opruimen voor een schone Noordzeekust

Op zondag 24 maart staat de 15de editie van de Eneco Clean Beach Cup gepland, een evenement dat een vaste waarde is geworden voor strandliefhebbers en milieubewuste families. Het is een dag waarop mensen samenkomen om het strand op te ruimen maar ook om te genieten van een dag vol activiteiten en entertainment.
The post Eneco Clean Beach Cup 2024:

Lees meer »

Problemen bij inruilen van cadeaubon van Christelijke Mutualiteit bij Dreamland: “Bonnen waren onbruikbaar, maar nu is er oplossing”

Leden van de Christelijke Mutualiteit (CM) die voor de geboorte van hun kind een cadeaubon van winkelketens Dreamland en Dreambaby kregen, konden die een tijdlang niet gebruiken in de filialen van Dreamland. Die winkels werden eind vorig jaar overgenomen door speelgoedketen Toychamp en dat leverde een aantal administratieve problemen op. Dreamland belooft nu dat de bon zonder problemen gebruikt kan

Lees meer »