Krantenkoppen

Standbeeld in Melbourne aan enkels doorgezaagd uit protest tegen Australia Day

In de Australische stad Melbourne is een standbeeld van de Britse ontdekkingsreiziger Captain Cook aan de enkels doorgezaagd. Op de sokkel werd “de kolonie zal vallen” geschilderd, aan de vooravond van de nationale feestdag Australia Day.

Meer krantenkoppen in België

REPORTAGE. Een namiddag in de fietsenwinkel van Niels Albert, waar de wielerkoorts stijgt: “Elke week minstens vier fietsen van 10.000 euro of meer buiten”

Niet alleen de profs maken zich op voor het Vlaamse wielervoorjaar. Ook in tal van fietsenwinkels loopt het dezer dagen storm. Natuurlijk willen Wout Van Aert of Mathieu Van der Poel piekfijn materiaal, maar ook wielertoeristen trekken graag de portemonnee open. We liepen een middag mee in de fietsenwinkel van ex-wereldkampioen veldrijden Niels Albert. “6.000 euro minder betalen? Maar dan

Lees meer »

Sven Mary blikt terug op ‘De expeditie: Groenland’: “Toen ik vertrok, had ik net een zware brand achter de rug”

“Op een bepaald moment voelde ik dat ik fysiek over mijn grenzen was gegaan.” Zelfs voor Sven Mary (52), die de meest complexe strafzaken tot een goed einde brengt, bleek z’n deelname aan ‘De expeditie: Groenland’ een harde noot om te kraken. Zeker omdat een specifieke verslaving plots weer de kop opstak. “Ik wilde niet cold turkey gaan, en een

Lees meer »

Vijf vrouwen gedood in Wenen in één dag tijd

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zijn vrijdag vijf vrouwen om het leven gebracht. Drie van hen werden doodgestoken in een bordeel. Elders in de stad werden een moeder en haar dochter om het leven gebracht. Het lijkt te gaan om twee losse zaken waar geen verband tussen is.

Lees meer »

ANALYSE. Na twee jaar oorlog, hoe staat het er nu voor in Oekraïne? “Onderhandelingen met Rusland blijven een verre droom”

Rusland rukt op, Oekraïne worstelt om te overleven en het Westen moet nu meer militaire hulp bieden als het wil vermijden dat Poetin zegeviert. Oud-kolonel Roger Housen vat de situatie samen nu de oorlog in Oekraïne zijn derde jaar ingaat: “De uitputtingsslag gaat door zolang twee zaken nog bij de tegenstanders aanwezig zijn.” Lees hier zijn analyse.

Lees meer »

PR Living presenteertnieuw merk Paul Rogers

Ter ere van de oprichter en hun grootvader Paul Rogiers lanceren Louis en Thibault (meteen de derde generatie, red.) het nieuwe label ‘Paul Rogers’. Ze doen daarbij een beroep op creatief directeur Cas Moor voor een monumentale verschuiving en ingrijpende vernieuwing met een nieuwe showroom van tweeduizend vierkante meter op de site van het hoofdkantoor langs de Vijfseweg.
The post

Lees meer »

Wonderwijs Brugge zoekt sponsors om leerlingen dagelijks verse soep te kunnen blijven geven

Elke dag gaan er meer dan 150.000 kinderen in Vlaanderen met een lege of karig gevulde brooddoos naar school. Ook in de school voor buitengewoon basisonderwijs Wonderwijs Brugge krijgt één op vijf leerlingen geen voedzame maaltijd mee. Daarom serveert de school elke dag verse soep. Maar het beschikbare budget zal tegen de paasvakantie op zijn.
The post Wonderwijs Brugge zoekt

Lees meer »

“Jullie input is belangrijk voor ons seniorenbeleidsplan”: Seniorengroep Oostduinkerke-Wulpen bestaat 65 jaar

In de Kokpit van het gemeentehuis van Koksijde zette het lokaal bestuur de Koninklijke Seniorengroep Oostduinkerke-Wulpen (S.O.W.) officieel in de bloemetjes. De vereniging mag dit jaar maar liefst 65 verjaardagskaarsjes uitblazen.
The post “Jullie input is belangrijk voor ons seniorenbeleidsplan”: Seniorengroep Oostduinkerke-Wulpen bestaat 65 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »