Krantenkoppen

STANDPUNT. De Vlaamse kneusjes

Sommige dingen veranderen amper. Wie is het minst tevreden over zijn gemeente? Dat zijn de inwoners van Boom. Slechts 47 procent is tevreden, tegenover 73 procent gemiddeld in Vlaanderen. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van de Vlaamse Gemeente-Stadsmonitor, waarmee het Vlaamse Agentschap Binnenlands Bestuur driejaarlijks naar de gevoelens van de burger peilt. Dat gebeurt met steekproeven onder 135.000 mensen in totaal. De cijfers lijken redelijk betrouwbaar, er zit een lijn in, je hoort geen burgemeesters klagen dat het niet klopt. Dat betekent ook dat er lessen uit te trekken vallen. In Boom bijvoorbeeld, waar het drie jaar geleden minder erg was gesteld met die tevredenheid, met een score van 57 procent. Dat was al niet goed, maar er is dus nog een forse achteruitgang. Ook over ‘sociaal weefsel in de buurt’, ‘loketdiensten’, ‘digitale diensten’ en ‘consultatie inwoners’ is er een gevoelige achteruitgang. Het nieuwe gemeentebestuur zal weten wat te doen.

Meer krantenkoppen in België

Ondanks verlies Avdiivka blijft hoofd van Oekraïense inlichtingen positief: “Russen hebben niet genoeg kracht om volledige regio’s in te nemen”

Rusland zal er niet in slagen om de Oost-Oekraïense regio’s Donetsk en Loehansk dit jaar volledig te veroveren. Dat heeft Kyrylo Boedanov (38), het hoofd van de Oekraïense militaire inlichtingendienst, voorspeld in een interview met de Amerikaanse zakenkrant ‘The Wall Street Journal’. Volgens Boedanov heeft Rusland “niet voldoende kracht” voor zo’n grootschalige operatie.

Lees meer »

Dankzij een Jabbeeks bakje heb je geen laadpaal nodig: the eCloud Company ontwikkelt izibill

Om het even waar je elektrische wagen opladen en de kosten eenvoudig terugbetaald krijgen: het is mogelijk dankzij izibill, ontwikkeld door the eCloud Company van de broers Patrick en Philip Coulier in Jabbeke. “80 procent van de bestuurders heeft géén laadpaal nodig”, stelt chief technology officer Jacques Vermeulen.
The post Dankzij een Jabbeeks bakje heb je geen laadpaal nodig: the

Lees meer »

Laatste fase van vernieuwing stationsomgeving in Diksmuide gaat maandag van start

Een aannemer begint op maandag 26 februari met voorbereidende werken op de stationsparking voor de plaatsing van een fiets- en wandeltunnel onder de spoorweg. Dat is meteen het effectieve startschot op het terrein voor de laatste fase van de vernieuwing van de stationsomgeving.
The post Laatste fase van vernieuwing stationsomgeving in Diksmuide gaat maandag van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elien opent Lili’s Trimcorner voor honden

Elien Devijver (35) houdt nu zaterdag de officiële opening van haar hondentrimsalon Lili’s Trimcorner in de Mentenhoekstraat 123. Baasjes kunnen er terecht met hun honden groot of klein om ze er weer helemaal tiptop te laten uitzien.
The post Elien opent Lili’s Trimcorner voor honden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kattenfoor van 23 februari tot en met 3 maart

Van vrijdag 23 februari tot en met zondag 3 maart strijkt de Kattenfoor weer neer op de Grote Markt in Ieper. Er zijn meer dan 35 kramen. De officiële opening door het schepencollege is op vrijdag 23 februari om 17 uur. De kinderen mogen als eerste genieten van de vele attracties en randanimatie. “Ook dit
The post Kattenfoor van 23

Lees meer »

Stem mee voor de #IchtegemInspireert-awards

Jaarlijks reikt de gemeente de #IchtegemInspireert-awards uit. Wie deze prijzen wint bepalen de inwoners zelf, want tot en met 3 maart kan je stemmen voor jouw favoriete(n). Op vrijdag 22 maart worden de winnaars in de bloemetjes gezet. Ook de Krak en Jeugdkrak van Ichtegem worden dan gehuldigd.
The post Stem mee voor de #IchtegemInspireert-awards appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man voor rechter na vervalsen van arbeidsovereenkomst

Een man moet zich voor de rechter van Ieper verantwoorden voor het opmaken van valse arbeiderscontracten. Hij wou die gebruiken om een nieuwe verhuurovereenkomst te sluiten.
The post Man voor rechter na vervalsen van arbeidsovereenkomst appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Prins Harry was verliefd op Kate”: nieuw boek over Britse royals legt nog meer pijnlijke geheimen bloot

In één van meest turbulente periodes voor de Britse royals heeft royaltywachter Ingrid Seward een nieuw, allesonthullend boek klaar: ‘My mother and I’. Ze brengt enkele koninklijke geheimen – zeg maar vuile was – aan het licht die de interne kloof pijnlijk duidelijk maken. Zo blijkt dat Harry’s relatie met de Queen al lang verzuurd was, en zou hij er

Lees meer »

“We hopen op beter leven, maar eindigen in kamp”: “Pano” krijgt unieke inkijk in gesloten centrum voor mensen zonder papieren

Een alsmaar grotere groep mensen zonder papieren komt gesloten centra binnen met een verslavingsproblematiek. Dat blijkt uit een reportage van "Pano" over het terugkeerbeleid in ons land. Het onderzoeksprogramma kreeg de unieke kans om drie dagen te filmen in het gesloten centrum van Merksplas, waar mensen zonder papieren wachten op hun gedwongen uitwijzing.

Lees meer »

2 jaar celstraf, 80.000 euro boete en 200.000 euro schadevergoeding: YouTuber Acid riskeert zwaardere straf dan Reuzegommers en Nicolas Caeyers

YouTuber Acid riskeert een zwaardere straf dan Reuzegommers. Zij hebben een dode op hun geweten, hij heeft hun identiteit onthuld. En Acid kan zelfs zwaarder gestraft worden dan Nicolas Caeyers, die drie minderjarige jongens heeft misbruikt. Acid schreeuwt dat het een schande is, en dat vinden velen. Hoe rechtvaardig zijn onze rechters? Is iedereen wel gelijk voor de wet? We

Lees meer »