Krantenkoppen

Tientallen burgers omgekomen bij drone-aanvallen in Burkina Faso

Bij drone-aanvallen tegen islamistische terroristen in Burkina Faso zijn volgens een onderzoek van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch ook talrijke burgers gedood. Vorig jaar, tussen augustus en november, zouden zeker zestig burgers gedood en verwond zijn, toen drones twee markten en een begrafenis aanvielen, zegt de organisatie.

Meer krantenkoppen in België

Agressie tegen onderwijspersoneel neemt maar liefst met de helft toe: vijf leerkrachten langer dan honderd dagen thuis

In 2023 waren er 78 geregistreerde arbeidsongevallen door agressie tegen onderwijspersoneel. Dat is een stijging van vijftig procent tegenover de 52 gevallen in 2022. Vlaams parlementslid Karolien Grosemans (N-VA) vroeg die cijfers op bij minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Grosemans pleit voor nultolerantie en uitsluiting bij dergelijke feiten.

Lees meer »

Dit zijn de populairste renners: neem nu ook deel aan de Gouden Klassiekers en maak kans op 5.000 euro dankzij HLN

Zaterdag en zondag staan met de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne de eerste twee voorjaarsklassiekers op het programma. Bewijs in de Gouden Klassiekers dat jij de beste ploegleider bent van de Omloop tot in Luik. Aarzel dus niet en stel snel een ploegje samen. Zaterdagochtend om 11:15 verstrijkt de deadline. Ter inspiratie overlopen we alvast de populairste renners in de ruim 4.500

Lees meer »

PORTRET. Vladimir Kara-Moerza, de ‘zwarte prins’ die nu bovenaan de dodenlijst van Poetin staat

Hij overleefde twee vergiftigingspogingen en zit nu al 22 maanden opgesloten. Vorige maand was hij plots spoorloos, waarna bleek dat hij naar een ander strafkamp in Siberië was verplaatst. Daar zit hij hij nu in isolement, terwijl zijn gezondheid tanende is. Het klinkt schrikwekkend gelijklopend met wat de vrijdag overleden Aleksej Navalny overkwam. Vladimir Kara-Moerza (42) is minder bekend, maar

Lees meer »

Ouderraad organiseert stand-up comedyavond in kerk Vijfwegen: “Onze school verbindt de buurt”

De ouderraad van Vrije Basisschool De Brug afdeling Vijfwegen pakt op zaterdag 23 maart uit met ‘Kerke Komiek’, een stand-up comedyavond met praatcafé die plaatsvindt in de kerk op De Vijfwegen. De opbrengst vloeit integraal naar de school. De Dwaallichtjestocht, een andere organisatie van de ouderraad, ging dit jaar niet door, maar is nog niet afgeschreven.
The post Ouderraad organiseert

Lees meer »

Apolloon in play-down handbal: “We kunnen elke match winnen”

Zaterdagavond begint de play-down in eerste nationale van het herenhandbal. Na jaren van play-offs moet Apolloon Spurs nu strijden voor het behoud. Rode lantaarn DB Gent is de eerste tegenstander. In de wetenschap dat er slechts één team naar tweede nationale zakt, staat Apolloon meteen voor een levensbelangrijke wedstrijd.
The post Apolloon in play-down handbal: “We kunnen elke match winnen”

Lees meer »

Het hart van Diamantwijk in Antwerpen heraangelegd: “Nu aantrekkelijker dan in tv-serie Rough Diamonds”

Het hart van de Diamantwijk in Antwerpen, dicht bij het station, is heraangelegd en aantrekkelijker gemaakt. 10 maanden lang zijn de drie belangrijkste straten, de Hovenierstraat, Schupstraat en Rijfstraat onder handen genomen. De straten kregen kasseien uit graniet, 6 nieuwe bomen en meer groen, en de Portugese synagoge is nu mooi verlicht. In de diamantwijk is ook de tv-reeks Rough

Lees meer »

“Ik heb zesde zintuig en zit er altijd boenk op”: Viviane (71) helpt anderen door kaarten te lezen

Kaarten leggen en er de toekomst mee voorspellen, we kennen het allemaal uit boeken of films. “Maar zo werkt het niet”, aldus Viviane Salembier uit Kortemark. Zij legt haar kaarten en interpreteert ze volgens haar gevoel. Als intuïtief medium wil ze mensen helpen en naar een beter levenskwaliteit begeleiden. Maar vraag haar niet naar de cijfers van de Lotto, laat

Lees meer »

Rechtszaak rond ‘Rust’ is begonnen: wapenverantwoordelijke Hannah Gutierrez Reed krijgt er stevig van langs

“De beklaagde behandelde de veiligheidsmaatregelen alsof ze optioneel waren.” Hannah Gutierrez Reed, de wapenverantwoordelijke van ‘Rust’, heeft het hard te verduren gekregen tijdens de eerste procesdag rond het schietincident op de filmset. Zo kreeg Reed van de aanklager te horen dat haar “slordige en onprofessionele” gedrag geleid heeft tot de dood van Halyna Hutchins.

Lees meer »

Belgisch-Poolse schrijfster Maja reisde door Rusland om er mensen te spreken: “Op 106 Russen waren er 2 tegen Poetin en zijn oorlog”

Wat denkt de gewone Rus van de oorlog van Poetin? Om dat te achterhalen, trok de Belgisch-Poolse schrijfster en journaliste Maja Wolny (47) met de trein door Rusland. Van Moskou over Sint-Petersburg tot diep in Siberië sprak ze met 106 mannen en vrouwen van alle leeftijd en slag. Hoe kreeg ze hen aan de praat? En wat heeft haar het

Lees meer »