Krantenkoppen

Turkse centrale bank verhoogt rente naar 45 procent

De Turkse centrale bank heeft het rentetarief in het land verder verhoogd om de torenhoge inflatie aan te pakken. De rente werd met 2,5 procentpunt opgeschroefd tot 45 procent. Het is de achtste verhoging op rij. De rentestap kwam overeen met de verwachting van economen. In december ging de rente ook met 2,5 procentpunt omhoog. De centrale bank verklaarde daarbij de rente vanaf nu “zolang als nodig” op het huidige niveau te houden.

Meer krantenkoppen in België

“Het is pijnlijk om mijn kinderen achter te laten”: Sergio Herman praat voor het eerst over scheiding met Ellemieke

Normaal houdt hij de lippen stijf op elkaar over zijn privéleven, maar vanavond laat Sergio Herman (53) in zijn hart kijken. In ‘Sergio over de grens’ vertelt hij voor het eerst openhartig over zijn scheiding. Met dank aan acteur Frank Lammers (51), die hem uit zijn schulp kan lokken en een gesprek ontluikt over waarom hij in 2021 brak met

Lees meer »

Heel de wereld kent nu de Ardooise kermiscrossers

Een delegatie van de Ardooise kermiscrossers trok naar aanleiding van de wereldkampioenschappen cyclocross naar het Slovaakse Tabor. In de bagage zaten twee reuzegrote spandoeken.
The post Heel de wereld kent nu de Ardooise kermiscrossers appeared first on KW.be.

Lees meer »

De échte reden van zware vechtpartij in Noorwegen bekend: blote bovenlijven van Belgische soldaten deden café ontploffen

De zware vechtpartij met enkele Belgische paracommando’s in Noorwegen draaide wel degelijk om een vrouwenkwestie. Dat blijkt uit de ondervragingen van verschillende betrokkenen. Enkele soldaten dansten in het café in hun blote bovenlijf – dit tot groot jolijt van enkele vrouwelijke aanwezigen, maar tot grote frustratie van enkele van hun partners. Er ontstond discussie, die buiten op straat tot bloedens

Lees meer »

Drie bekende Oostendenaars bezingen hun stad op popnummers: “We dromen van optreden op Paulusfeesten”

Drie bekende Oostendenaars slaan de handen in elkaar om bekende popsongs en chansons te brengen in het Oostends dialect. Met teksten die verwijzen naar monumenten, de stad of hoe ze zich voelen. De ambities zijn hoog: ze willen optreden op de Paulusfeesten. “We hebben een gedeelde liefde voor Oostende”, zegt het trio.
The post Drie bekende Oostendenaars bezingen hun stad

Lees meer »

Speelgoed van Chinese onlinewinkel Temu is “veiligheidsrisico” voor kinderen

Wie online op zoek gaat naar speelgoed voor zijn kind, ziet gegarandeerd in de eerste zoekresultaten Temu blinken, en dan ook nog eens aan zeer interessante prijzen. Maar pas toch maar op. Het speelgoed dat de Chinese onlinekoopjeswinkel verkoopt, voldoet niet aan de Europese veiligheidsvoorschriften. Veel producten van Temu vormen zelfs ronduit een veiligheidsrisico voor kinderen. Dat stelt Toy Industries

Lees meer »