Krantenkoppen

Twaalf mensen opgepakt voor dodelijke winkelbrand in China

De Chinese politie heeft twaalf personen opgepakt voor hun rol bij de dodelijke winkelbrand in de stad Xinyu in de oostelijke provincie Jiangxi woensdag. Daarbij kwamen zeker 39 mensen om het leven.

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG STVV-WESTERLO. STVV op weg naar jubileumzege, of perst onmondig Westerlo er nog een slotoffensief uit?

Twee ploegen die graag voetballen: het ideale recept voor een mooie wedstrijd. STVV viert vandaag bovendien zijn honderdjarig bestaan, dus het is feest in en rond Stayen. De Kanaries kunnen vrijuit voetballen en dromen stiekem nog van de top zes. Westerlo zou een driepunter best nog wel kunnen gebruiken om de play-downs definitief te vermijden. Volg het op de voet

Lees meer »

“Ik voel me niet meer de kleine Belg”: Eliott Crestan kwalificeert zich voor halve finales 800m, ook Tibo De Smet haalt het

Eliott Crestan houdt zijn lot graag in eigen handen. En dus zette de 25-jarige atleet uit Namen zich tijdens zijn reeks van de 800m gedecideerd op kop in Glasgow. Hij kwalificeerde zich probleemloos voor de halve finales van het WK indoor. Landgenoot Tibo De Smet moest even bibberen in de hot seat maar kreeg toch ook het groen licht.

Lees meer »

“Het is moneytime: het belang van deze Super Sunday kan onmogelijk overschat worden”

Hoogdag zondag voor de voetballiefhebber met Club Brugge-Anderlecht en AA Gent-Antwerp. Twee topaffiches op zondag… Super Sunday zoals dat heet. Soms een tot vervelens toe gebruikte term, maar deze keer terecht, aldus onze chef voetbal Niels Poissonnier. Want de belangen zijn groot. “Anderlecht, Club Brugge, Gent of Antwerp, minstens twee van hen zullen dé verliezers van deze speeldag zijn. Waarbij

Lees meer »

Binnenstebuiten speelt in 10de productie ‘Pour l’amour’ in Pittem: “Waaier aan actuele thema’s”

Van vrijdag 1 tot zaterdag 9 maart brengt Theater Binnenstebuiten met ‘Pour l’amour’ zijn tiende productie. Het wordt een tragikomedie waarin al eens mag gelachen worden, maar die toch doorspekt is met tal van actuele thema’s en die de toeschouwer ook af en toe het voorhoofd laat fronsen.
The post Binnenstebuiten speelt in 10de productie ‘Pour l’amour’ in Pittem: “Waaier

Lees meer »

Opnieuw geweld in Antwerpse gevangenis: “Cipier met gebroken hand, kak aan de muur en emmer zeepsop over directielid”

De afgelopen dagen zijn er opnieuw gewelddadige incidenten geweest in de Antwerpse gevangenis. Dat schrijft het Laatste Nieuws en is ook aan onze redactie bevestigd. Zo gaf een gevangene een personeelslid een aantal klappen in het gezicht en brak die een hand van een ander personeelslid. Iemand anders goot een emmer zeepsop over een directielid tijdens het opkuisen van uitwerpselen.

Lees meer »

Van ‘Tielt, beresterk tot ‘Tielt, beregoed op de hoogte’: mogelijke baseslines bekendgemaakt voor nieuwe fusiegemeente

Tielt en Meulebeke hebben vier mogelijke nieuwe baselines bekendgemaakt voor de nieuwe fusiegemeente. Het gaat om ‘Tielt, beresterk’, ‘Tielt, een berefijne stad’, ‘Tielt, een bereleuke stad en ‘Tielt, beregoed op de hoogte.’ Inwoners kunnen in de loop van maart zelf stemmen op hun favoriet.
The post Van ‘Tielt, beresterk tot ‘Tielt, beregoed op de hoogte’: mogelijke baseslines bekendgemaakt voor nieuwe

Lees meer »

Tien jaar na zijn overlijden: deze artiesten brengen uniek eerbetoon aan Luc De Vos op Rijvers Festival

“Sterren komen, sterren gaan, maar Luc blijft voor altijd bestaan. Dit wordt een mooi eerbetoon voor Luc en zijn tienduizenden fans”, laat Rijvers Festival weten. Zo’n tien jaar na het overlijden van de zanger brengen vijf artiesten en vrienden, Rick de Leeuw, Wim Opbrouck, Isabelle A, Sioen én Emmy D’Arc, een uniek eerbetoon aan de overleden artiest.

Lees meer »

Consultant in geheime opname over ministerie Vandenbroucke: “Tijdens coronacrisis runden wij de show”

Waren consultants de baas bij de FOD Volksgezondheid toen België door de coronacrisis ging? Dat is alvast wat een hooggeplaatste medewerker van de firma Deloitte laat uitschijnen in een geheime video-opname die de Franstalige krant ‘L’Avenir’ kon bekijken. “Officieel namen ambtenaren de beslissingen, maar eigenlijk runden wij de show.” Hoe grepen consultants de macht? En wat zegt bevoegd minister Frank

Lees meer »