Krantenkoppen

Twaalf mensen opgepakt voor winkelbrand in China waarbij 39 mensen stierven

De Chinese politie heeft twaalf personen opgepakt voor hun rol bij de dodelijke winkelbrand in de stad Xinyu in de oostelijke provincie Jiangxi woensdag. Daarbij kwamen zeker 39 mensen om het leven.

Meer krantenkoppen in België

Onder mom van ‘alles wordt duurder’ deden ze er nog schepje bovenop: hoe grote bedrijven profiteerden van duurdere winkelkar

De fors gestegen prijzen in de supermarkten toeschrijven aan de energiecrisis, de oorlog in Oekraïne en klimaatproblemen? Dat verhaal klopt maar deels, zegt econoom Olivier Malay. Hij dook in de jaarrekeningen van duizenden Belgische bedrijven en trof bij de voedingssector geregeld uitzonderlijk hoge winsten aan in inflatietijd. “In 2022 — hét inflatiejaar — boekte de voedingsindustrie in ons land 662

Lees meer »

Mooie prestaties voor BZK op Vlaamse Jeugd Talent Challenge

De Koninklijke Brugse Zwemkring (BZK) zorgde op de voorbije Vlaamse Jeugd Talent Challenge in Antwerpen, ook wel de Vlaamse kampioenschappen bij de jeugd, voor enkele knappe prestaties. “Onze zwemmers hebben opnieuw bevestigd en vooruitgang geboekt. Hun besttijd verbeterd”, zegt hoofdtrainer Stefaan Maene. “Ze hebben veel potentieel. Maar de weg is nog lang. Er zijn nu
The post Mooie prestaties voor

Lees meer »

Leven tussen de deadlines: “Noem mij gerust een oude zak. Die eretitel zal ik waardig dragen”

Jan Devriese leeft tussen deadlines. De Brugse stukjesschrijver maakte 45 jaar geleden zijn allereerste artikel, toevallig (of niet?) voor deze krant. Na een lange omzwerving is de cirkel rond en de pen weer thuis. Elke twee weken zal Jan hier wat woorden in een meer dan aanvaardbare volgorde zetten. Hij wisselt af met Laura Schuyesmans, die leeft met een deadline.<br

Lees meer »

40 procent minder skiongevallen dan vorig jaar

Europ Assistance heeft 40 procent minder skidossiers geopend in deze krokusvakantie in vergelijking met de krokusvakantie van vorig jaar. Dat heeft de verzekeraar bekendgemaakt voor het vertrek van de traditionele ‘gipsvlucht’, een jaarlijkse repatriëringsvlucht met gewonden.

Lees meer »

Lucienne en Eddy vieren diamanten bruiloft in Westende

Het college van burgemeester en schepenen van Middelkerke zette Lucienne Verluyten en Eddy Stevens in de bloemetjes ter gelegenheid van hun diamanten bruiloft. Het koppel uit Westende deelt al 60 jaar lief en leed en dat mocht niet onopgemerkt voorbijgaan.
The post Lucienne en Eddy vieren diamanten bruiloft in Westende appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Rusland wordt een doofstomme maatschappij”: onze correspondent Bruno Beeckman over wat dood Navalny betekent

De plotse dood in de gevangenis van de Russische opposant Aleksej Navalny beroert de wereld. Weinig niet-Russen geloven de officiële versie: een natuurlijk overlijden. Wat is er aan de hand en wat moeten we de komende maanden verwachten? We vroegen het aan onze correspondent Bruno Beeckman, die zelf elf jaar in Rusland woonde. “Rusland wordt een doofstomme maatschappij.”

Lees meer »

Prins Harry overweegt Amerikaans paspoort, maar moet dan koninklijke titels afgeven

Als prins Harry (39) er effectief werk van maakt om officieel Amerikaans staatsburger te worden, moet hij er rekening mee houden dat hij zijn koninklijke titels kwijtraakt. Verschillende media in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten wijzen erop dat volgens de officiële regels immigranten in Amerika afstand moeten doen van “erfelijke titels of adellijke posities in een vreemde staat”.

Lees meer »

“Niet mijn laatste troef”: advocaat van Christian Brückner wraakt meteen rechter omdat ze opriep Braziliaanse president te vermoorden

Het proces van Christian Brückner kent een opvallende start. Zijn advocaat Friedrich Fulscher slaagde er meteen in om een van de rechters te wraken omdat zij op sociale media opgeroepen had de toenmalige Braziliaanse president Jair Bolsonaro te vermoorden. De Duitser (47), die hoofdverdachte is in de zaak-Madeleine McCann, moet zich in Braunschweig verantwoorden voor enkele seksmisdrijven. Deze dossiers staan

Lees meer »