Krantenkoppen

Vakbonden dreigen met staking in Vlaamse gevangenissen wegens “escalatie van agressie”

De vakbonden dreigen met een nieuwe reeks stakingen begin februari in verschillende gevangenissen in Vlaanderen. Ze eisen maatregelen tegen “de escalatie van agressie tegen het personeel”.

Meer krantenkoppen in België

Maanlanding Amerikaans privébedrijf Intuitive Machines geslaagd

Voor het eerst in de geschiedenis is een privébedrijf erin geslaagd om te landen op de maan. Het Amerikaanse bedrijf Intuitive Machines kon zijn onbemande maanlander dicht bij de zuidpool van de maan laten landen, een plek die interessant is om een maanbasis te bouwen. Het was meer dan 50 jaar geleden dat er nog eens een Amerikaans ruimtetuig kon

Lees meer »

‘Baywatch’-ster deelt pikante beelden, Instagram grijpt meteen in: “Dit loopt compleet uit de hand”

Donna D’Errico (55) is woedend. De Amerikaanse actrice, die als Donna Marco een hoofdrol speelde in ‘Baywatch’, kan er niet om lachen dat Instagram haar beelden verwijdert en haar profiel censureert. Donna, die in de jaren 90 ook furore maakte als Playmate, trakteert haar volgers graag op pikante beelden, maar daar gaat het platform niet mee akkoord.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Russische troepen zijn dorp in zuiden van Oekraïne binnengevallen”

In verschillende Europese landen leidt de opvang van Oekraïners tot discussie. In onder meer Ierland, dat kampt met een woningtekort, is de opvang recent versoberd en in het Verenigd Koninkrijk is nauwelijks zicht op het aantal vluchtelingen dat op straat leeft. De Ierse regering maakte eind vorig jaar bekend dat de Staat nieuwe vluchtelingen uit het Oost-Europese land nog maximaal

Lees meer »

Pluk niet zomaar een foto van het internet, het kan je veel geld kosten

Op het internet vind je heel makkelijk foto’s, video’s of teksten, maar dat betekent niet dat je die ook zomaar zelf mag gebruiken. De meeste van die werken zijn auteursrechtelijk beschermd. Ook afbeeldingen of video’s die je van Facebook of Instagram plukt, mag je niet gebruiken zonder toestemming van de maker. Doe je dat toch, dan is dat strafbaar en

Lees meer »

ONS RAPPORT. Van “dat krediet verdienen ze nu” tot “een beetje druk mag”: zes teams doorgelicht

Van machteloosheid over bittere ontgoocheling of (matige) tevredenheid tot dolle euforie. Niet dat het Vlaamse openingsweekend per se zijn stempel hoeft te drukken op het verdere vervolg van het klassieke voorjaar. Maar na de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne weten de topteams en -renners toch al een klein beetje hoe laat het is. Voortbouwen op de ingeslagen weg? Of dringend werk aan

Lees meer »

Karen Damen presenteert trouw van haar ex Regi en deze BV’s staan op gastenlijst: dit weten we over showbizzhuwelijk van het jaar

Dinsdag is het zover: dan stappen Regi Penxten (47) en Kristel Hubeny (35) in het huwelijksbootje in Zuid-Afrika. Iedereen mag getuige zijn van hét sprookjeshuwelijk van het jaar. De grote dag van de twee tortelduifjes is vanaf 15.00 uur volledig live te volgen bij VTM 2. Wie gaat presenteren? Wie komt er? En wat mogen we verwachten? Wij zetten alles

Lees meer »

Hogestraat weer open voor het verkeer

De Hogestraat is tijdelijk weer open voor doorgaand verkeer. Alle wegomleggingen zijn opgeheven die noodzakelijk waren om de werken te laten plaatsvinden. De grote signalisatieborden blijven wel nog staan tot de werken definitief afgerond zijn.
The post Hogestraat weer open voor het verkeer appeared first on KW.be.

Lees meer »

PROMOJAGERS SUPERTIP. Nutella voor het eerst dit jaar in promotie: “Ik heb meteen 40 potten gekocht”

Goed nieuws voor liefhebbers van Nutella. De hazelnootpasta staat voor het eerst dit jaar in promotie, waardoor je nu bij twee warenhuisketens 70 procent korting krijgt op de tweede pot. Omgerekend is dat 35 procent korting op beide potten. “Sla je slag, want dit gebeurt niet vaak”, weet Gunther Devisch van Promojagers België, die er zijn wekelijkse supertip van maakt

Lees meer »

Kogel onder de hamer uit wapen waarmee John Lennon werd vermoord

Een bizarre, wat lugubere veiling volgende week. Donderdag gaat er een kogel onder de hamer, afkomstig van het vuurwapen waarmee Beatle John Lennon werd vermoord. Het was de politie van New York die het bijzondere voorwerp ooit schonk aan de inmiddels overleden Britse agent Brian Taylor. De nabestaanden van Taylor laten de kogel nu veilen in Newcastle.

Lees meer »

Bewoners van flatgebouw in Valencia zwaar onder de indruk na verwoestende brand: “Tragedie van een enorm kaliber”

Bij een zware brand in een flatgebouw in de Spaanse stad Valencia zijn zeker vier doden en 14 gewonden gevallen. De brandweer is ook nog op zoek naar 14 vermisten. Eerder was er sprake van zeker 20 vermisten, maar de prefect van de regio benadrukt dat “het cijfer nog kan schommelen”. Volgens de hulpdiensten brak de brand donderdagnamiddag uit in

Lees meer »