Krantenkoppen

Verdacht overlijden: lichaam gevonden op strand van Westende

Op het strand in Westende, deelgemeente van Middelkerke, is donderdagochtend een levenloos lichaam gevonden. Het parket beschouwt de zaak voorlopig als een verdacht overlijden.

Meer krantenkoppen in België

Kapelletje op Ieperse vestingen staat weer recht

Het kapelletje op de vestingen, ter hoogte van de Ieperse Sint-Jacobskerk, werd rechtgezet. Het bouwwerkje stond al serieus schuin, maar de stad greep in.
The post Kapelletje op Ieperse vestingen staat weer recht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grootste man ter wereld en kleinste vrouw ter wereld spreken 6 jaar na eerste ontmoeting nog eens af

Ze ontmoetten elkaar zes jaar geleden in Caïro voor een iconische fotoshoot, nu hebben Sultan Kösen (41) en Jyoti Amge (30) nog eens afgesproken. De Turks-Koerdische man en de Indiase vrouw zijn beiden recordhouders: Sultan is met zijn 2,51 meter de grootste man ter wereld, Jyoti meet slechts 62,8 centimeter en is daarmee de kleinste vrouw ter wereld. Het opmerkelijke

Lees meer »

“Sinds coronapandemie meer mentale gezondheidsproblemen bij Europese jongeren”

Sinds de coronapandemie hebben meer Europese jongeren last van mentale gezondheidsproblemen. Dat stelt Unicef in een maandag gepubliceerd rapport over het welzijn van kinderen in de Europese Unie. Met de Europese verkiezingen in aantocht vraagt de VN-kinderrechtenorganisatie een brede, sectoroverschrijdende strategie voor mentale gezondheid met duidelijke doelen en budgetten op Europees niveau.

Lees meer »

Na de belofte van Acid om geld te doneren: wat is de Sanda Dia Foundation?

YouTuber Nathan Vandergunst, beter gekend als Acid, werd donderdag veroordeeld voor belaging nadat de ouders van een ex-Reuzegommer hem voor de rechter sleepten. Als straf moet hij, onder andere, een schadevergoeding van 20.000 euro betalen. Vlak na het proces startte hij een crowdfunding om dat bedrag bijeen te sprokkelen. Intussen staat de teller op meer dan 120.000 euro. Ruim genoeg

Lees meer »

Na exclusieve deal met Nederlandse tv-zender, gaat Tom Waes straks exclusief voor onze noorderburen werken?

De VRT en de Nederlandse publieke omroep NPO bundelen hun krachten. De komende drie jaar gaan ze samenwerken aan een vijftal programma’s, waarin Tom Waes (55) centraal staat. Op die manier kunnen ze de kosten drukken. Maar moeten zijn fans hier zich zorgen maken? Gaat Tom straks exclusief voor de Nederlanders programma’s maken? Jarne zoekt het uit in deze nieuwe

Lees meer »

De teller blijft gaan: al meer dan 154.000 euro ingezameld voor crowdfundingcampagne Acid

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

Amerikaanse maanlander Odysseus ligt allicht op zijn zij, “maar hij is stabiel en communiceert met de aarde”

Maanlander Odysseus van het Amerikaanse privébedrijf Intuitive Machines die op de maan is geland, ligt waarschijnlijk op zijn zij. Dat heeft Intuitive Machines laten weten. Vermoedelijk is het toestel tijdens de laatste fase van de landing omgevallen en tot stilstand gekomen tegen een rotsblok. "Maar we communiceren met de lander", klinkt het. Dit weekend worden de eerste foto’s verwacht.

Lees meer »

“Een tevreden man”: Walter Debrouwer mag straks voor 19de keer zijn verjaardag vieren

Walter Debrouwer, een inwoner van wzc Rozenberg in Oostrozebeke, kan na vier jaar eindelijk weer zijn verjaardag vieren, want op 29 februari wordt hij 76 jaar. Dat betekent dat hij eigenlijk nog maar voor de 19de keer jarig is. Wzc Rozenberg doet dan ook een oproep om een verjaardagskaart te sturen.
The post “Een tevreden man”: Walter Debrouwer mag straks

Lees meer »

Valse ‘bankmedewerkers’ stelen financiële gegevens én dure spullen bij ouderen thuis

Febelfin waarschuwt voor een nieuwe vorm van oplichting waarbij de daders zich voordoen als bankmedewerkers, eerst telefonisch en aansluitend bij het slachtoffer thuis. “Ze stelen niet enkel je bankkaart en code maar ook juwelen, laptops en cash.” Meestal zijn de slachtoffers ouderen. ”Verbreek direct het contact wanneer u zo’n oproep krijgt en verwittig de politie.”

Lees meer »

New York Times: VS informeren bondgenoten over Russisch ruimtekernwapen

De Amerikaanse inlichtingendiensten hebben Europese bondgenoten bijgepraat over mogelijke Russische plannen om een nucleair wapen in een baan om de aarde te brengen. Dat bericht dagblad ‘The New York Times’. Er zou rekening mee worden gehouden dat zo’n antisatellietsysteem dit jaar nog naar de ruimte wordt gestuurd, maar ook met de mogelijkheid dat Rusland met alleen een nepwapen voor onrust

Lees meer »

“In mijn armen blies ze haar laatste adem uit”: het leven heeft John Travolta (70) niet gespaard

“Ondanks al het verlies dat hij te verwerken kreeg, blaakt John nog steeds van levenslust.” Het is een hoogdag voor John Travolta, want de Amerikaanse acteur mag zondag 70 kaarsjes uitblazen. Wellicht ook een moment van reflectie, want de ‘Grease’-acteur heeft het in zijn leven niet altijd makkelijk gehad. Keer op keer moest hij veel te vroeg afscheid nemen van

Lees meer »