Krantenkoppen

Verdacht overlijden: lichaam gevonden op strand van Westende

Op het strand in Westende, deelgemeente van Middelkerke, is donderdagochtend een levenloos lichaam gevonden. Het parket beschouwt de zaak voorlopig als een verdacht overlijden.

Meer krantenkoppen in België

“Al mooie stap richting Spelen”: Derwael pakt goud op balk in Caïro, Pinxten maakt met zilver Belgisch feestje compleet

Nina Derwael (23) staat meteen op de afspraak bij haar competitierentree: in de balkfinale van de worldcup in Caïro turnde ze erg sterk en pakte met 13.630 punten zo meteen het goud. De olympische race zet ze al in pole position in met nog drie wereldbekers te gaan. “Deze prestatie geeft vertrouwen voor het vervolg”, zei Derwael in een eerste

Lees meer »

Ondanks gebroken glazen deur rijdt lijnbus vol scholieren gewoon door, ouders zijn het beu: “Chauffeur staat waarschijnlijk onder immense druk”

Hoewel er na de krokusvakantie extra bussen werden ingezet, zijn de problemen rond het nieuwe vervoersplan van De Lijn nog niet opgelost. Op de buslijn tussen Ieper en Roeselare sneuvelde maandagochtend het glas van één van de deuren. Toch reed de bus nog kilometers lang door naar Roeselare. “We zullen een klacht indienen. Niet tegen de buschauffeur, maar tegen de

Lees meer »

Non. Stop. Kunst. door Kultuurvereniging Gits

Naar aanleiding van de verdwijning van het klooster in Gits organiseert de Kultuurvereniging van Gits een kunsthappening: Non. Stop. Kunst.
The post Non. Stop. Kunst. door Kultuurvereniging Gits appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aleksej Navalny overleden in Russisch strafkamp

De Russische activist Aleksej Navalny (47), Poetins grootste binnenlandse vijand, is overleden. Dat meldt het persagentschap Reuters op aangeven van bronnen binnen het Russische gevangeniswezen. Het Kremlin zegt dat de doodsoorzaak nog wordt onderzocht.

Lees meer »

“Fly vond me een ‘goeie lamzak’. Tot ik tegen hem moest vechten”: ‘Kamp Waes’-deelnemer Lode wil af van vooroordelen

Met z’n 2m09 steekt Lode Lemmelijn (24) met kop en schouders boven z’n medekandidaten van ‘Kamp Waes’ uit. Maar niet alleen z’n lengte is imposant, ook zijn prestaties zijn dat. Al zou hij dat zelf al eens vergeten, met dank aan z’n oudere broer en roeikampioen Ward (26). Een gesprek over bewijzen wat je waard bent, zijn afkeer van wapens

Lees meer »

DISCUSSIE. Regering doet toegevingen naar landbouwers toe, milieu-organisaties vinden dat “wet van de straat is beloond”: hebben ze gelijk?

Met alle moeite van de wereld bereikte de Vlaamse regering donderdagavond een landbouwakkoord, ook over de aankoop van grond. De overheid drukt de pauzeknop in op het aankopen van landbouwgrond. Natuurorganisatie Natuurpunt is “helemaal niet tevreden” met het akkoord, en vooral de manier waarop het tot stand is gekomen. “Je beloont de wet van de straat omdat de landbouw met

Lees meer »