Krantenkoppen

Verdachte brand Japanse animatiestudio ter dood veroordeeld

De man die in juli 2019 brand stichtte in een Japanse animatiestudio krijgt de doodstraf. Dat meldt de Japanse televisiezender NHK. De brand kostte aan 36 mensen het leven, 32 personen liepen verwondingen op. De brand was het dodelijkste misdrijf in Japan in bijna twintig jaar.

Meer krantenkoppen in België

Pendelaar Giovanni houdt dit jaar elke minuut treinvertraging bij: “Sinds januari staat teller op 14 uur”

Pendelaar Giovanni Seynhaeve houdt dit jaar elke minuut vertraging bij die zijn trein oploopt. Hij reist elke dag vanuit het West-Vlaamse Izegem naar Schaarbeek. Sinds januari staat zijn teller op 869 minuten vertraging. “Ik had die tijd op mijn werk of bij mijn gezin moeten doorbrengen. Dat maakt me zo boos”, vertelt hij aan Radio2-reporter Margaux van de regio. De

Lees meer »

Amnesty International verliest contact met vrouwenrechtenactiviste in Saoedische gevangenis

De vrouwenrechtenactiviste Manahel al-Otaibi heeft alle contact met de buitenwereld verloren tijdens haar gevangenschap in Saoedi-Arabië. “De Saoedische autoriteiten moeten de 29-jarige sportcoach, mensenrechtenactivist en blogger al-Otaibi, die sinds november 2023 onder dwang is verdwenen, onmiddellijk vrijlaten”, luidt de verklaring van de mensenrechtenorganisatie Amnesty International woensdag.

Lees meer »

Vakanties, luxevluchten en boottochten op kosten van NRA: wapenlobbyist Wayne LaPierre veroordeeld voor corruptie

De Amerikaanse wapenlobbyist Wayne LaPierre, de voormalige voorzitter van de National Rifle Association, is samen met verschillende hooggeplaatste leden van de NRA schuldig bevonden aan financieel wangedrag en corruptie. De jury kwam na een week beraadslagen tot de conclusie dat de vroegere NRA-voorzitter geld van de wapenvereniging gebruikte voor vakanties, luxevluchten voor zijn familieleden en jachttochten.

Lees meer »

“Tot wel 10 keer meer dan verwacht”: eerste veiling van spullen Elton John brengt bijna 7,5 miljoen euro op

Het Amerikaanse veilinghuis Christie’s heeft een reeks persoonlijke bezittingen van de Britse popster Elton John (76) verkocht voor bijna 8 miljoen dollar (omgerekend bijna 7,5 miljoen euro). Zo werd een vleugelpiano voor meer dan 200.000 dollar (185.000 euro) geveild en haalde een drieluik van de Britse graffitikunstenaar Banksy net geen 2 miljoen dollar (1,8 miljoen euro).

Lees meer »

Twee op de drie Syriëstrijders op vrije voeten

Van de teruggekeerde Syriëstrijders en leden van terroristische moslimgroeperingen zijn er momenteel twee op de drie op vrije voeten. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag op basis van cijfers die minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) heeft vrijgegeven na een vraag van Kamerlid Barbara Pas (Vlaams Belang).

Lees meer »

Van zedenfeiten verdachte leerkracht werd ooit uit Chiro gezet: “Na een voorval op kamp trokken we aan de alarmbel”

Het nieuws van de aanhouding van een 26-jarige leerkracht van het LAB Sint-Amands, die verdacht wordt van zedenfeiten, is als een bom ingeslagen. Leraar Y.S. bleek een populaire leerkracht te zijn, maar het viel heel wat leerlingen op dat hij vooral meisjes naar voren schoof in de klas. Hij werd ooit ook uit de Chiro gezet wegens te nauwe contacten

Lees meer »

CSP Zeebrugge legt nieuwe treinverbinding in naar Graz na aanvallen Houthi-rebellen

Spoorvrachtoperator Lineas heeft samen met COSCO Shipping Ports (CSP) een nieuwe treinverbinding opgezet tussen Zeebrugge en Graz in Oostenrijk. Die verbinding komt er als reactie op de aanhoudende aanvallen van de Houthi-rebellen. Die aanvallen hebben de gebruikelijke zeevaartroute langs de Rode Zee tijdelijk onmogelijk gemaakt voor CSP.
The post CSP Zeebrugge legt nieuwe treinverbinding in naar Graz na aanvallen Houthi-rebellen

Lees meer »