Krantenkoppen

Vlaming heeft vrij veel vertrouwen in vaccins, maar meer twijfels bij jongeren dan bij ouderen

4 op de 5 Vlamingen hebben vertrouwen in vaccins. Dat blijkt uit een studie van de UAntwerpen. Het is de eerste keer dat het vertrouwen in vaccins is onderzocht voor Vlaanderen apart. De meerderheid van de Vlamingen vinden vaccins belangrijk, doeltreffend en veilig. Maar opvallend is dat jongere volwassenen duidelijk minder vertrouwen hebben in vaccins dan oudere generaties. Er is ook minder vertrouwen in coronavaccins.

Meer krantenkoppen in België

West-Vlaming Amar (25) en vriendin Sara (26) vreesden voor hun leven bij dodelijke brand in Valencia: “Uren moeten wachten voor we gered werden”

Menenaar Amar (25) en Portugese vriendin Sara (26) vreesden voor leven bij appartementsbrand in Valencia: “We moesten 2 uur wachten op de brandweer.”
The post West-Vlaming Amar (25) en vriendin Sara (26) vreesden voor hun leven bij dodelijke brand in Valencia: “Uren moeten wachten voor we gered werden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dankzij een Jabbeeks bakje heb je geen laadpaal nodig: the eCloud Company ontwikkelt izibill

Om het even waar je elektrische wagen opladen en de kosten eenvoudig terugbetaald krijgen: het is mogelijk dankzij izibill, ontwikkeld door the eCloud Company van de broers Patrick en Philip Coulier in Jabbeke. “80 procent van de bestuurders heeft géén laadpaal nodig”, stelt chief technology officer Jacques Vermeulen.
The post Dankzij een Jabbeeks bakje heb je geen laadpaal nodig: the

Lees meer »

Kampioene veldrijden Ilken Seynave (17) in het stadhuis gehuldigd

In Meulebeke won Ilken Seynave uit Geluwe in januari het BK veldrijden voor junioren meisjes. Vrijdagavond werd ze gehuldigd in het stadhuis van Wervik. Ze mocht in aanwezigheid van familie, buren en vrienden het Gulden Boek van de stad ondertekenen en kreeg een herinneringsdiploma en Wervikse Kadobonnen. Burgemeester Youro Casier (Vooruit) leidde de plechtigheid. Hij is de oom van de

Lees meer »

Poperinge kondigt Maand van de Hopscheuten aan: “Met culinaire verwennerijen”

In de Hoppestad staat maart elk jaar in het teken van de hopscheuten. Door het snelle groeiproces van deze groente, beter bekend als ‘het witte goud’, kan je slechts één maand per jaar genieten van de delicatesse. Stad Poperinge organiseert tal van activiteiten en ook elf restaurants serveren gerechten op basis van de hopscheuten.
The post Poperinge kondigt Maand van

Lees meer »

TERUGLEZEN. OEKRAÏNE. Zelensky: situatie aan het front “uiterst moeilijk”- Russische troepen rukken op

De Russische troepen rukken verder op na de val van Avdiivka, een strategische stad aan het front in het oosten van Oekraïne. Volgens het Oekraïense leger heeft er maandag in de buurt van het dorp Robotyne in het zuiden van het land “zwaar vuurgeweld” plaatsgevonden. President Volodymyr Zelensky noemt de situatie aan het front dan ook “uiterst moeilijk”. Volgens zijn

Lees meer »

Vader en zoon runnen samen Hostellerie Saint-Nicolas: “Ik ga niet ongelukkig zijn als ik die tweede ster nooit terugkrijg”

Toen Hostellerie Saint Nicolas twee jaar geleden van twee naar één Michelinster zakte, kwam dat als een donderslag bij heldere hemel. Sindsdien kijken vader Franky en zoon Michael met gezonde stress naar de komst van de nieuwe restaurantgids eind februari, maar hun slaap zullen ze er niet voor laten.
The post Vader en zoon runnen samen Hostellerie Saint-Nicolas: “Ik ga

Lees meer »