Krantenkoppen

Voor ziekenhuizen in Zuid-Gaza dreigt een Israëlische belegering: “We zitten in de val”

Kogels die om het ziekenhuis heen fluiten, dokters die de grond voelen beven door bominslagen en Israëlische drones die ziekenwagens tegenhouden: in de ziekenhuizen van Zuid-Gaza neemt de angst voor een belegering toe.

Meer krantenkoppen in België

Okra Chachacha wint jaarlijkse verenigingenquiz

Naar jaarlijkse gewoonte heeft het zaalcomité eind januari haar verenigingenquiz georganiseerd. De organisatie kreeg tien tafels bijeen in de heilig Hartzaal en er vielen 160 punten te verdienen. De winnaars van Okra Chachacha deden het uitstekend en behaalden maar liefst 142 punten! De top drie werd vervolledigd door de Landelijke Gilde met 139 punten en
The post Okra Chachacha wint

Lees meer »

Eerste editie ‘Clash of the Titans’ met heel wat girlpower in Aarsele

Zaterdag 17 februari vindt in de sporthal van Aarsele de eerste editie van de ‘Clash of the Titans’ plaats. Dit vechtsportgala wordt georganiseerd door de Tieltse club Titans en er staan maar liefst 26 kampen op het programma. Opvallend is dat er heel wat meisjes deelnemen. Amandine De Baets (14), Élodie Benali (12) en Emeline De Baets (13) kijken er

Lees meer »

KIJKRAPPORT. ‘Astrid en Natalia: Back To Reality’: “De vriendinnen bewezen vooral hoe wereldvreemd ze zijn”

Jarenlang zei ze ‘nee’ op elk tv-project, maar nu keert Astrid Coppens (41) toch terug naar het kleine scherm. Samen met goeie vriendin Natalia (43) kruipt ze voor een maand in de huid van een alleenstaande mama, die de eindjes aan elkaar moet knopen met een minimumloon. Het resultaat? Eén van de meest enerverende tv-programma’s van het voorjaar.

Lees meer »

Zeldzame obus uit Tweede Wereldoorlog tot ontploffing gebracht in Zillebeke: “Te gevaarlijk om te vervoeren”

In Zillebeke heeft ontmijningsdienst DOVO een obus tot ontploffing moeten brengen. Met voorwerpen uit de Eerste Wereldoorlog gebeurt dat vaker in de Westhoek, maar deze keer bleek het projectiel toch gevaarlijker. Het ging om een artilleriegranaat uit de Tweede Wereldoorlog waarvan de ontsteker in slechte staat was. "Het was zelfs te gevaarlijk om te vervoeren."

Lees meer »

Wielertoeristenclub Recht Voor Allen uit Staden start seizoen met amper tien leden: “Voortbestaan niet in gedrang”

Wielertoeristenclub Recht Voor Allen start het nieuwe fietsseizoen met voorlopig tien fietsende leden. Het lukt de club volgens bestuurslid Ignace Vanelslander niet meer om nieuwe – en dan vooral jongere – leden aan te trekken. Een eerdere wervingscampagne via Facebook leverde niks op. Alleen de harde kern blijft volgens Ignace over. Het voortbestaan van Recht Voor Allen komt evenwel niet

Lees meer »

Commerciële maanlander Nova-C na vertraging gelanceerd

De raket met de commerciële maanlander Nova-C van het Amerikaanse bedrijf Intuitive Machines is na vertraging alsnog gelanceerd vanop Cape Canaveral in de Amerikaanse staat Florida. De bedoeling is dat Nova-C op 22 februari succesvol op het maanoppervlak landt.

Lees meer »

Sint-Pietersparochie Oostkamp viert Maria-Lichtmis

De Sint-Pietersparochie vierde Maria-Lichtmis met een eucharistieviering, speciaal opgedragen aan de kinderen die het voorbije jaar gedoopt werden. De mis werd voorgegaan door priester Rik Verbeke. Na de viering werden de families met hun kinderen die naar de Sint-Pieterskerk gekomen waren getrakteerd op koffie en pannenkoeken aangeboden door het parochieteam. Deze kinderen werden het voorbije
The post Sint-Pietersparochie Oostkamp viert

Lees meer »

“Bij regen is de wijk een heuse modderpoel”: bewoners Theofiel Godtschalckwijk stellen Woon- en Zorgbedrijf Wervik in gebreke

Gezien de planning van wegenwerken in de Theofiel Godtschalckwijk, die pas vanaf halfweg augustus worden hervat, stelt bewoner David Verbeke opdrachtgever Woon- en Zorgbedrijf Wervik officieel in gebreke. “Er wordt niet de minste moeite gedaan om een redelijke toegang tot de wijk te verschaffen”, aldus David. “De wijk is zo goed als ontoegankelijk geworden voor gemotoriseerde voertuigen. Zelfs als voetganger

Lees meer »