Krantenkoppen

Vorig jaar meer file dan ooit op Vlaamse wegen

Het was al een tijdje duidelijk, maar nu blijkt het ook officieel uit de statistieken van het Vlaams Verkeerscentrum: 2023 was een filerecordjaar op de Vlaamse wegen. Gemiddeld was er elke werkdag 848 kilometer file gedurende een uur.

Meer krantenkoppen in België

Illegale goksite Stake krijgt boete van 200.000 euro en zal in GP Formule 1 van Spa-Francorchamps met andere sponsor rijden

Stake, dat in 2021 door de Kansspelcommissie op de lijst met illegale goksites werd geplaatst, zal deze zomer toch niet te zien zijn als sponsor in de GP Formule 1 in Spa-Francorchamps. Woensdag werden daar in de Kamer vragen over gesteld gezien de verstrengde wetgeving rond gokreclame in ons land. Het team zal met een andere (gok)sponsor rijden.

Lees meer »

Vijf vrouwen gedood in Wenen in één dag tijd

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zijn vrijdag vijf vrouwen om het leven gebracht. Drie van hen werden doodgestoken in een bordeel. Elders in de stad werden een moeder en haar dochter om het leven gebracht. Het lijkt te gaan om twee losse zaken waar geen verband tussen is.

Lees meer »

Tom Ongena (Open VLD) wil natuurherstelwet tegenhouden met blokkeringsminderheid

Als het van Open VLD-voorzitter Tom Ongena afhangt, moet de Raad van de Europese Unie de natuurherstelwet tegenhouden. De wet werd gisteren/dinsdag nog goedgekeurd door het Europees Parlement, maar volgens Ongena moet onder de lidstaten op zoek gegaan worden naar een blokkeringsminderheid. Dat heeft hij woensdag gezegd in Villa Politica (VRT 1). Uit indiscreties blijkt dat daarvoor inderdaad pogingen ondernomen

Lees meer »

Laatste fase van vernieuwing stationsomgeving in Diksmuide gaat maandag van start

Een aannemer begint op maandag 26 februari met voorbereidende werken op de stationsparking voor de plaatsing van een fiets- en wandeltunnel onder de spoorweg. Dat is meteen het effectieve startschot op het terrein voor de laatste fase van de vernieuwing van de stationsomgeving.
The post Laatste fase van vernieuwing stationsomgeving in Diksmuide gaat maandag van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sandy Buysschaert op achtste plaats West-Vlaamse CD&V-lijst

CD&V West-Vlaanderen maakte zaterdag zijn lijst voor de Vlaamse en federale verkiezingen van 9 juni bekend. Vanuit Blankenberge versterkt Sandy Buysschaert de West-Vlaamse ploeg. “Een signaal vanuit de partijtop dat mijn lokaal werk als schepen van Openbare werken en Mobiliteit in Blankenberge in deze legislatuur is opgevallen”, zegt Buysschaert, die op de Vlaamse lijst de achtste plaats bekleedt.
The post

Lees meer »

William en Catherine willen geen kil internaat voor George: wordt dit de nieuwe luxe-school van de jonge prins?

Prins George wordt dit jaar elf. Dat betekent dat hij bijna naar de middelbare school moet. Kroonprins William (41) en prinses Catherine (41) gaan al volop op prospectie: zij brachten deze week een bezoekje aan de prestigieuze St Edward’s School in Noord-Oxfordshire, lokaal beter gekend als ‘Teddies’. Hoe verloopt het leven in de prestigieuze gangen van het instituut, waar een

Lees meer »

Nick Ballegeer is de gedreven kapitein van VK Dudzele (3B)

Het vertrek van voorzitter en duivel-doet-al Johnny Deryckere is vlekkeloos opgevangen bij VK Dudzele. De ex-preses zelf had de weg voor zijn opvolgers geplaveid en op sportief vlak is debuterend hoofdcoach Soren Maenhout een schot in de roos.
The post Nick Ballegeer is de gedreven kapitein van VK Dudzele (3B) appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trieste kaap van 30.000 doden in Gaza overschreden “na aanval op Palestijnen die aan het wachten waren op voedselhulp”

Israëlische troepen zouden meer dan 70 mensen gedood hebben bij een aanval op een groep Palestijnen die op humanitaire hulp aan het wachten waren. Dat beweert het Palestijnse ministerie van Buitenlandse Zaken en lokale ziekenhuismedewerkers, maar Israël heeft "geen weet" van zo’n aanval. Door het aanhoudende geweld zou de trieste kaap van 30.000 doden in Gaza overschreden zijn.

Lees meer »