Krantenkoppen

Waarom het plots eenvoudig is om een bak Westvleteren te kopen

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Sven de Leijer verbaasd door internationale versies van ‘Hotel Romantiek’: “Ze maakten van de presentator mijn dubbelganger”

Sven de Leijer (44) presenteert ‘Hotel Romantiek’ nu al vijf seizoenen lang, maar ondertussen is het VRT-programma ook al te zien in heel wat andere landen. En volgens de presentator lijken die producties soms wel héél hard op het origineel. “Onze geïmproviseerde mopjes werden gewoon letterlijk overgenomen in Spanje.”

Lees meer »

Minstens twaalf doden bij geweld tussen drugsbendes in Mexico

Zeker twaalf vermoedelijke bendeleden zijn gedood bij een confrontaties tussen gewapende drugsbendes in het zuiden van Mexico. Dit heeft president Andrés Manuel López Obrador woensdag bevestigd. Na het incident dinsdag in een bergachtige en afgelegen regio van de gemeente San Miguel Totolapan in de staat Guerrero, werd de Nationale Garde ingezet.

Lees meer »

Russisch Vrijwilligerskorps werkte aan plan om Navalny te bevrijden maar Russen waren hen te slim af

Het Russisch Vrijwilligerskorps werkte al sinds oktober vorig jaar aan een plan om Poetin-criticus Aleksej Navalny uit de gevangenis te bevrijden. Dat meldt de extreemrechtse militie van Russische burgers die tegen het bewind van president Poetin strijden, zelf in een blog. De Russische veiligheidsdienst en het gevangeniswezen waren hen echter een stapje voor.

Lees meer »

Einde van “ons vakmanschap drink je met verstand”? Alcohol krijgt nieuwe educatieve boodschap

Reclame voor alcohol krijgt een nieuwe educatieve boodschap. In plaats van “ons vakmanschap drink je met verstand” zullen commerciële boodschappen voor alcoholhoudende dranken voortaan gepaard gaan met de waarschuwing “alcoholmisbruik schaadt de gezondheid”. Dat kondigt de sector vandaag aan, maar ‘Het Belang van Limburg’ schrijft dat volgens federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke nog niets beslist is.

Lees meer »