Krantenkoppen

Wichelen wil tegen de zomer het tekort aan kinderopvangplaatsen oplossen

In Wichelen sluit eind juni een grote kinderopvang, waardoor er 33 opvangplaatsen dreigen te verdwijnen. Er is op dit moment een tekort aan opvangplaatsen in de regio. Ouders stoten op lange wachtlijsten. "Tegen 30 juni kunnen we hopelijk een doorstart doen", zei burgemeester Kenneth Taylor (SAMEN) op de gemeenteraad.

Meer krantenkoppen in België

Ouderraad organiseert stand-up comedyavond in kerk Vijfwegen: “Onze school verbindt de buurt”

De ouderraad van Vrije Basisschool De Brug afdeling Vijfwegen pakt op zaterdag 23 maart uit met ‘Kerke Komiek’, een stand-up comedyavond met praatcafé die plaatsvindt in de kerk op De Vijfwegen. De opbrengst vloeit integraal naar de school. De Dwaallichtjestocht, een andere organisatie van de ouderraad, ging dit jaar niet door, maar is nog niet afgeschreven.
The post Ouderraad organiseert

Lees meer »

Apple riskeert Europese boete van een half miljard euro door klachten van Spotify

Het Amerikaanse techbedrijf Apple riskeert een boete van 500 miljoen euro van de Europese Unie. Dat schrijft de Britse zakenkrant ‘Financial Times’ op basis van ingewijden. In 2019 startte de Europese Commissie een onderzoek naar aanleiding van klachten van rivaliserende muziekdiensten, waaronder Spotify, die vinden dat Apple de concurrenten belet en de eigen diensten bevoordeelt. De boete wordt naar verwachting

Lees meer »

Finland halveert erg hoge zelfmoordcijfers

Hoewel Finland zich volgens het World Happiness Report “het gelukkigste land ter wereld” mag noemen, kampt het nog steeds met hoge zelfmoordcijfers. Finland stond lange tijd op de lijst van landen met de hoogste zelfmoordcijfers ter wereld, maar het Scandinavische land heeft die cijfers nu gehalveerd. Opvallend is dat België het slechter doet.

Lees meer »

Brugge beslist samen met buurtbewoners over de toekomst van vijf kerken

Stad Brugge, het centraal kerkbestuur en vertegenwoordigers van de lokale geloofsgemeenschappen organiseren in maart, april en mei in totaal vijf verschillende participatiemomenten over de toekomst van vijf Brugse kerken.
The post Brugge beslist samen met buurtbewoners over de toekomst van vijf kerken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bewoners van flatgebouw in Valencia zwaar onder de indruk na verwoestende brand: “Tragedie van een enorm kaliber”

Bij een zware brand in een flatgebouw in de Spaanse stad Valencia zijn zeker vier doden en 14 gewonden gevallen. De brandweer is ook nog op zoek naar 14 vermisten. Eerder was er sprake van zeker 20 vermisten, maar de prefect van de regio benadrukt dat “het cijfer nog kan schommelen”. Volgens de hulpdiensten brak de brand donderdagnamiddag uit in

Lees meer »

Dan toch effectieve celstraf voor vijftiger die zijn huurappartement in Brugge in brand stak

Een 57-jarige Albanees uit Blankenberge heeft voor de Brugse rechtbank een jaar effectieve celstraf gekregen voor opzettelijke brandstichting. In eerste instantie kreeg A.D. voorwaarden opgelegd, maar die lapte hij aan zijn laars.
The post Dan toch effectieve celstraf voor vijftiger die zijn huurappartement in Brugge in brand stak appeared first on KW.be.

Lees meer »

2,10% rendement op staatsbon: welke alternatieven doen nu al beter? En waarom kijkt u best nog even de kat uit de boom? Onze geldexpert legt uit

De kogel is (eindelijk) door de kerk: er komt géén tweede fiscaal voordelige staatsbon. Wie zijn spaargeld één jaar aan de overheid uitleent, zal daarvoor 2,10 procent nettorendement ontvangen. Is dat interessant genoeg voor u als spaarder? Welke alternatieven zijn er vandaag al op de markt die u minstens hetzelfde bieden, of beter? Of waarom is zo’n staatsbon voor u

Lees meer »

Donald Trump verzamelt meer juridische rekeningen dan zijn donoren kunnen betalen

Het politieke actiecomité ‘Save America’ van Donald Trump heeft in januari meer dan 2,9 miljoen dollar betaald aan advocatenkantoren, terwijl de juridische problemen van de voormalig Amerikaans president alleen maar oplopen. Eind januari had hij nog 1,9 miljoen aan onbetaalde juridische rekeningen openstaan. Dat blijkt uit een dossier dat is ingediend bij de federale toezichthouders.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. “Russisch paradepaardje uit de lucht geschoten boven Zee van Azov” – België investeert 150 miljoen euro in heropbouw Tsjernihiv

De Oekraïense luchtmacht beweert boven de Zee van Azov een Russisch vliegend commandocentrum neergeschoten te hebben. Het gaat om een Beriev A50, die dienstdoet als radarpost en gevechtsvliegtuigen aanstuurt. België gaat de komende vier jaar 150 miljoen euro opzijzetten voor de heropbouw van de Oekraïense stad Tsjernihiv. Lees hier de ontwikkelingen van vrijdag 23 februari terug.

Lees meer »

Nieuwe fusie in het Harelbeekse voetbal: “Wij hebben een voorbeeldfunctie en we zullen dat waarmaken”

Er komt één grote voetbalclub in Harelbeke, voor zowel jongens als meisjes/vrouwen en mannen. RC Harelbeke en SW Ladies Harelbeke hebben een akkoord om als één club, onder dezelfde paars-witte vlag en onder dezelfde naam ‘RC Harelbeke’, verder door het voetballeven te gaan. “Ontzettend blij met deze fusie”, reageert voorzitter Nico Daenens.
The post Nieuwe fusie in het Harelbeekse voetbal:

Lees meer »

CD&V Deerlijk gaat voor 50 procent vernieuwing: al 7 nieuwe kandidaten

CD&V Deerlijk stelde zeven nieuwe kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor. “Onze lijst met 23 kandidaten is bijna af”, stelde voorzitter Yves Vande Wiele. “We gaan voor 50 procent vernieuwing. Er zijn nog enkele gesprekken lopende. Ons doel is om tegen Pasen de lijst volledig te hebben.”
The post CD&V Deerlijk gaat voor 50 procent vernieuwing: al 7 nieuwe kandidaten

Lees meer »