Krantenkoppen

Zesdejaars uit Oostende en Bredene maken kennis met middelbare school Sint Jozef

346 leerlingen van het zesde jaar van 12 lagere scholen uit Oostende en Bredene maakten op een originele manier kennis met de middelbare school Sint Jozef.

“We organiseren onze ‘SJO Days’ nu al voor de vijfde keer en er is een groeiende belangstelling. We laten de kinderen via 15 interactieve workshops kennis maken met wat onze school te bieden heeft. Ze worden begeleid door onze leerlingen”, zo duidt directeur Ann Vergote.

Nieuwe mascotte

Voor Fara Verhaeghe (11) staat het vast: “Mijn droom is schoonheidsspecialiste te worden. Ik nam met veel enthousiasme deel aan workshops ‘beauty en hairdressing’. De nieuwe mascotte Bizzy, in de oranje kleuren van de school, verwelkomde de leerlingen en de leerlingen Onthaal, logistiek en pr verzorgden het onthaal. “Ik kan tolken en ook mijn medestudenten helpen mee”, zegt Anna Tsiba.

Directeur Ann Vergote : “Door deze workshops kunnen ze al wat proeven van wat een bepaalde richting inhoudt. We horen bij inschrijvingen vaak dat deze SJODays beslissend waren om te kiezen voor onze school. We blijven ze daarom verder organiseren.”

The post Zesdejaars uit Oostende en Bredene maken kennis met middelbare school Sint Jozef is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Trump ook van stembiljet geweerd voor voorverkiezingen Illinois

Een rechter in de Amerikaanse staat Illinois heeft voormalig president Donald Trump uitgesloten van deelname aan de Republikeinse presidentiële voorverkiezingen in die staat. Ze deed die uitspraak vanwege Trumps rol in de aanval op het Capitool op 6 januari 2021, waarmee Trump de anti-opstandclausule van het veertiende amendement van de Amerikaanse grondwet zou hebben overtreden.

Lees meer »

Nabestaanden Donna Summer klagen Kanye West aan om plagiaat

Nabestaanden van Donna Summer hebben Kanye West (46) en Ty Dolla $ign (41) aangeklaagd voor het “namaken” van een nummer van de Amerikaanse zangeres. De rappers kregen geen toestemming voor een sample van de hit ‘I Feel Love’ en zouden daarom iets hebben gebruikt wat daar erg op lijkt. De familie eist een schadevergoeding van de artiesten.

Lees meer »

Lars Borstlap schrikt van uitspraken van zus Kaat in ‘Kamp Waes’: “Zij heeft echt geen moeilijke jeugd gehad”

Dat twéé leden van hetzelfde gezin – Kaat (20) én Dries (24) – meedoen aan ‘Kamp Waes’, is al veel. Maar het hadden er net zo goed drie kunnen zijn. Ook broer Lars (23) was geïnteresseerd, maar een ongelukkige timing speelde de tenniskampioen parten, vertelt hij in ‘Dag Allemaal’. Wat vindt Lars van het parcours dat zijn broer en zus

Lees meer »

Dienstencentrum De Parette bestaat 25 jaar

Het eerste lokaal dienstencentrum van Harelbeke opende 25 jaar geleden zijn deuren voor de senioren van Harelbeke en werd zo een centrale ontmoetingsplek. “We zijn trots op wat De Parette vandaag betekent voor de senioren uit de buurt”, zegt Lynn Callewaert, schepen van Welzijn en voorzitter van Zorgbedrijf Harelbeke.
The post Dienstencentrum De Parette bestaat 25 jaar appeared first on

Lees meer »

Parket wil ‘Plopsa-terrorist’ Peter C. (47) interneren: “Maar er is geen sprake van een misdrijf. Enkel van psychische problemen”

Het federaal parket wil Peter C. (47) – de man die verdacht wordt van een verijdelde aanslag op de verkiezing van Miss België vorig jaar – interneren. Dat bevestigen bronnen aan onze redactie. Woensdag komt de zaak voor de raadkamer, die zal moeten beslissen of C. zich moet verantwoorden voor een rechter. Hoort de man in de gevangenis of niet?

Lees meer »

“Ik wil van stigma af dat ik een clown ben”: Ziggy uit ‘K2 zoekt K3′ geeft haters lik op stuk na succesvolle auditie in ‘American Idol’

Ooit getrakteerd op hoongelach en afwijzing bij ‘K2 zkt K3′, nu krijgt Ziggy Krassenberg (22) een staande ovatie in ‘American Idol’. De blijk van erkenning door wereldsterren als Katy Perry en Lionel Richie doet hem duidelijk deugd, want na het K3-avontuur heeft de kleurrijke artiest heel diep gezeten. “Allemaal de schuld van Studio 100”, vertelt hij ons. In dit openhartig

Lees meer »

Johan Museeuw bezoekt Strade ViveBikefest in Waregem

Op zaterdag 2 maart vindt de tweede editie van Strade Vive Bikefest plaats. De organisatie voorziet in verschillende fiets-, mountainbike- en graveltochten, en ambiance. Start, finish en afterparty met wielerklassieker Strade Bianche vinden plaats bij café De Porcherie in Sint-Eloois-Vijve.
The post Johan Museeuw bezoekt Strade ViveBikefest in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maffia probeert pastoor te vergiftigen via miswijn

Kritiek van een priester, dat hoort de maffia in het Zuid-Italiaanse Calabrië niet graag. Zelfs in zijn eigen kerk is een pastoor uit het kleine San Nicola di Pannaconi niet meer veilig, bleek onlangs: een lid van de maffia probeerde de man namelijk te vergiftigen met zijn eigen miswijn.

Lees meer »

Elke dag krijgen honderd illegalen een bevel om ons land te verlaten: “Bij sommigen is het al het zoveelste en dat is frustrerend”

Het zorgt voor extra werk maar vooral voor frustraties bij politiemensen als ze weer eens iemand hebben opgepakt die nadien met een bevel om het grondgebied te verlaten op straat wordt gezet. Vorig jaar kregen gemiddeld honderd illegalen per dag zo een document. Hoeveel er daarvan effectief vertrokken zijn, is niet geweten. “Alleszins heel weinig”, klinkt het in politiekringen.

Lees meer »

Voormalig Sovjet-premier Nikolaj Ryzjkov (94) gestorven

Voormalig Sovjet-premier Nikolaj Ryzjkov is op 94-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Valentina Matviejenko, voorzitster van de Russische Federatieraad, woensdag in Moskou. Ryzjkov was een van de hervormers van de Sovjet-Unie onder leiding van Michail Gorbatsjov. Hij was een van de laatste Sovjet-regeringsleiders die nog actief was in de Russische politiek.

Lees meer »