Krantenkoppen

AC/DC gaat weer optreden en speelt deze zomer een concert in Dessel

De Australische hardrockgroep AC/DC speelt tussen de festivals door op 9 augustus een concert in Dessel. Locatie is de festivalwei waar Graspop Metal Meeting wordt georganiseerd. Het is bijna 7 jaar geleden dat de band nog op tournee is gegaan.

Meer krantenkoppen in België

Twee op de drie Syriëstrijders op vrije voeten

Van de teruggekeerde Syriëstrijders en leden van terroristische moslimgroeperingen zijn er momenteel twee op de drie op vrije voeten. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag op basis van cijfers die minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) heeft vrijgegeven na een vraag van Kamerlid Barbara Pas (Vlaams Belang).

Lees meer »

Nieuw boeiend seizoen met Tuinhier

Tuinhier Meulebeke houdt de traditie om met Lichtmis alle leden te trakteren op lekkere koffiekoeken. 170 leden gingen op de uitnodiging in en genoten van een boeiende avond.
The post Nieuw boeiend seizoen met Tuinhier appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zeven doden bij politieactie in Rio de Janeiro

Bij een grote politieactie in verschillende arme wijken van de Braziliaanse metropool Rio de Janeiro zijn minstens zeven mensen om het leven gekomen. Er raakten ook twee politieagenten gewond en vijf personen zijn opgepakt, berichten verschillende Braziliaanse media, waaronder de nieuwssite G1 dinsdag. Volgens de politie waren de dodelijke slachtoffers criminelen.

Lees meer »

Kim Meylemans verovert zilver op WK skeleton

Kim Meylemans (27) heeft op het WK in Winterberg een zilveren medaille in de wacht gesleept. Onze landgenote schoof in de derde van vier runs op naar de derde plaats. In de laatste run verzekerde zich uiteindelijk van de tweede plaats. De Canadese Hallie Clarke kroont zich tot wereldkampioen.

Lees meer »

Sterrenregister voor stilgeboren kinderen

Voortaan kunnen ouders die hun kindje verliezen tijdens de zwangerschap, het alsnog laten registreren in Zwevegem. Ook zal men de naam kunnen laten plaatsen op de geboortezuil die men jaarlijks ergens plaatst.
The post Sterrenregister voor stilgeboren kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aanval met explosief zorgt voor onrust in Brugse woonwijk: “Zoiets verwacht je in Antwerpen, niet in Brugge”

“Zoiets zie je op televisie in Antwerpen. Maar in Brugge? Neen, dat verwacht je niet.” In de Brugse woonwijk werd dinsdagnacht een woning getroffen door een explosief. Er wordt geschrokken gereageerd op het voorval. De aanval was vermoedelijk gericht tegen een twintiger met een strafblad. Hij woont samen met zijn moeder in het getroffen huis en verklaart in shock te

Lees meer »

Voortaan ook vrouwen en ongehuwden welkom bij Aanborgers: “Er was een duidelijk signaal”

De vijf hoofdmannen die de Gemene- en Loweiden – erfelijk overgedragen gronden in Assebroek en Oedelem – besturen, namen een ingrijpende beslissing. Na de intrede van twee vernieuwingsgezinde hoofdmannen vorig jaar én een ruime bevraging kunnen voortaan ook vrouwen en ongehuwden aanborger worden. “Het is tijd om mee te gaan met de hedendaagse maatschappij”, zegt hoofdman-principaal Marc Vandepitte.
The post

Lees meer »