Krantenkoppen

Amerikaanse minister van Defensie opgenomen op dienst intensieve zorgen, onderminister Hicks neemt functie over

De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin is gisteren weer opgenomen in het ziekenhuis. Na een reeks test werd hij overgebracht naar de dienst intensieve zorgen “voor scherp toezicht en ondersteunende zorg”. Zijn symptomen wijzen volgens het Pentagon op een acuut blaasprobleem. Austin heeft zijn taken tijdelijk overgedragen aan onderminister Katherine Hicks.

Meer krantenkoppen in België

Liefst 120 miljoen euro witgewassen voor criminelen, maar Oostendse Marchand Brothers komen weg met milde straf

Peperdure wagens, chique kostuums en een penthouse in het Europacenter: decennialang maakten de tweelingbroers Peter en Rudolf Marchand grote sier in Oostende. Maar in 2019 vielen de ‘keizers van Oostende’ van hun voetstuk. Donderdag kregen de 71-jarige zakenlui celstraffen met uitstel voor grootschalige witwaspraktijken en cavazwendel. Hun verweer was – op z’n zachtst gezegd – opmerkelijk.
The post Liefst 120

Lees meer »

Assisen scalpelmoord – Deskundigen zien heel wat psychopathische kenmerken bij Oudaha

Op het assisenproces over de moord op Jill Himpe (36) heeft de gerechtspsychiater zijn bevindingen toegelicht. Dokter Paul Lodewyck stelde bij Ridoan Oudaha (43) heel wat psychopathische kenmerken vast. Volgens de deskundigen is er dan ook een grote kans dat de beschuldigde nieuwe feiten zal plegen.
The post Assisen scalpelmoord – Deskundigen zien heel wat psychopathische kenmerken bij Oudaha appeared

Lees meer »

Ex-finaliste Miss België werd weggestemd door uiterlijk in ‘Het onbekende’: “Mensen denken dat ik dom ben”

“Ik wil tonen dat ik méér ben dan een poppemieke.” Maar daar kreeg Silvana Spyros (27) bijna de kans niet toe in ‘Het onbekende’. Ze werd weggestemd, maar mocht als plottwist het andere team vervoegen. Dat ze werd afgerekend op haar uiterlijk, hakt er stevig in, vertelt ze in ‘TV Familie’. Een vooroordeel waar ze als voormalige eredame van Miss

Lees meer »

Alcoholreclame krijgt nieuwe educatieve boodschap, maar sector zet daarmee minister buitenspel

Reclame voor alcohol krijgt een nieuwe educatieve boodschap. In plaats van “Ons vakmanschap drink je met verstand” zullen commerciële boodschappen voor alcoholhoudende dranken voortaan gepaard gaan met de waarschuwing “Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid”. Dat kondigt de sector maandag aan, maar Het Belang van Limburg schrijft dat volgens federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) nog niets beslist is.

Lees meer »

Veertien leden gearresteerd van bende die voor 195 miljoen euro aan btw-fraude pleegde

In een grootschalig onderzoek naar btw-fraude zijn woensdag veertien personen in zeventien verschillende landen in Europa gearresteerd. Dat hebben het Europees parket (EPPO) en Europol, die de operatie ondersteunde, donderdag gemeld in twee afzonderlijke persberichten. De bende zou voor 195 miljoen euro aan fraude hebben gepleegd via de verkoop van smartphones, mondmaskers en kleine elektronische apparaten.

Lees meer »

Bestelwagen richt heel wat schade aan op terras van horecazaak Wildenburg: “Gelukkig waren we gesloten”

Een bestuurder van een bestelwagen verloor zaterdagavond in de Beernemsteenweg in Wingene de controle over het stuur van zijn gevaarte. De bestelwagen ramde een loodzware bloembak en kwam uiteindelijk tot stilstand in het terras van horecazaak Wildenburg. “Gelukkig hadden we hier enkele jaren geleden een bloembak geplaatst en waren we zaterdagavond gesloten”, aldus zaakvoerder Stefaan Devooght.
The post Bestelwagen richt

Lees meer »

Politie en parket onderzoeken explosie in Brugse woonwijk

Politie en parket zijn een onderzoek gestart naar een explosie aan een huis in Brugge. Dinsdagnacht ontplofte een projectiel aan een woning die heel wat schade opliep. Gewonden vielen er niet. Er wordt nu bekeken in welke richting de aanval moet worden gezocht.
The post Politie en parket onderzoeken explosie in Brugse woonwijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 100 Palestijnen gedood tijdens voedselbedeling na mogelijke aanval van Israëlische troepen, 760 gewonden

De autoriteiten in de Gazastrook zeggen dat Israëlische troepen het vuur hebben geopend op Gazanen die stonden te wachten op hulpgoederen. Het dodental zou inmiddels zijn opgelopen tot 104. Dat meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid, dat wordt gecontroleerd door Hamas. Eerder was nog sprake van zeker vijftig doden. Naast de 104 doden, raakten ook nog eens 760 mensen gewond.

Lees meer »

“Die zullen geen voedsel opbrengen”: Golf Ter GROEN begraaft symbolisch golfsticks uit protest tegen uitbreiding Hille

De landbouwsector slaakte heel wat noodkreten tijdens de recente tumultueuze weken. Voor Groen is het terugschroeven van een aantal milieumaatregelen en van de noodzakelijke verduurzaming van de landbouwsector op Europees en Vlaams niveau echter een signaal in de verkeerde richting. In hun protestactie tegen de uitbreiding van Koksijde Golf Ter Hille deed Groen een oproep om in eerste instantie agrarische

Lees meer »

Erfgoeddepot op Schiervelde herbergt straks duizenden historische voorwerpen, aankoop site is een feit

Op Schiervelde bouwt Stad Roeselare, samen met DVV Midwest, Provincie West-Vlaanderen en WVI aan een bewaarplek voor erfgoedcollecties. In dit gloednieuwe erfgoeddepot komt het Roeselaarse stadsarchief en het erfgoeddepot voor de regio Midwest. Op die manier worden de duizenden historische voorwerpen, kunstwerken, boeken, vondsten, in de best mogelijke omstandigheden bewaard.
The post Erfgoeddepot op Schiervelde herbergt straks duizenden historische voorwerpen,

Lees meer »