Krantenkoppen

Brandweer Zonnebeke op zoek naar nieuwe stagiairs

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Brandweer Zonnebeke bleek dat het korps in het voorbije jaar 687 interventies had. Er werden ook enkele bevorderingen officieel gemaakt. Ondertussen blijkt het almaar moeilijker om nieuwe stagiairs te vinden.

Momenteel bestaat het Zonnebeekse korps uit 34 manschappen. In het voorbije jaar verlieten Marnik Verschaeve en Filip Deforche het korps en werd Thomas Gelein als nieuwkomer aangeworven. Thijs Bal, Jess Noyelle, Bryan Deruyter en Thomas Depover werden bevorderd tot korporaal.

Op de planning staat dat er vijf nieuwe mensen mogen aangeworven worden. “Als we die tenminste vinden. Het is niet eenvoudig om nieuwe mensen aan te trekken”, aldus kapitein Lieven Delva. “Vorig jaar was er maar één stagiair. De zoektocht wordt steeds moeilijker. De mensen hebben op vandaag heel veel te doen. De balans tussen werk, privé en vrije tijd maakt het niet evident om daar nog de brandweer bij te nemen. Het opleidingstraject is met het nieuw koninklijk besluit wel wat eenvoudiger en korter gemaakt. Men kan nu na een aantal maanden al actief deelnemen aan bepaalde interventies en in een kleine twee jaar kan je benoemd worden tot effectief brandweerman.”

Een infosessie

“Op zaterdag 23 maart houden we een infosessie in onze kazerne voor potentiële kandidaten. Inschrijven daarvoor kan nu al via de website vrijwilliger.brandweerwesthoek.be. Daar vind je ook meer informatie over de opleiding.”

In het voorbije jaar waren er 687 interventies. Dat waren er 87 meer dan het jaar voordien en zelfs 318 meer dan in 2021. Er waren daarvan 17 branden, waarvan 5 woningbranden, 5 schouwbranden en ook 3 voertuigbranden. De meeste interventies kunnen gecatalogeerd worden als technische interventie (432). Daarvan waren er 288 voor wespen. Het klimaat speelt ook een rol, want er waren in 2023 een kleine 100 interventies voor weersomstandigheden. Voor 2024 staan volgens kapitein Delva volgende punten op het programma: “Er komt een nieuwe materiaalwagen, het meerjarenplan wordt voorbereid, er komt een opstart van een persluchtstation in Ieper en rekrutering wordt belangrijk.”

The post Brandweer Zonnebeke op zoek naar nieuwe stagiairs is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Laatste handelaren vertrekken uit galerij de Ware Vrienden in Hasselt: “Akelig om door de galerij te wandelen”

De laatste handelaren in galerij de Ware Vrienden in Hasselt zullen binnenkort ook verhuizen. De galerij wordt helemaal afgebroken en er komt een nieuwe groene straat in de plaats met appartementen voor jonge gezinnen en een toren met studentenkoten. "Klanten vinden het akelig om door de galerij te wandelen", vertelt zaakvoerder Andreas Koundourakis van pizzeria d’Andrea.

Lees meer »

Jennifer Aniston toont hoe ze zo gespierd en afgetraind blijft: “Maar op sommige dagen heb ik er ook gewoon geen zin in”

Jennifer Aniston deelt op Instagram een video van drie oefeningen die haar helpen om fit en gespierd te blijven. De ‘Friends’-actrice is intussen 55 jaar, maar heeft nog steeds een heel actieve levensstijl. In haar fitnessroutine doet ze onder meer squats en push-ups. Al geeft ze ook toe soms mindere dagen te hebben: “Dan moet je het toch gewoon doen”,

Lees meer »

Oekraïense defensieminister klaagt: “Helft van ons beloofde wapenleveringen komt niet op tijd. Dat kost ons mensen en gebied”

De helft van de westerse wapenleveringen die zijn beloofd aan Oekraïne zijn met vertraging geleverd. Dat zegt de Oekraïense minister van Defensie Roestem Oemjerov zondag. “Vandaag staat een belofte niet synoniem met levering. Vijftig procent van de beloftes wordt niet op tijd geleverd”, aldus de minister. Die vertraging “kost ons mensen, kost ons gebied”, voegde hij toe.

Lees meer »

Documentaire ‘Dahomey’ bekroond met Gouden Beer op Berlinale

Op het filmfestival Berlinale in de Duitse hoofdstad Berlijn is de documentaire ‘Dahomey’ van de Frans-Senegalese Mati Diop zaterdag bekroond met de Gouden Beer, de belangrijkste prijs van het festival. Emily Watson werd bekroond voor haar bijrol in ‘Small Things Like These’, de film van de Belg Tim Mielants die het festival mocht openen.

Lees meer »

Frank en Darline zeggen Hotel Malleberg vaarwel

Frank Vienne (67) en Darline Van Lersberghe (64) trekken op 29 februari voor het laatst de deur dicht van Hotel Malleberg. Na een carrière van 35 jaar in het hotelwezen, die begon bij hotel Luca in 1989, kiezen ze voor een welverdiend pensioen. “Als zelfstandig ondernemer in Brugge is het toerisme de mooiste sector”, zegt Frank.
The post Frank en

Lees meer »

Meisje (5) maakt spreekbeurt over Taylor Swift, enkele maanden later ontmoet ze haar in het echt: “Love you forever”

Nee, de Australische Lily (5) wil geen juffrouw of dokter worden. Ze wil een zangeres worden net zoals Taylor Swift. Dat vertelde het meisje in een spreekbeurt op school over haar grote idool. Haar speech leverde haar een prijs op, maar enkele maanden later stond haar leven pas écht op zijn kop. Want toen ontmoette Lily Taylor Swift tijdens haar

Lees meer »

Wetenschappers vinden microplastics in alle onderzochte menselijke placenta’s: ongerust over gevolgen voor foetussen

Amerikaanse onderzoekers hebben microplastics aangetroffen in menselijke placenta’s. Dat blijkt uit een onderzoek van de faculteit Gezondheid aan de University of New Mexico (UNM) dat is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift ‘Toxicological Times’. De wetenschappers maken zich zorgen over de mogelijke gevolgen voor de gezondheid van de ontwikkelende foetussen.

Lees meer »

Ontploft succes voor Kuurne-Brussel-Kuurne weer even snel opgekraamd: “Grote Markt stond bomvol”

Kuurne-Brussel-Kuurne, de eerste West-Vlaamse wielerklassieker van 2024, startte zondag 25 februari voor het eerst op de Grote Markt in Kortrijk. De gewijzigde locatie van het startpodium lijkt een schot in de roos. “De evaluatie moet nog volgen, maar op het eerste zicht lijkt alles voor herhaling vatbaar”, zegt bestuurslid Mathieu Tytgat.
The post Ontploft succes voor Kuurne-Brussel-Kuurne weer even snel

Lees meer »