Krantenkoppen

Dan toch vatbaar voor winterdip(je)? Spelniveau al paar weken wat minder, en nu slikt Union ook puntenverlies

Ze zijn dan toch menselijk. Tegen Westerlo leed Union voor het eerst puntenverlies tegen een club uit de rechterkolom sinds half augustus. Zit er dan toch wat sleet op de schijnbaar onuitputtelijke Unionisten?

Meer krantenkoppen in België

Trump moet van rechter in totaal 454 miljoen dollar betalen in fraudezaak

De Amerikaanse oud-president Donald Trump moet van de rechter in New York in totaal 454 miljoen dollar (419 miljoen euro) betalen in het fraudeproces tegen hem. Bovenop de boete van bijna 355 miljoen dollar die de rechter hem vorige week oplegde, komt nog eens 99 miljoen dollar aan rente. Dat staat in een officiële bekendmaking die de rechtbank vrijdag heeft gepubliceerd.

Lees meer »

België haalt klimaatdoelstellingen niet: Europese Commissie spoort ons land aan om “inspanningen aanzienlijk te verhogen”

De Europese Commissie vraagt België om bijkomende maatregelen te nemen om de uitstoot van broeikasgassen door het verkeer en gebouwen sterker in te perken en meer hernieuwbare energie te gebruiken. Met het huidige plan zal ons land de bindende doelstellingen niet halen. Dat staat in de aanbevelingen over het Belgische energie- en klimaatplan die de Commissie vrijdag heeft gepubliceerd. Tegen

Lees meer »

Molenquizzers zijn slimste ploeg van West-Vlaanderen

De kwisploeg van Neos Ruiselede behaalde in Ardooie de eerste plaats tussen 19 deelnemende ploegen tijdens de kwis ‘De slimste club van West-Vlaanderen’. Met 90 op 100 punten werden ze met afstand provinciaal kampioen. In oktober mogen ze meedoen aan het nationaal kampioenschap in Sint-Niklaas.
The post Molenquizzers zijn slimste ploeg van West-Vlaanderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Leeuwenkoning’ Nestor verhuist van Antwerpse Zoo naar Bellewaerde

Sinds de dood van Aru in september zat Bellewaerde zonder leeuwen, maar daar komt binnenkort verandering in. Nestor, de Antwerpse ‘leeuwenkoning’ Nestor is op komst naar het Ieperse pret- en dierenpark. Daar moet hij de twee leeuwinnen Maya en Numa uit Tsjechië voor zich zien te winnen. De vooruitzichten zijn alvast goed. In de Zoo van Antwerpen zorgde Nestor voor

Lees meer »

“Er is telepathie tussen De Bruyne en Haaland, ze zijn wereldklasse”: zelfs Roy Keane spaart lof niet na vier assists KDB

Zo simpel gaat het allemaal. Slechts twaalf keer heeft Kevin De Bruyne (32) dit seizoen op een voetbalveld gestaan, maar ondertussen zit hij wel in de dubbele cijfers. Met maatje Erling Haaland speelde KDB alles kapot in de FA Cup-confrontatie met Luton Town: vijf goals voor de ene, vier aangevers voor de andere. Machines. Guardiola: “De connectie tussen Erling en

Lees meer »

“Afscheid in mineur door een gecompliceerde voetbreuk”: Foto Masselis verdwijnt na meer dan 40 jaar uit Klerken

Al jaren is Foto Masselis een bekende zaak in Klerken bij Houthulst, maar ook ver daarbuiten. Sinds kort zijn Frank (62) en Nadine (60) Masselis-Bentein verhuisd naar Diksmuide. Hun huis in de Smissestraat is verkocht aan de basisschool. Er was een groots, ludiek afscheid gepland maar helaas, Frank heeft een gecompliceerde voetbreuk opgelopen tijdens het sporten en is voor het

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Hamas kraakt ‘toekomstplan’ voor Gaza van Netanyahu – VN-experten vragen wapenembargo tegen Israël

Onafhankelijke experten van de Verenigde Naties roepen op tot een wapenembargo tegen Israël. Exportlanden zouden het internationale humanitaire recht schenden als wapens die door hen geleverd worden ingezet zouden worden in de oorlog in de Gazastrook. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu presenteerde zijn oorlogskabinet voor het eerst een formeel plan voor wat er met de Gazastrook moet gebeuren na de

Lees meer »

Ook Koninklijke Golf Club kampt met ongeziene wateroverlast: “In 120 jaar nooit meegemaakt”

Ook de Royal Ostend Golfclub ofte Koninklijke Golf Club Oostende, gelegen tussen Bredene en Vosseslag, kampt met ernstige wateroverlast. De golfbaan ligt vlak naast de Koninklijke Baan, waar er in twee dagen tijd al zo’n drie miljoen liter water werd weggepompt.
The post Ook Koninklijke Golf Club kampt met ongeziene wateroverlast: “In 120 jaar nooit meegemaakt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

INTERVIEW. Anna Roos (19) is de nieuwe voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad: “In het skatepark was ik het enige meisje. Maar dat bleek een voordeel”

De vrouw die de komende drie jaar de stem van 2,7 miljoen Vlaamse kinderen en jongeren vertegenwoordigt, heet Anna Roos (19). Wie is de jonge Turnhoutse? Wat wil ze als nieuwe voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad bereiken? En hoe sterk staat ze in haar schoenen? “Negatieve commentaar, platte en seksistische opmerkingen, zoals ik die nu al soms op X krijg:

Lees meer »