Krantenkoppen

Dieven stelen Hyundai vanop oprit: “Wagen is laatst opgemerkt aan de grens met Frankrijk”

In de nacht van vrijdag op zaterdag gingen dieven aan de haal met een Hyuandai Santa Fe die op een oprit langs de Tieltstraat in Ruiselede stond geparkeerd. De eigenaars merkten de diefstal zaterdagochtend op en verwittigden onmiddellijk de politie. Via de ANPR-camera’s werd de wagen het laatst opgemerkt op de E17 in Rekkem.

Griet en Yoeri, een koppel woonachtig in Ruiselede, merkten zaterdagochtend op dat hun hybridewagen gestolen was. “De auto stond geparkeerd op de oprit, maar ’s nachts merkten we niets. Het alarm van de wagen ging bijvoorbeeld niet af. Blijkbaar hebben de dieven met een speciaal bakje alles kunnen uitschakelen”, aldus Griet.

Toen Yoeri zaterdagochtend omstreeks 6 uur ’s ochtend van plan was om naar zijn werk te vertrekken, merkte hij dat de wagen weg was. “We hebben onmiddellijk de politie verwittigd. Zij konden via ANPR-camera’s de wagen volgen tot aan de Franse grens in Rekkem. Spijtig genoeg stopt vanaf daar de bevoegdheid van onze politie.”

Dertien minuten

Op camerabeelden van een zaak aan de overkant van de woning van Griet en Yoeri is te zien hoe de dieven te werk gingen. “Ze hadden dertien minuten nodig om de auto te stelen. De kans is groot dat het om een professionele bende gaat die op bestelling auto’s naar Frankrijk brengt.”

Voor Griet en Yoeri is het voorval niet leuk. In de wagen lagen nog spullen die Griet nodig heeft voor haar werk. “De auto is ook nog maar twee jaar oud.”

Wie mogelijks iets opgemerkt heeft kan contact opnemen met de Politiezone Regio Tielt.

The post Dieven stelen Hyundai vanop oprit: “Wagen is laatst opgemerkt aan de grens met Frankrijk” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Het verlies van Avdiivka is nog maar het begin”: twee experts buigen zich na twee jaar oorlog over de kaart van Oekraïne

Zaterdag 24 februari breekt in Oekraïne al het derde oorlogsjaar aan. Ondanks enorme verliezen heeft Rusland het initiatief stevig in handen en droomt Oekraïne niet meer van de grote bevrijding. Wij brachten onze oorlogsreporter Arnaud De Decker en militair historicus Tom Simoens samen voor een vooruitblik. “In Kiev hangt een groot onheil in de lucht.”

Lees meer »

Cofinimmo voorziet stabiele schuldgraad

08:20 De vastgoedgroep Cofinimmo voorziet dit jaar beperkte netto-investeringen met 320 miljoen bruto-investeringen en 270 miljoen euro aan verkopen. De vooruitzichten zouden de uitkering van een stabiel br…

Lees meer »

Schot krijgt levenslang voor moord en elf verkrachtingen

Iain Packer, een 51-jarige Schot, heeft levenslang gekregen voor de moord op Emma Caldwell in 2005. Het lichaam van de 27-jarige sekswerker werd vijf weken na haar verdwijning naakt teruggevonden in een bos op enkele kilometers van Glasgow. Daarnaast heeft het High Court van Glasgow Packer woensdag ook schuldig bevonden aan tientallen seksuele misdrijven – waaronder 11 verkrachtingen – tegen

Lees meer »

20 leerlingen van het Conservatorium geven mini-concertjes in Budalys

In het kader van De Week van de Piano trokken 20 leerlingen piano van Conservatorium Kortrijk naar Buda Kitchen in Budalys om er mini-recitals te geven. Ze speelden er klassieke muziek en pop-jazz voor ruim 160 aandachtige toeschouwers. Het Conservatorium vierde daarmee de aankoop van 4 nieuwe piano’s en 2 buffetpiano’s.
The post 20 leerlingen van het Conservatorium geven mini-concertjes

Lees meer »

Nicholas Goossens: “Ik wil weer koers kunnen maken”

Het West-Vlaams kampioenschap tegen de klok op donderdag 4 april en drie dagen later het PK op de weg voor de beloften in Rollegem, voor Nicholas Goossens (19) worden het de eerste belangrijke afspraken in z’n tweede U23-seizoen.
The post Nicholas Goossens: “Ik wil weer koers kunnen maken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

INTERVIEW. Maxim De Cuyper, op zijn zeventiende klaar met voetballen, nu sterkhouder bij Club: “Pita, frieten, pizza… Ik at waar ik zin in had”

Het scheelde niets of Maxim De Cuyper (23), Club Brugge-fan sinds kindsaf, zat zondag met een sjaal om de nek in de tribunes van Jan Breydel. Zover is het niet gekomen. Een babbel met de rechtsback van Club over zijn blauw-zwart hart, de strijd met de eeuwige rivaal, La Liga en zijn metamorfose. “Als ik wist dat hij er niet

Lees meer »

VS vaardigen nieuwe sancties tegen Rusland uit

De Verenigde Staten komen vandaag met nieuwe sancties voor meer dan vijfhonderd mensen en organisaties ter gelegenheid van de tweede verjaardag van de Russische invasie in Oekraïne. Dat maakte de Amerikaanse viceminister van Financiën donderdag lokale tijd bekend.

Lees meer »

Oorlogsprojectielen vertragen vernieuwing waterleidingen Boezingestraat

De vernieuwing van de waterleidingen in de Boezingestraat loopt vertraging op nadat oorlogsprojectielen gevonden werden bij de graafwerken. De Watergroep moet nu een gespecialiseerde firma aanstellen om het risico op meer oorlogstuig onder de grond in kaart te brengen.
The post Oorlogsprojectielen vertragen vernieuwing waterleidingen Boezingestraat appeared first on KW.be.

Lees meer »