Krantenkoppen

“Een nieuwe ster heeft ons veel te vroeg verlaten”: atletiekwereld in rouw door overlijden Kiptum

De atletiekwereld is in rouw na het plotse overlijden van Kelvin Kiptum (24). De wereldrecordhouder op de marathon stierf zondagavond in een auto-ongeluk in zijn thuisland Kenia. Een bloemlezing van de reacties en steunbetuigingen na Kiptums overlijden.

Meer krantenkoppen in België

INTERVIEW. Anna Roos (19) is de nieuwe voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad: “In het skatepark was ik het enige meisje. Maar dat bleek een voordeel”

De vrouw die de komende drie jaar de stem van 2,7 miljoen Vlaamse kinderen en jongeren vertegenwoordigt, heet Anna Roos (19). Wie is de jonge Turnhoutse? Wat wil ze als nieuwe voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad bereiken? En hoe sterk staat ze in haar schoenen? “Negatieve commentaar, platte en seksistische opmerkingen, zoals ik die nu al soms op X krijg:

Lees meer »

Vlaamse regering keurt nieuwe regelgeving buitenzwemmen goed

Kunnen we binnenkort officieel gaan zwemmen in de Ekerse Putten, in het Bonapartedok of aan het Galgenweel? Het zou zomaar kunnen. De Vlaamse regering heeft de nieuwe regelgeving voor buitenzwemmen goedgekeurd. De regels worden versoepeld. Bestaande zwemplekken moeten aan minder regels voldoen en er kunnen nu ook vrije zwemzones worden ingericht. De lokale overheid moet die aanduiden. Zo zal je

Lees meer »

Waarom Ferran Jutglà ook bij Club Bruge telkens weer terugvecht

Vallen en opstaan, het is ‘the story of his life’. Zondag wil Ferran Jutglà (25) voorgoed uit de schaduw van de geschorste Igor Thiago treden. Een blik in het hoofd van de koppige en eigenzinnige Catalaan, die niet van plan is deze kans bij Club Brugge te laten schieten. “Ferran wil niet proberen Thiago eruit te spelen, hij wil gewoon

Lees meer »

Einde van “ons vakmanschap drink je met verstand”? Alcohol krijgt nieuwe educatieve boodschap

Reclame voor alcohol krijgt een nieuwe educatieve boodschap. In plaats van “ons vakmanschap drink je met verstand” zullen commerciële boodschappen voor alcoholhoudende dranken voortaan gepaard gaan met de waarschuwing “alcoholmisbruik schaadt de gezondheid”. Dat kondigt de sector vandaag aan, maar ‘Het Belang van Limburg’ schrijft dat volgens federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke nog niets beslist is.

Lees meer »

Hoe gaat het nu met ijsfabriek die Kamal Kharmach hielp in ‘Andermans zaken’? “Toen hij dat zei, wisten we dat er iets moest veranderen”

Silke Thys en haar ouders werkten zes dagen op zeven in hun ijsfabriek, Voerke IJs in Wellen, tot het bedrijf in de financiële gevarenzone terechtkwam. Dankzij de lancering van hun nieuwe ijsjesmerk Likkepot – met dank aan Kamal Kharmach en het VRT 1-programma Andermans zaken – is er eindelijk beterschap. “We zijn gered”, zegt Silke.

Lees meer »

Aantal fietspaden in goede staat stijgt met 3,3 procent

Het aantal fietspaden langs gewestwegen in Vlaanderen dat in uitstekende of behoorlijke staat verkeert is met 3,3 procent gestegen, tot 63,8 procent. Dat blijkt uit het nieuwe fietsrapport van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). In totaal telt Vlaanderen ongeveer 7.000 kilometer fietspaden langs gewestwegen.

Lees meer »

“Navalny stierf kort voor hij zou worden vrijgelaten in kader van gevangenenruil”

Aleksej Navalny stierf kort voor hij zou moeten worden vrijgelaten in het kader van een gevangenenruil. Dat zegt Maria Pevtsjich, de voorzitter van zijn anti-corruptiestichting in een boodschap op YouTube. Volgens haar zou de Russische oppositieleider worden geruild met Vadim Krasikov, de Russische huurmoordenaar die een levenslange gevangenisstraf uitzit voor moord in Duitsland. In de deal zouden ook nog twee

Lees meer »

“Een prachtige verrassing”: Victor is onze nieuwe KW Beebee

De stemmen zijn geteld, onze nieuwe KW Beebee is bekend. Victor Catteeuw uit Ieper mag de titel een jaar lang dragen en rijft zo een waardebon van 1.000 euro van Supra Bazar én een fotoshoot binnen. “We zullen Victor later in geuren en kleuren over deze wedstrijd vertellen”, glunderen mama Jolien Mahieu en papa Laurent Catteeuw.
The post “Een prachtige

Lees meer »

Ingelmunster bekroond als sportieve werkgever met ‘Label Sportbedrijf’

Het gemeentebestuur van Ingelmunster profileert zich als sportieve werkgever en zet medewerkers aan om meer te bewegen. Deze inzet voor een gezonde en actieve werkomgeving levert de gemeente het ‘Label Sportbedrijf’ op.
The post Ingelmunster bekroond als sportieve werkgever met ‘Label Sportbedrijf’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Decker ontkent bedreigingen aan het gezin van Huybrechts: “Niet fair dat hij verhaal een draai geeft”

Na Kim Huybrechts (38) heeft ook Mike De Decker (28) gereageerd op de rel in de dartswereld. De Decker ontkent dat zijn moeder het gezin van Huybrechts heeft bedreigd. De nieuwe commotie is ontstaan nadat beelden van begin november 2023 tonen hoe Huybrechts zijn collega-darter probeert te lijf te gaan. Huybrechts in een interview eveneens hieronder te lezen en te

Lees meer »