Krantenkoppen

Een uitzonderlijk lange stoet, lichte regen, maar veel lachende gezichten: zo verliep de eerste dag op Aalst Carnaval

De stad Aalst blikt tevreden terug op de eerste dag van Aalst Carnaval. Gisterenavond geraakte al bekend dat er, in vergelijking met vorig jaar, een pak minder bezoekers de zondagstoet hebben bijgewoond. Wie wel kwam opdagen zag een extra lange stoet en liet zich niet afschrikken door de regen.

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG SAMYN. Boekt De Lie eerste zege van het seizoen in Dour?

Na de Vlaamse openingsklassieker afgelopen weekend staat vandaag de Waalse GP Le Samyn, op het programma. Tevens ook de eerste wedstrijd van de Lotto Cycling Cup. Na zijn sterke passage in de Omloop is Arnaud De Lie (21) de topfavoriet. De wielrenner van Lotto Dstny zegt zelf veel vertrouwen opgedaan te hebben afgelopen zaterdag. “Ik kijk met vertrouwen uit naar

Lees meer »

Nu “Astrid en Natalia: back to reality” is afgevoerd: zijn we als publiek steeds strenger voor tv-programma’s?

De commotie rond het VTM-programma "Astrid en Natalia: back to reality" toont dat het moeilijk ligt wanneer BV’s doen alsof ze in armoede leven. Opmerkelijk, want het programma "Nieuwe buren", waarin Karen Damen en James Cooke hetzelfde deden, kon in 2016 wel nog passeren op televisie. Wat is er veranderd? Worden we als publiek steeds strenger voor zulke programma’s?

Lees meer »

“Een prachtige verrassing”: Victor is onze nieuwe KW Beebee

De stemmen zijn geteld, onze nieuwe KW Beebee is bekend. Victor Catteeuw uit Ieper mag de titel een jaar lang dragen en rijft zo een waardebon van 1.000 euro van Supra Bazar én een fotoshoot binnen. “We zullen Victor later in geuren en kleuren over deze wedstrijd vertellen”, glunderen mama Jolien Mahieu en papa Laurent Catteeuw.
The post “Een prachtige

Lees meer »

‘Goldfinger’ bestaat 60 jaar, maar bijna was Sean Connery niet ‘James Bond’: “Deze ruwe rouwdouwer wil ik niet”

Dit jaar is het 60 jaar geleden dat ‘Goldfinger’ voor het eerst in de bioscoop te zien was. Het betekende de definitieve doorbraak van Sean Connery als James Bond-acteur, alhoewel hij het een beetje beu werd om altijd met de geheim agent geassocieerd te worden, weet ‘Primo’. Als het aan Ian Fleming (56), de geestelijke vader van James Bond, gelegen

Lees meer »

Minister Vandenbroucke wil betere behandeling voor endometriose: “Die taboesfeer moet eruit”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil snel een betere behandeling voor vrouwen met endometriose. Dat is een aandoening waarbij in de buikholte weefsel groeit dat lijkt op baarmoederslijmvlies. De ziekte veroorzaakt veel fysieke en emotionele pijn. Vandenbroucke wil iets veranderen aan de terugbetaling, maar ook een betere herkenning én erkenning van de ziekte.

Lees meer »

Ruiselede en Wingene peilen naar hoe inwoners naar fusiegemeente kijken

De gemeenten Ruiselede en Wingene gaan met hun inwoners, via een digitale bevraging, op zoek naar wat hen kenmerkt. “De eigenheid van beide gemeenten is erg belangrijk voor ons”, zegt burgemeester Greet De Roo. Op woensdag 3 april volgt er een workshop, waar iedereen welkom is om die eigenheid binnen de fusiegemeente Wingene concreet en praktisch uit te werken.
The

Lees meer »

Parket wil ‘Plopsa-terrorist’ Peter C. (47) interneren: “Maar er is geen sprake van een misdrijf. Enkel van psychische problemen”

Het federaal parket wil Peter C. (47) – de man die verdacht wordt van een verijdelde aanslag op de verkiezing van Miss België vorig jaar – interneren. Dat bevestigen bronnen aan onze redactie. Woensdag komt de zaak voor de raadkamer, die zal moeten beslissen of C. zich moet verantwoorden voor een rechter. Hoort de man in de gevangenis of niet?

Lees meer »

Ernest Wijnboutique verhuist begin mei naar vernieuwde Begijnhofstraat

Na een succesvolle periode van meer dan tien jaar op de Grote Markt, maakt Ernest Wijnboutique zich klaar voor een nieuw hoofdstuk in de vernieuwde Begijnhofstraat in het hartje van Kortrijk begin mei. “De verhuizing markeert niet alleen een nieuw begin, maar ook de kans om het geliefde concept te behouden en te verbeteren, met als doel een breder publiek

Lees meer »