Krantenkoppen

Femma Krekedal blikt op ledenfeest terug op geslaagd jaar: “Heel wat nieuwe jonge leden”

Het gaat goed met Femma Krekedal uit Kortemark, dat onlangs naar jaarlijkse gewoonte een ledenfeest organiseerde. Het geheim van hun succes? Een goed geoliede bestuursmachine en een 25-tal activiteiten per jaar.

“We kunnen alleen maar tevreden zijn”, aldus voorzitster Dorine Vuylsteke (66), die met haar echtgenoot Gilbert Coussens langsheen de Pastoor Denysweg woont. “Ik startte als voorzitster in 2017 en ik zag de vereniging alleen maar groeien. In 2023 kwamen er maar liefst 23 nieuwe leden bij. Ik kan rekenen op een sterk bestuur met Helena Wallyn als penningmeester, Monique Serruys die al vele jaren secretaris is, en niet te vergeten teamlid Maria Déopere. Toen ik startte, bestond onze vereniging uit dames tussen de 50 en 80 jaar, maar de laatste jaren trokken we ook veel jonge mensen aan en dat is fijn”, vertelt Vuylsteke.

“Een unicum bij onze Femma-vereniging is ons jaarlijks gratis ledenfeest. Je hoort het goed: onze leden komen gratis eten en van het optreden genieten. Dit jaar werd ons ledenfeest opgeluisterd door José Decleir, talent van eigen bodem. We kunnen die avond natuurlijk ook rekenen op een aantal vrijwilligers en onze mannen die een handje komen toesteken”, knipoogt de voorzitster.

Mannen ook welkom

“Tijdens het jaar bieden we een ruime waaier aan activiteiten aan voor dames van alle leeftijden. Er is een maandelijkse crea-avond met brei- en naailes, terwijl er ook plaats is voor een spelletje Rummikub of Yahtzee. Gewoon een babbeltje komen slaan, is ook mogelijk. Wie dat wenst, kan de eerste keer gratis komen kennismaken en als lid betaal je slechts 5 euro voor een avond ontspanning.”

“Een bedrijfsbezoek staat ook op het programma. Zo waren we al te gast bij bakkerij Kimpe, waar we een kijkje achter de schermen konden nemen. Je kan ons gerust creatief, culinair en sportief noemen, want er is steeds plaats voor een workshop bloemschikken, een kookworkshop, een potje bowlen of onze jaarlijkse proevertjesroute. En niet te vergeten: onze jaarlijkse Ladies Night. Bij Femma Krekedal zijn zelfs de mannen welkom tijdens onze uitstappen, want we merken dat daar heel wat interesse voor is. Ze mogen mee aan ledenprijs en zijn verzekerd, als dat niet mooi meegenomen is”, besluit een tevreden voorzitster.

Alle info vind je op www.facebook.com/vrouwenquality.

The post Femma Krekedal blikt op ledenfeest terug op geslaagd jaar: “Heel wat nieuwe jonge leden” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Danny Samyn en Greta Plovie zijn een gouden paar

Danny Samyn en Greta Plovie uit de Guido Gezellelaan werden op het gemeentehuis ontvangen. Het koppel stapte op 15 februari 1974 in het huwelijksbootje en is inmiddels vijftig jaar getrouwd.
The post Danny Samyn en Greta Plovie zijn een gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bezoek Congolese president aan ons land: Tshisekedi vraagt premier De Croo om sancties voor Rwanda

De Congolese president Félix Tshisekedi heeft tijdens zijn bezoek aan ons land een ontmoeting gehad met premier Alexander De Croo. Tshisekedi wil dat België de Europese sancties tegen buurland Rwanda invoert omwille van het aanhoudend conflict in Oost-Congo. De Croo is bereid om die optie in EU-verband te bekijken, maar verwacht ook van Congo dat het geen rebellen steunt in

Lees meer »

“Hij leeft volgens cultuur waar vrouwen gestenigd worden”: drie jaar cel geëist na mishandeling van Afghaanse ‘importbruid’

“Het huwelijk was één grote nachtmerrie. Ze werd vernederd, geslagen tot een miskraam toe en verkracht. Hij vindt dat een vrouw minderwaardig is en leeft volgens een cultuur waar vrouwen gestenigd worden als ze niet luisteren.” Een 29-jarige Afghaanse ‘importbruid’ was niet mals voor haar ex, een 33-jarige man uit De Panne. Hij riskeert voor de feiten 3 jaar cel

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kiev meldt Russische drone- en raketaanvallen – “Geen gevechtsrol voor Franse soldaten mochten die naar Oekraïne gaan”

De Franse president Emmanuel Macron sluit het sturen van soldaten naar Oekraïne niet uit. Hij zei dat maandag na een top in Parijs waarop de leiders van twintig Europese landen met elkaar spraken over de voortzetting van hun hulp aan dat door Rusland aangevallen land. Macron voegde er echter wel ter nuance aan toe dat er momenteel geen overeenstemming bestaat

Lees meer »

“Ik zou mijn geld inzetten op Alaphilippe”: Johan Museeuw blikt vooruit op het Vlaamse wielervoorjaar

De spielerei van de voorbereidingskoersen zit erop. Morgen trekt het peloton zich met de Omloop opnieuw op gang op Vlaamse wegen en gaat het écht om de knikkers. Onze man keek daarom nog eens in zijn glazen bol voor nog wat lastminute voorspellingen, die we dan voorlegden aan Johan ‘De Leeuw van Vlaanderen’ Museeuw: “Sommige stellingen mogen van mij rechtstreeks

Lees meer »

“Er brandt hier nog altijd een kaarsje voor Clarine”: na haar dood werd stiefzoon Dieter gezicht van café De Kiste

Nadat Clarine Coene, die 17 jaar café De Kiste op de hoek van de Krommewal- en Kistestraat runde, in 2020 overleed, werd haar stiefzoon Dieter Janssens (32) de patron van het café. “Er wordt hier nog vaak over Clarine gepraat, zo blijft ze ook voor altijd aanwezig in het café.”
The post “Er brandt hier nog altijd een kaarsje voor

Lees meer »