Krantenkoppen

#iedereenwestvlaming

Valentijn deze week, en dat gaat ons hartje wat sneller slaan. Al is dat niet altijd een goed teken…

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.

The post #iedereenwestvlaming is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Schot krijgt levenslang voor moord en elf verkrachtingen

Iain Packer, een 51-jarige Schot, heeft levenslang gekregen voor de moord op Emma Caldwell in 2005. Het lichaam van de 27-jarige sekswerker werd vijf weken na haar verdwijning naakt teruggevonden in een bos op enkele kilometers van Glasgow. Daarnaast heeft het High Court van Glasgow Packer woensdag ook schuldig bevonden aan tientallen seksuele misdrijven – waaronder 11 verkrachtingen – tegen

Lees meer »

Vroeger wilde de hele wereld een Van Hool, nu is de spaarpot leeg: “Dat zelfs De Lijn liever voor Chinese bussen kiest, knaagt”

Ze stonden in de jaren 60 mee aan de wieg van het massatoerisme per bus, de allereerste dubbeldektouringbus rolde uit hun fabriek en zowat elke Belg heeft ook ooit al in een Van Hool gezeten. Toch staat de iconische busbouwer uit Lier — na 77 jaar nog steeds een familiebedrijf — voor een wellicht zware herstructurering. Hoe is het zover

Lees meer »

Coaches van Parcourage begeleiden kwetsbare jongvolwassenen in regio Brugge

In Zedelgem is het nieuwe project Parcourage gelanceerd voor de ruime regio Brugge. Dat richt zich op de begeleiding van jongvolwassenen met verschillende problemen en in het bijzonder op jonge ouders en op jongvolwassenen met een migratieachtergrond. Zij krijgen een coach om hen te begeleiden en helpen. Finaal is het de bedoeling om die jonge mensen weer in de maatschappij

Lees meer »

Miniondernemers organiseren comedyshow

Naar jaarlijkse gewoonte runt de klas 6 Economie-Wiskunde van Talent-Is Campus College Veurne een eigen minionderneming. Minionderneming ‘Petit Feliz’ kiest dit jaar voor een bijzonder evenement, en strikte William Boeva om zijn Comedyshow ‘13’ voor te stellen.
The post Miniondernemers organiseren comedyshow appeared first on KW.be.

Lees meer »

Axel Daeseleire is opnieuw verliefd: “We kennen elkaar al achttien jaar”

“Soms wordt vriendschap liefde”, ondervond Axel Daeseleire (55). Hij hangt het liever niet aan de grote klok, maar de presentator is ondertussen anderhalf jaar gelukkig met zijn nieuwe liefde. Het gaat de veelgevraagde presentator, straks te zien in ‘Het onbekende’, voor de wind. Al knaagt er ook iets. “Ik heb een herstart nodig als acteur.”

Lees meer »

De teller blijft gaan: al meer dan 155.000 euro ingezameld voor crowdfundingcampagne Acid

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

Studenten eventmanagement organiseren BK kussengevecht op de campus van VIVES

Zin om eens al je opgekropte frustraties te uiten op je medestudenten, docenten of vrienden? Dat kan deze namiddag in ’t Forum in VIVES Kortrijk. “Vergeet alle stress en zorgen even door je helemaal te laten gaan in het BK kussengevecht op campus”, zeggen organisatoren Jasper Verschuere (20), Jasper Merlevede (20) en Mona Staut (21).
The post Studenten eventmanagement organiseren

Lees meer »

VTI Torhout maakt oorlogsmonument voor Eernegem: “Het resultaat is aangrijpend”

Op 20 oktober 1943, tijdens de Tweede Wereldoorlog, werden twee Nieuw-Zeelandse piloten bij een verkenningsvlucht met hun Spitfire-vliegtuigen boven Eernegem neergehaald. Ze liggen op het kerkhof van die gemeente begraven. Zopas hebben de leerlingen van het vijfde jaar vormgevingstechnieken van het Torhoutse VTI een monument in cortenstaal gemaakt ter nagedachtenis van de omgekomen militairen.
The post VTI Torhout maakt oorlogsmonument

Lees meer »