Krantenkoppen

Laatste Breugelavond in Parochiaal Centrum van Beveren: “Mooi afscheid van ons gebouw”

Het nieuwe wijkhuis in Beveren krijgt stilaan meer en meer vorm. Daarom organiseert de werkgroep Parochiale Feesten op zaterdag 17 februari voor de laatste keer een Breugelavond in het Parochiaal Centrum van Beveren. Het ideale moment voor de werkgroep en de Beverse verenigingen om afscheid te nemen van het ondertussen verouderde gebouw.

Een buffet van kaas, charcuterie, brood en fruit à volonté. Dat is de Breugelavond in Beveren. Het initiatief van de werkgroep Parochiale Feesten brengt jaarlijks heel wat Beverse verenigingen en sympathisanten bijeen. Ondanks het succes is het festijn op zaterdag 17 februari toch aan de laatste editie toe. “Door de komst van het nieuwe wijkhuis in Beveren hebben we besloten om op 31 augustus te stoppen met de verhuur van de zalen in het Parochiaal Centrum aan de Izegemseaardeweg”, doet Carine Roose (63), die al veertig jaar lid is van de werkgroep, het verhaal. “Een bewuste keuze, hoor. Want, laat ons eerlijk zijn: het Parochiaal Centrum heeft zijn beste tijd gehad. Deze zomer zal het nieuwe wijkhuis in Beveren toegankelijk zijn en dan is het maar logisch dat verenigingen hun evenementen daar zullen organiseren.”

Afscheid

Met zijn Breugelavond wou de werkgroep Parochiale Feesten de afgelopen jaren vooral de mensen samenbrengen en met de opbrengst ervan deden ze telkens enkele verfraaiingswerken aan het Parochiaal Centrum.

Niettegenstaande ze ermee ophouden, wil de werkgroep toch absoluut nog een laatste editie organiseren. “We vinden het vooral belangrijk om de Beverse verenigingen nog een laatste keer te bedanken en om zo met z’n allen op een mooie manier afscheid te nemen van ons vertrouwde gebouw. Met de opbrengst van dit jaar zullen we trouwens ook nog de nodige verfraaiingswerken doen”, gaat Carine Roose voort.

“Vanaf zondag 1 september neemt dagcentrum De Companie namelijk zijn intrek in het gebouw. Zij zullen het wellicht wat opknappen, maar door hier en daar toch nog wat zaken aan te pakken willen we voor een vlotte overgang zorgen. Zo hoeven ze alvast niet meteen extra kosten te maken.”

Tickets

De Breugelavond in het Parochiaal Centrum gaat van start om 18.30 uur. Een eetkaart kost 20 euro. Kinderen tussen 5 en 10 jaar betalen 12 euro. Kaarten zijn te verkrijgen in het secretariaat van het Parochiaal Centrum, dit elke dinsdag tussen 18.30 en 19.30 uur en telefonisch bij Carine Roose via 051 24 91 91 of in de buurtwinkel van dagcentrum De Companie in de Heirweg 124 in Beveren. Er zijn ook kaarten beschikbaar bij alle Beverse verenigingen zoals Markant, Ferm en Landelijke Gilde, Okra, Samana en Petanque De Kouter.

The post Laatste Breugelavond in Parochiaal Centrum van Beveren: “Mooi afscheid van ons gebouw” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Elke dag krijgen honderd illegalen een bevel om ons land te verlaten: “Bij sommigen is het al het zoveelste en dat is frustrerend”

Het zorgt voor extra werk maar vooral voor frustraties bij politiemensen als ze weer eens iemand hebben opgepakt die nadien met een bevel om het grondgebied te verlaten op straat wordt gezet. Vorig jaar kregen gemiddeld honderd illegalen per dag zo een document. Hoeveel er daarvan effectief vertrokken zijn, is niet geweten. “Alleszins heel weinig”, klinkt het in politiekringen.

Lees meer »

Fotograaf Eric Compernolle is gepassioneerd door ons oorlogsverleden: “Mijn fototoestel is mijn tweede ik”

Wie in Zonnebeke het Memorial Museum Passchendaele 1917 (MMP1917) bezoekt, kan niet anders dan onder de indruk zijn van de mooie, grote foto’s van Tyne Cot Cemetery. Ze zijn van de hand van amateurfotograaf Eric Compernolle, die zich de laatste jaren heeft opgewerkt tot een gewaardeerd fotograaf van ons oorlogsverleden.
The post Fotograaf Eric Compernolle is gepassioneerd door ons oorlogsverleden:

Lees meer »

Gameontwikkelaar Electronic Arts schrapt bijna 700 jobs

Gameontwikkelaar Electronic Arts (EA) gaat 5 procent van zijn personeel, zo’n 670 werknemers, ontslaan. Het Amerikaanse bedrijf, bekend van onder meer FIFA en The Sims, sluit zich daarmee aan bij alle gamebedrijven die de afgelopen tijd ontslagrondes hebben aangekondigd, waaronder Sony en Microsoft.

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. Hoe Bjorn B. (45) na kroegentocht stomdronken twee wielertoeristen doodreed: “Kom je? Er liggen twee doden naast mijn auto”

Voor hij twee wielertoeristen doodreed had Bjorn B. (45) er een lange en vooral dronken nacht op zitten. Na een hevige ruzie zette hij zijn vriendin met haar valies op straat en trok hij op kroegentocht. De ene pint na de andere. Wij spraken met de mensen die hem toen tegen het lijf zijn gelopen en konden zo een gedetailleerde

Lees meer »

El Grillo in jarige Sint-Petrus en Pauluskerk

De werkgroep PetrusPaulus100 organiseert op zaterdag 9 maart om 20 uur in de Sint-Petrus en Pauluskerk een concert met El Grillo in samenwerking met Cultuurwerking ‘Oekene Inviteert’, en met de steun van de Adriaen Willaert Stichting.
The post El Grillo in jarige Sint-Petrus en Pauluskerk appeared first on KW.be.

Lees meer »

INTERVIEW. Zara Larsson poseert poedelnaakt op de cover van nieuw album: “Ik ben een zeer zelfzekere vrouw”

Als de echte godin van de liefde staat ze poedelnaakt op de cover van haar gloednieuwe album ‘Venus’. Zara Larsson (26), die vanavond optreedt in een nokvolle AB, valt niet te temmen. In een exclusief interview vertelt de Zweedse zangeres over haar overvloed aan zelfvertrouwen, het beheren van haar eigen muziek en haar ambitie als helikopterpiloot. “Vroeger maakte ik online

Lees meer »

Trotse Kim Kardashian deelt beelden van zoon Saint aan de hand van Lionel Messi, maar daar komt meteen storm van kritiek op

Kim Kardashian heeft op haar socials een video gedeeld waarin zoon Saint (8) te zien is aan de zijde van voetballer Lionel Messi. Tijdens de wedstrijd tussen Inter Miami en L.A. Galaxy mocht Saint mee het veld op met de kapitein. Al komen daar ook meteen verschillende haatreacties op. Van “hopelijk kan hij voetballen” tot “over privileges gesproken” en “met

Lees meer »

Advocaat overleden Russische oppositieleider Navalny aangehouden

Een advocaat van de onlangs overleden Russische oppositiepoliticus Aleksej Navalny is gearresteerd. Vasily Dubkov, die vorige week Navalny’s moeder vergezelde toen die bij de autoriteiten de vrijgave van het lichaam van haar zoon eiste, is in Moskou opgepakt, melden Russische nieuwsmedia.

Lees meer »