Krantenkoppen

Marc Goossens is slachtoffer van persoonsverwisseling: “‘Je moest eens weten wat er allemaal op je strafblad staat’, zei de politie. Maar dat was die ándere Marc”

Al bijna 25 jaar wordt Marc Goossens (63) uit Lint door officiële instanties verwisseld met een andere Marc Goossens. De gevolgen zijn hallucinant. “Ik heb plots een strafblad en moet opdraaien voor schulden die ik niet heb gemaakt.” Het einde van zijn ellende lijkt nog lang niet in zicht, ook al is de dubbelganger intussen overleden.

Meer krantenkoppen in België

Kruispunt Hogestraat-Heidestraat in Torhout wordt veiliger en groener

Nog dit voorjaar wordt het kruispunt van de Hogestraat met de Heidestraat en de Warandestraat in Torhout heraangelegd. De gemeenteraad heeft maandavond groen licht gegeven. De kostprijs wordt op een kleine 88.000 euro geraamd.
The post Kruispunt Hogestraat-Heidestraat in Torhout wordt veiliger en groener appeared first on KW.be.

Lees meer »

INTERVIEW. Kenza Ameloot reageert voor het eerst op titel Miss Belgie 2024: “Als ik één kind kan helpen, is mijn jaar geslaagd”

“Ik was altijd het ‘anders’ kindje, met een anderskleurige mama.” Dat vertelt Kenza Ameloot (21) in haar eerste interview als Miss België 2024. Haar doelstellingen maakt ze daarin ook meteen duidelijk. Ze wil het komende jaar van haar ongelooflijke kans gebruik maken om hulp aan te reiken aan elk kind dat dat nodig heeft. “Om te kunnen helpen moet je

Lees meer »

Zonnebloemkinderen vieren carnaval

In de gemeentelijke basisschool De Zonnebloem mochten de kinderen op de laatste schooldag vooraleer de krokusvakantie van start ging, in hun leukste outfit naar school komen. En dat deden ze massaal. Velen hadden nog nooit zo’n gekke dag gehad op de leuke school. Ze maakten er een carnavaleske lesdag van. En de meesters en de
The post Zonnebloemkinderen vieren carnaval

Lees meer »

Nu “Astrid en Natalia: back to reality” is afgevoerd: zijn we als publiek steeds strenger voor tv-programma’s?

De commotie rond het VTM-programma "Astrid en Natalia: back to reality" toont dat het moeilijk ligt wanneer BV’s doen alsof ze in armoede leven. Opmerkelijk, want het programma "Nieuwe buren", waarin Karen Damen en James Cooke hetzelfde deden, kon in 2016 wel nog passeren op televisie. Wat is er veranderd? Worden we als publiek steeds strenger voor zulke programma’s?

Lees meer »

Klinkende Kroegen krijgt extra budget van Stad Brugge voor herbruikbare bekers

Na eerder gemor en het afhaken van enkele misnoegde herbergiers wegens de strenge geluidsregels en de bijhorende boetes, zet het Brugs stadsbestuur een charmeoffensief rond Klinkende Kroegen in. Het college heeft beslist om extra budget vrij te maken voor de organisatie van Klinkende Kroegen en WIJklanken. De Stad Brugge is organisator van beide evenementen en moet als overheid voorzien in

Lees meer »

INTERVIEW. Maxim De Cuyper, op zijn zeventiende klaar met voetballen, nu sterkhouder bij Club: “Pita, frieten, pizza… Ik at waar ik zin in had”

Het scheelde niets of Maxim De Cuyper (23), Club Brugge-fan sinds kindsaf, zat zondag met een sjaal om de nek in de tribunes van Jan Breydel. Zover is het niet gekomen. Een babbel met de rechtsback van Club over zijn blauw-zwart hart, de strijd met de eeuwige rivaal, La Liga en zijn metamorfose. “Als ik wist dat hij er niet

Lees meer »

Wat gebeurt er als je stopt met Ozempic? “Na een jaar weeg je opnieuw evenveel, al kan je dat vermijden”

Geneesmiddelen als Ozempic en Saxenda blijven razend populair. Maar wie ermee stopt, ervaart een koude douche. Al na één jaar weeg je weer net zo veel als toen je begonnen met de medicatie, toont een nieuwe studie uit Kopenhagen. Professor endocrinologie Roman Vangoitsenhoven (UZ Leuven) legt uit hoe dat komt en vooral hoe je dat vermijdt. “Je moet de biologie

Lees meer »

Elise Roels uit ‘Thuis’ heeft geen account op OnlyFans: “Als ik mooie voeten had, zou ik het overwegen. Da’s easy money”

‘Thuis’ ging de afgelopen weken over de tongen. Niet in het minst omdat de voorheen brave Emma uit de VRT 1-soap nu als een sexy stoeipoes te zien is. Maar zo verleidelijk ze ’s avonds op televisie is, zo serieus staat Elise Roels overdag als lerares in het middelbaar voor de klas. “Eerlijk gezegd had ik wel wat schrik”, geeft

Lees meer »

Bpost vervangt papieren afwezigheidsbericht door digitale versie

Bpost is van plan om in heel België digitale afwezigheidsberichten in te voeren, na een succesvolle test. Wanneer een klant bij de levering van zijn pakje niet thuis is, zal de postbode geen papieren afwezigheidsbericht meer achterlaten in de brievenbus. De klant krijgt dan een boodschap in zijn mailbox en in de app van My Bpost, zo kondigt het bedrijf

Lees meer »

Gouden huwelijksgeluk voor Etienne en Josephine

Op 15 februari 1974 huwden Etienne Vankeirsbilck (76) en Josephine Bekaert (74) in Langemark. Nu werd hun gouden jubileum gevierd. Etienne werd geboren in Markegem en groeide op in Lichtervelde. Na zijn studies nam hij deel aan een toelatingsexamen bij de dienst Financiën en begon zijn beroepsloopbaan bij de BTW-dienst in Torhout. Na een bevordering
The post Gouden huwelijksgeluk voor

Lees meer »

Vrees voor cholera-uitbraak op Noors cruiseschip in Indische Oceaan

Meer dan 3.000 opvarenden zitten vast op een cruiseschip voor de kust van het Oost-Afrikaanse eiland Mauritius, nadat aan boord verschillende passagiers te maken kregen met maag-darmklachten. Vanwege de zieke passagiers weigeren de autoriteiten van Mauritius de Norwegian Dawn te laten aanmeren in de haven van Port Louis. Er wordt gevreesd voor een cholera-uitbraak aan boord, nu zuidelijk Afrika kampt

Lees meer »