Krantenkoppen

Meer dan de helft van woonzorgcentra springt slordig om met insuline

Meer dan de helft van de woonzorgcentra gaat in de fout met insuline. Dat blijkt uit cijfers van de Zorginspectie nadat in Koersel een verpleger werd opgepakt op verdenking van drie moordpogingen aan de hand van insuline.

Meer krantenkoppen in België

België ziet Portugal uitlopen op coëfficiëntenranking, naaste concurrenten verliezen net als ons land één deelnemer

Nu de play-offrondes erop zitten: tijd voor een nieuwe balans betreffende de UEFA-coëfficiënt. België staat nog steeds stevig geparkeerd op de achtste plek, maar ziet de achterstand op Portugal – dat twee knappe weken achter de rug heeft – plots groter worden. Allerminst een ramp, zeker omdat net als ons land ook de naaste concurrenten een Europese deelnemer zagen sneuvelen.

Lees meer »

Erfgoeddepot op Schiervelde herbergt straks duizenden historische voorwerpen, aankoop site is een feit

Op Schiervelde bouwt Stad Roeselare, samen met DVV Midwest, Provincie West-Vlaanderen en WVI aan een bewaarplek voor erfgoedcollecties. In dit gloednieuwe erfgoeddepot komt het Roeselaarse stadsarchief en het erfgoeddepot voor de regio Midwest. Op die manier worden de duizenden historische voorwerpen, kunstwerken, boeken, vondsten, in de best mogelijke omstandigheden bewaard.
The post Erfgoeddepot op Schiervelde herbergt straks duizenden historische voorwerpen,

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Leger Oekraïne trekt zich terug uit twee dorpen nabij Avdiivka

Het Oekraïense leger heeft zich teruggetrokken uit nog twee dorpen in de buurt van de oostelijke stad Avdiivka, die eerder deze maand werd veroverd door Russische troepen. Dat meldt de Oekraïense militaire woordvoerder Dmytro Lykhovy. Het gaat om de dorpen Sieverne en Stepove, plaatsen die voor de Russische invasie elk minder dan honderd inwoners hadden. Maandag trokken de Oekraïners zich

Lees meer »

“CIA bespioneert Russen al tien jaar vanuit geheime ondergrondse bunkers”

De CIA, de Amerikaanse geheime dienst, opereert al tien jaar vanuit “geheime ondergrondse bunkers” aan de Oekraïens-Russische grens. Dat onthult ‘The New York Times’. Volgens de Amerikaanse krant leidde de CIA al die jaren een “nieuwe generatie Oekraïense spionnen” op. En die spionnen worden ook vandaag, te midden van de oorlog, ingezet om gevoelige informatie te onderscheppen. “De netwerken zijn

Lees meer »

Gezaghebbende Britse organisatie: “Kort zomervakantie in tot vier weken”

In het Verenigd Koninkrijk roept de gezaghebbende liefdadigheidsorganisatie Nuffield Foundation op om de zomervakantie in te korten tot vier weken. Door af te stappen van de schoolkalender die “dateert van de victoriaanse tijd”, krijgen leerlingen en leerkrachten meer tijd in het schooljaar om tot rust te komen, luidt de redenering. Ook in Vlaanderen gaan stemmen op om de zomervakantie in

Lees meer »

Lars Borstlap schrikt van uitspraken van zus Kaat in ‘Kamp Waes’: “Zij heeft echt geen moeilijke jeugd gehad”

Dat twéé leden van hetzelfde gezin – Kaat (20) én Dries (24) – meedoen aan ‘Kamp Waes’, is al veel. Maar het hadden er net zo goed drie kunnen zijn. Ook broer Lars (23) was geïnteresseerd, maar een ongelukkige timing speelde de tenniskampioen parten, vertelt hij in ‘Dag Allemaal’. Wat vindt Lars van het parcours dat zijn broer en zus

Lees meer »

Het eliteteam dat ‘meester Thijs’ en andere pedofielen klist: “Een loodzware job, maar we moeten die kinderen redden”

Ze zijn met zeventien en doorploegen dag in dag uit terabytes en terabytes aan afschuwelijke beelden van kindermisbruik. Maar dankzij dit specifieke team binnen de politiedienst Europol kon onlangs ‘meester Thijs’ van De Springplank als pedofiel ontmaskerd worden. “We doen het allemaal voor dat ene moment: het moment dat je een kind uit de klauwen van iemand met slechte bedoelingen

Lees meer »