Krantenkoppen

Onrust onder huisartsen bereikt kookpunt: “We kunnen niet anders dan patiënten afwijzen”

In de interne Facebookgroep van de artsen borrelen de frustraties op. De roep om acties klinkt steeds luider. “We hebben een van de mooiste jobs ter wereld, maar er komt een tsunami op ons af. En niemand luistert naar ons.”

Meer krantenkoppen in België

Indrukwekkende foto-expo in voormalige bib De Vriendschap: “Het is een onbegrepen ziekte”

In maart loopt een niet-alledaagse tentoonstelling in de voormalige bibliotheek De Vriendschap op de Onze Lieve Vrouwemarkt. Het is het resultaat van een fotoshoot die vzw Endo.Insideout maakte van patiënten met de chronische ontstekingsziekte endometriose, die nog altijd op veel onbegrip stuiten.
The post Indrukwekkende foto-expo in voormalige bib De Vriendschap: “Het is een onbegrepen ziekte” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Karen Damen en Ruth Beeckmans gaan afwisselend de boze stiefmoeder spelen in ‘Sneeuwwitje’

Sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ voegt twee nieuwe toe aan de cast. Karen Damen (49) en Ruth Beeckmans (41) zullen afwisselend de rol van de koningin spelen. Voor Ruth betekent het haar musicaldebuut. “Het is natuurlijk superspeciaal dat de allereerste musical van Studio 100 terugkomt. Ik ben benieuwd hoe die er nu, 25 jaar later, zal uitzien”, aldus Karen Damen.

Lees meer »

Van alle simplistische oplossingen voor migratie is er geen enkele die werkt

Volgens een opinieonderzoek van De Standaard en VRT – uitgevoerd door de Universiteit Antwerpen – is migratie “het grootste probleem” voor de Vlaamse kiezers. Vlaanderen is geen uitzondering. In Nederland verzilverde Geert Wilders dat thema met een eclatante verkiezingsoverwinning. Ook in de VS draaien de verkiezingen voor een deel rond migratie. Zowel Donald Trump als Joe Biden trekken daarvoor naar

Lees meer »

“Ik ben een schrikkelkind van honderd”: stuur Raymond een kaartje voor zijn unieke verjaardag

Raymond Pylyser mag donderdag honderd kaarsjes uitblazen, maar het is pas de 25ste keer dat hij zijn verjaardag écht kan vieren. De kranige eeuweling zag op 29 februari 1924 het levenslicht en is daarmee een van de oudste schrikkelbaby’s van ons land. Zelf ligt hij niet wakker van zijn unieke geboortedatum. “Veel ‘spel’ heb ik daar nooit van gemaakt”, grinnikt

Lees meer »

Wie heeft Sarah Knockaert gezien?

Op vrijdag 23 februari om 08.48 uur werd de 20-jarige Sarah Knockaert voor het laatst gezien in de lokettenzaal van het treinstation in Blankenberge. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar.
The post Wie heeft Sarah Knockaert gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gruwelijke moord in Ukkel: agenten botsen nietsvermoedend op in stukken gehakt lichaam van Jean (67)

Ukkel is opgeschrikt door een uiterst gruwelijke moord. Slachtoffer Jean (67) werd onthoofd en in stukken gehakt, de verschillende lichaamsdelen lagen verspreid over zijn woning en het terras. Agenten die opgeroepen waren voor een andere zaak deden uiteindelijk de lugubere ontdekking. De verdenking rust momenteel op een vrouw waar de zestiger zorg voor droeg. Allicht leefde zij enkele maanden naast

Lees meer »

Tiendepark krijgt ‘beweegbank’: “Laagdrempelige manier om meer te bewegen”

In het Tiendepark op Uitkerke werd een ‘beweegbank’ geïnstalleerd. “Deze zitbank met meervoudige fitnessfuncties biedt een gratis, eenvoudige en toegankelijke manier aan om meer te bewegen zonder de noodzaak om te investeren in dure apparatuur”, zegt schepen voor Sociale Zaken Annie De Pauw (Vooruit).
The post Tiendepark krijgt ‘beweegbank’: “Laagdrempelige manier om meer te bewegen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Apple trekt de stekker uit de Apple Car

Na bijna tien jaar trekt Apple de stekker uit ‘Project Titan’. Daarmee bergt het techconcern uit Cupertino zijn plannen op om een elektrische auto te bouwen. Dat meldt het persagentschap Bloomberg. Een groot deel van de bijna 2.000 mensen die meewerkten aan het project, zou nu op AI gaan focussen.

Lees meer »

LIVE. Honderden boeren trekken naar Brussel voor betoging: horden tractoren al rijendik aan de Wetstraat, eerste vuurtjes gestookt

Vandaag houden landbouwersorganisaties een nieuwe betoging in de hoofdstad, naar aanleiding van de Europese top van de ministers van Landbouw in Brussel. De landbouworganisaties vragen de Europese Unie onder meer om zich terug te trekken uit de veelbesproken vrijhandelsovereenkomsten met Zuid-Amerikaanse landen. Er worden opnieuw honderden tractoren verwacht. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »