Krantenkoppen

Sekshuizen in Genk strenger aangepakt: sluiting dreigt voor laatste bordeel  

Er is op dit moment nog maar 1 bordeel over in Genk na de invoering van een reglement op seksuitbatingen. Maar dat kreeg een negatief advies waardoor een sluiting dreigt. Drie andere zijn gestopt of zijn verhuisd naar een andere gemeente omdat ze niet konden voldoen aan het nieuwe reglement. Dat reglement werd ingevoerd in de zomer van 2022 om uitbuiting, mensenhandel en overlast tegen te gaan.

Meer krantenkoppen in België

Bespaart u straks duizenden euro’s op een elektrische wagen? Spectaculaire prijzenoorlog aan de gang

Voor wie eraan denkt om dit jaar een elektrische wagen te kopen, is er hoopvol nieuws. De belangrijkste producenten van batterijen zijn verwikkeld in een prijsoorlog en bekampen elkaar met spectaculaire kortingen. Waarom doen ze dat? En wordt u straks beter van hun strijd? “Zeker voor een bepaald type van elektrische wagens kan de prijs omlaag gaan.” Al is dat

Lees meer »

Man zwaargewond na frontale botsing met vrachtwagen in Zarren

In de Roeselarestraat in Zarren (bij Kortemark) gebeurde er vrijdagochtend even na 5 uur een zwaar verkeersongeval. Een BMW en een vrachtwagen kwamen er frontaal met elkaar in botsing, waarna beide voertuigen weggeslingerd werden. De bestuurder van de BMW moest door de brandweer bevrijd worden.
The post Man zwaargewond na frontale botsing met vrachtwagen in Zarren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wat is er aan de hand met Toby Alderweireld (en eigenlijk heel Antwerp)?

Hoe sterk staat Antwerp? Het buikgevoel, de statistieken, én Mark van Bommel zijn eensgezind: het is wat het is. “Ik kan er niets anders van maken.” Of hoe ploeg en kapitein Toby Alderweireld na Nieuwjaar veel meer op mentaliteit dan op kwaliteit voetballen. En dan is zélfs een tweedeklasser geen eenvoudige klip om te nemen. Een achtergrondverhaal.

Lees meer »

De situatie van KV Oostende door de ogen van topsupporter Kamagurka: “Waar is Paul Conway nu? Iemand hem nog gezien?”

Samen met Herr Seele pakt Kamagurka (67) op 21 maart uit met de kunstexpo ‘Vive La Sociale’ in kader van het James Ensor-jaar. Maar dit is toch ook zowat hét jaar van de waarheid voor de duizenden KVO-fans. Als clubambassadeur – en zelfs ooit bestuurslid – volgt Kama ‘zijn’ Wèreldploegsje nog altijd van dichtbij. “Deze club heeft lokale gezichten nodig.”<br

Lees meer »

Tientallen bestuurders verliezen controle op spekglad wegdek: meer dan 30 auto’s betrokken bij kettingbotsing

’s Nachts vriest het dat het kraakt in de Chinese provincie Shaanxi en dat veroorzaakt heel wat problemen op de weg. Zo lag een snelweg in provinciehoofdstad Xi’an er plotseling spekglad bij na een regenbui. Tientallen bestuurders verloren de controle over hun voertuig op het bevroren wegdek en botsen tegen elkaar. Volgens getuigen waren meer dan dertig auto’s betrokken bij

Lees meer »

Lening aan Lago-zwembad goedgekeurd:“Financiële bijsturing noodzakelijk”

De gemeenteraad in Zwevegem heeft de lening aan het LAGO-zwembad nu ook officieel goedgekeurd. Zwevegem leent zo’n 1.537.203 euro aan LAGO. Tijdens de raad vormde enkel de afgesproken verdeelsleutel tussen Kortrijk en Zwevegem (58/42) nog een klein obstakel.
The post Lening aan Lago-zwembad goedgekeurd:“Financiële bijsturing noodzakelijk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tienduizenden betogers tegen extreemrechts in Hamburg

Tienduizenden mensen hebben zondag in Hamburg deelgenomen aan een mars door de binnenstad tegen extreemrechts in Duitsland. Volgens de organisatoren trokken meer dan 50.000 actievoerders door de straten, de politie komt pas later met een officiële telling.

Lees meer »

Al 50 jaar mysterie rond verdwenen sasmeester van Kachtem: is Marcel gevlucht of vermoord?

Op dinsdag 5 maart zal het exact vijftig jaar geleden zijn dat de sasmeester van Kachtem, de 53-jarige Marcel Coopman, van de aardbol verdween. Tot vandaag doen de wildste verhalen de ronde over de mysterieuze zaak. De spilfiguur, Coopmans beste vriend Leopold ‘Polleke’ Maes die op het assisenhof vrijgesproken werd onder massale publieke belangstelling, overleed in 1990 en nam het

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De vogelgriep is nu ook opgedoken op de Zuidpool. En dat is gevaarlijk nieuws voor de populatie pinguïns daar.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rusland zegt vooruitgang te boeken rond Avdiivka en Donetsk, station verwoest bij zware raketaanvallen

Russische troepen hebben volgens het Russische ministerie van Defensie belangrijke vooruitgang geboekt rond Avdiivka en Donetsk. Ook zouden zeven Oekraïense tegenaanvallen zijn afgeslagen. Oekraïne meldt langs zijn kant een massale raketaanval afgelopen nacht op het stadje Kostjantynivka, niet ver van Avdiivka in Donetsk. Onder meer het station werd vernield.

Lees meer »

Vlaams Belang dient klacht in tegen Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere nadat ze Tom Van Grieken een racist noemt

Vlaams Belang dient klacht in wegens smaad en laster en eerroof tegen Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere. In een interview met De Tijd van zaterdag noemt ze Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken een racist. Vlaams Belang laat het daar niet bij en dient klacht in. “Dit is een brug te ver”, klinkt het.
The post Vlaams Belang dient klacht in tegen Vooruit-voorzitter

Lees meer »