Krantenkoppen

Terugbetaling van psycholoog is een kluwen: “Vele regels maken het verwarrend”, zegt Vlaams Patiëntenplatform

Het systeem voor de terugbetaling van consultaties bij een psycholoog is ingewikkeld en verwarrend. Dat zegt het Vlaams Patiëntenplatform. "Er zijn veel regels die bovendien voor iedereen anders zijn. Ook tussen de mutualiteiten onderling zijn er verschillen. Mensen vinden dat verwarrend. Onze vergelijkende brochure hierover wordt het meest gedownload van onze site", stelt Simon Ector van het platform vast.

Meer krantenkoppen in België

De must-reads van het weekend

04:00 Twee jaar na de Russische invasie in Oekraïne dringt een ongemakkelijke vaststelling zich op: Europa moet zich dringend voorbereiden op een jarenlange oorlog aan zijn grenzen, en een niet-aflatende ho…

Lees meer »

Al bijna 125.000 euro ingezameld om schadevergoeding te betalen: crowdfunding van Acid is groot succes

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

Molenquizzers zijn slimste ploeg van West-Vlaanderen

De kwisploeg van Neos Ruiselede behaalde in Ardooie de eerste plaats tussen 19 deelnemende ploegen tijdens de kwis ‘De slimste club van West-Vlaanderen’. Met 90 op 100 punten werden ze met afstand provinciaal kampioen. In oktober mogen ze meedoen aan het nationaal kampioenschap in Sint-Niklaas.
The post Molenquizzers zijn slimste ploeg van West-Vlaanderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF INTERVIEW. Het ongelofelijke verhaal van Diane Foley (75), wier zoon door IS werd onthoofd. “Ik ben zijn moordenaar gaan opzoeken in de gevangenis”

Ze wilde de beul van haar zoon in de ogen kijken, met hem spreken, zijn verhaal kennen. En daarmee verbaast de Amerikaanse Diane Foley de wereld. Want zij is de moeder van Jim Foley (40), de eerste gijzelaar die door IS-terroristen werd onthoofd, een executie die een schokgolf door de wereld joeg en die haar op de gruwelijkste manier trof.

Lees meer »

Bezorgde vader van Bianca Censori slaat alarm: “Hij kan niet meer aanzien hoe Kanye haar behandelt als naakte trofee”

Een doorzichtig topje en een panty met niets onder of boven. Zelfs tabloid ‘Daily Mail’ zag zich genoodzaakt om de foto’s van Bianca Censori (29) te censureren. De vader van Kanye Wests (29) halve trouwboek slaat dan ook alarm: hij heeft genoeg van de ronduit schokkende, naakte outfits waarin zijn dochter rondparadeert. Hij eist een gesprek met de rapper om

Lees meer »

Met “Heilige Sophie” gaat de MR de Europese strijd aan

Een verkiezingstrijd vol spanning aan Franstalige zijde, met de machtsstrijd tussen Sophie Wilmès en Georges-Louis Bouchez bij de MR, en tussen de huidige voorzitter en zijn voorganger bij de kleine partij Défi. En Vooruit en Vlaams Belang die elkaar "beste vijanden" lijken te worden.

Lees meer »

Bisschoppen niet welkom op Herkenningsdag voor slachtoffers van seksueel misbruik in kerk: “Slachtoffers zijn te kwaad na ‘Godvergeten’”

In Buizingen in Vlaams-Brabant vindt zaterdag de jaarlijkse Herkenningsdag plaats voor slachtoffers van seksueel misbruik in de kerk. Voor het eerst zijn de bisschoppen niet uitgenodigd voor de Herkenningsdag. “De slachtoffers zijn te kwaad na het zien van het tv-programma ‘Godvergeten’, en wilden de bisschoppen geen uitnodiging sturen”, zegt pastoor Rik Devillé.

Lees meer »