Krantenkoppen

Valentijnswandeling langs 97 raamgedichten in De Haan

Tijdens de valentijnsperiode trakteren in De Haan lokale dichters opnieuw op schitterende liefdesgedichten. Letterkunstenares Lies De Waele bracht deze met krijtstift aan op de etalages van bijna honderd lokale handelszaken in De Haan en deelgemeenten.

Het is ondertussen een valentijnstraditie: samen met je geliefde kan je in De Haan en deelgemeenten opnieuw een romantische wandeling maken langs 97 lokale handels- en horecazaken. Met kunstige hand liet letterkunstenares Lies De Waele (44) mooie liefdesgedichten achter op de etalages. Haanse en Wenduinse poëten leverden de inspiratie. “Er zitten terug hele mooie bij”, glimlacht Lies. Normaal maakt ze onder haar pseudoniem DLiesjeS kleurrijke streetart. “Warhol was mijn eerste liefde”, klinkt het. Momenteel is ze in de Kerkstraat in Wenduine bezig met een gedicht van Nathalie Vilain, die gedichten schrijft onder haar pseudoniem Lily May Parker.

Win-win

“Aan de hand van de stijl, probeer ik mij voor te stellen wie die poëet is. Leuk, zo’n vleugje poëzie in het straatbeeld, ik krijg er veel reactie op. Ik kreeg zelfs al de vraag van een restaurateur uit het buitenland om daar ook gedichtjes op de ramen te zetten. Zelf vind ik het eigenlijk best jammer dat ze vergankelijk zijn. Voor mijn part mogen ze een heel jaar blijven staan”, knipoogt Lies. Ze had er dan ook veel werk aan. “Net geen honderd zijn het er. Een pak meer dan vorig jaar, en je moet toch rekenen dat ik per gedicht minstens tien minuten werk heb”, klinkt het. Volgens schepen voor Lokale economie Marleen De Soete is de valentijnswandeling voor de lokale dichters een uitgelezen kans om met hun poëzie naar buiten te komen.

“Met de gedichten willen we inwoners, tweedeverblijvers en toeristen uitnodigen om een wandeling te maken langs de etalages en van de mooie poëzie van lokale dichters te genieten. Daarnaast willen we hen ook aanzetten om met Valentijn te shoppen bij de lokale handelaars, waarvan er heel wat leuke acties aanbieden. Een win-win dus.” De romantische raamgedichten blijven nog tot 18 februari zichtbaar in het straatbeeld. Je kan ze al wandelend of al fietsend ontdekken.

Info: toeristische dienst De Haan en Wenduine of op www.visitdehaan.be

The post Valentijnswandeling langs 97 raamgedichten in De Haan is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nu William verstek laat wegens ‘persoonlijke redenen’: wat is er allemaal aan de hand in Buckingham Palace?

Koning Charles werkt op halve kracht, prinses Catherine herstelt van een mysterieuze operatie, en nu valt ook kroonprins William (41) uit vanwege ‘persoonlijke redenen’. Het is van de sterfdag van Elizabeth II geleden dat het nog zo hard rommelde in het Britse koningshuis. Van dubbelzinnige persberichten tot plotse veranderingen in de planning: wat is er toch aan de hand achter

Lees meer »

Het Messi-getreiter wordt ‘m opnieuw teveel: Cristiano Ronaldo reageert met obsceen gebaar dat wellicht niet onbestraft blijft

Het potje van Cristiano Ronaldo (39) kookte nog maar eens over. De Portugese superster belande gisterenavond andermaal in een storm van kritiek nadat hij obscene gebaren leek te maken na de 2-3 overwinning op het veld van Al-Shabab, de ploeg van Rode Duivel Yannick Carrasco. Volgens de media in Saudi-Arabië zullen de uitlatingen van CR7 niet zonder gevolgen blijven.

Lees meer »

Kinderen stellen erfgoed op kunstige manier voor

Als afsluit voor het feestjaar Wevelgem 825 werden de kinderen van het lager onderwijs uitgenodigd om het erfgoed in de gemeente op kunstige manier voor te stellen. Het resultaat wordt een week lang geprojecteerd in Bib in het Park.
The post Kinderen stellen erfgoed op kunstige manier voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Miss België 2024 is bekend: Kenza Ameloot kroont zich tot de mooiste van het land: herbeleef de verkiezing hier

Ze was één van de topfavorieten en nu ook Miss België 2024: Kenza Ameloot (22). De schone uit Sint-Amandsberg volgt zo Emilie Vansteenkiste (22) op tot ons lands mooiste, waarmee de titel voor het elfde jaar op rij naar een Vlaamse dame gaat. Kenza is perfect drietalig en heeft Rwandese roots langs mama’s kant. Ze studeert internationale business, maar zal

Lees meer »

“25ste keer ‘koekenbak’”: woning van Romy mogelijk onbewoonbaar nadat zoveelste bestuurder crasht tegen gevel

Opnieuw heeft een voertuig de woning geramd van Romy Van Oostende (62) in een bocht op de Kortenbergsesteenweg in Steenokkerzeel. “De 25ste keer op 22 jaar dat ik hier woon schat ik”, klinkt het gelaten. Het pand liep ernstige schade op. “Het is zelfs afwachten of ik hier met mijn zoon ga kunnen blijven wonen.” De inzittenden gingen er na

Lees meer »

Torhout blijft hoofdzakelijk vasthouden aan voorrang van rechts

Onafhankelijk raadslid Koen Sap wees er maandagavond tijdens de zitting van de Torhoutse gemeenteraad op dat er minder ongevallen gebeuren in gemeenten waar de voorrang-van-rechtsregel afgeschaft wordt. Burgemeester Kristof Audenaert (CD&V) reageerde dat het stadsbestuur niet van plan is om de regel algemeen op te doeken.
The post Torhout blijft hoofdzakelijk vasthouden aan voorrang van rechts appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie voert onderzoek naar verkeersagressie tegen postbode in Roeselare: stuur een kaartje om hem te steunen

Een postbode zou vorige week woensdag het slachtoffer geworden zijn van verkeersagressie in Roeselare. Het voorval gebeurde aan de rotonde van de Brugsesteenweg met de Wijnendalestraat. De politie heeft het kader van het onderzoek de twee verdachten verhoord, maar die ontkennen dat er klappen werden uitgedeeld. De postbode in kwestie zou een hersenschudding opgelopen hebben. Een kennis van hem doet

Lees meer »

KIJK. Amerikaanse actrice Chelsea Handler viert 49ste verjaardag in bikini op de skilatten

Amerikaanse actrice en comedian Chelsea Handler (49) heeft haar verjaardag op speciale wijze gevierd. Het is ondertussen zelfs een jaarlijkse traditie geworden: elk jaar trekt ze haar bikini aan en springt ze op haar skilatten. Ze wordt vergezeld door haar viervoeter in een rugzak, mét skibril. Ondertussen geniet de actrice van een cocktail en rookt ze een joint. Dat daar

Lees meer »

Niels opent fietsenzaak langs Leieboorden

De nieuwe fietsenzaak ‘Longcut Cycles’ vind je aan de Vrijdomkaai 1 langs de Leie. De fietshandel met bijhorende attributen, accessoires en een open atelier, opent officieel de deuren op 17 maart. Niels Kinds genoot een opleiding industrieel ingenieur in Kortrijk en daarna een opleiding herstellingen en onderhoud van fietsen en bijhorend fietsmateriaal. Hij komt uit Roeselare en is gestart in

Lees meer »

Nastja Claessens gaat onder het mes voor aanslepende polsblessure en komt dit seizoen niet meer in actie

Belgian Cat Nastja Claessens staat tot het einde van het seizoen aan de zijlijn met een polsblessure. Dat maakte haar club Castors Braine vrijdag bekend. De 19-jarige Claessens sukkelt al sinds begin november met de pols.
The post Nastja Claessens gaat onder het mes voor aanslepende polsblessure en komt dit seizoen niet meer in actie appeared first on KW.be.

Lees meer »