Krantenkoppen

Vier generaties op een rij: van Carlos tot Dré

Met de geboorte van Dré Decaestecker werd de familie Decaestecker uit Moorslede met een mannelijk viergeslacht uitgebreid

Stamvader is Carlos Decaestecker (86). Grootvader Dirk Decaestecker (61), papa Sandy Decaestecker (34) en de jongste spruit Dré Decaestecker, die op 25 november 2023 het levenslicht zag, vervolledigen dit klavertjevier.

The post Vier generaties op een rij: van Carlos tot Dré is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

#MeTooGarçons: hashtag over seksueel geweld brengt golf van getuigenissen van mannen op gang in Frankrijk

In Frankrijk stromen volop getuigenissen binnen van mannen die het slachtoffer zijn geweest van seksueel geweld. De trend is gestart bij de Franse acteurs Aurélien Wiik en Francis Renaud, nadat ze hebben verteld over hoe ze te maken kregen met aanranding en seksuele intimidatie bij de start van hun carrière. Hun getuigenissen krijgen heel wat weerklank op sociale media.

Lees meer »

Rechtszaak rond ‘Rust’ is begonnen: wapenverantwoordelijke Hannah Gutierrez Reed krijgt er stevig van langs

“De beklaagde behandelde de veiligheidsmaatregelen alsof ze optioneel waren.” Hannah Gutierrez Reed, de wapenverantwoordelijke van ‘Rust’, heeft het hard te verduren gekregen tijdens de eerste procesdag rond het schietincident op de filmset. Zo kreeg Reed van de aanklager te horen dat haar “slordige en onprofessionele” gedrag geleid heeft tot de dood van Halyna Hutchins.

Lees meer »

Vrouw krijgt geen 760.000 euro schadevergoeding voor pijn na auto-ongeluk: ze kon wél grote kerstboom weggooien

In de Ierse stad Limerick heeft de rechtbank een schadevergoeding van meer dan 760.000 euro afgewezen. De 36-jarige Kamila Grabska eiste dat bedrag van een verzekeringsmaatschappij, omdat ze sinds een auto-ongeluk last heeft van voortdurende nek- en rugpijn. De rechter seponeerde de zaak nadat ze een actiefoto te zien kreeg van de vrouw, die een stevige kerstboom de lucht in

Lees meer »

Brugse Lisa Van Coillie schrijft een psychologische thriller: “De waarheid is een leugen”

Met de psychologische thriller ‘De waarheid is een leugen’, uit bij Van Driel Publishing, debuteert de Brugse Lisa Van Coillie. “Wat voor de ene de waarheid is, is voor de andere een leugen. Met die gedachte speel ik in mijn boek.”
The post Brugse Lisa Van Coillie schrijft een psychologische thriller: “De waarheid is een leugen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

De teller blijft gaan: al meer dan 150.000 euro ingezameld voor crowdfundingcampagne Acid

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

Eigen wagen? Voor deze Vlamingen hoeft het niet meer: “We kozen voor de Netflix onder de auto’s”

Eén of meer wagens op de oprit: voor steeds meer Vlaamse gezinnen hoeft het klassieke plaatje niet meer. Eén op de drie autobezitters vraagt zich af of een eigen auto nog wel nodig is, zo blijkt uit een nieuwe studie van consultancybureau Deloitte. Ook deze Vlamingen hoeven geen eigen auto en doen het voortaan anders. “Ik zie maar één betaalbare

Lees meer »

Voetgangster (78) uit Knokke overleden na aanrijding door wagen

In het Oost-Vlaamse Eeklo is zaterdagavond een 78-jarige vrouw uit Knokke om het leven gekomen bij een aanrijding door een personenwagen. De omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht, meldt de lokale politie.
The post Voetgangster (78) uit Knokke overleden na aanrijding door wagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Een haai is banger voor ons dan omgekeerd”: Marc ruilt Zwevegemse duiktank in voor duiken in Kaapverdië

Natuurliefhebber Marc Maelfait verhuist binnenkort naar Kaapverdië, een eilandengroep ten westen van Afrika, ter hoogte van Senegal. Zijn nieuwe woning staat op een klif aan zee in het vissersdorpje Janela, op het groene en ruige wandeleiland Santo Antão, mét privébaai op tweehonderd trappen. “Ik had het niet meer gedacht. Op mijn 61 stewordt mijn sluimerende droom dan toch eindelijk werkelijkheid.”
The

Lees meer »

LIVE Oekraïne. VS zien geen tekenen dat Rusland nucleaire aanval plant – Kiev haalt recordaantal Russische vliegtuigen neer: 13 toestellen in 12 dagen

In verschillende Europese landen leidt de opvang van Oekraïners tot discussie. In onder meer Ierland, dat kampt met een woningtekort, is de opvang recent versoberd en in het Verenigd Koninkrijk is nauwelijks zicht op het aantal vluchtelingen dat op straat leeft. De Ierse regering maakte eind vorig jaar bekend dat de Staat nieuwe vluchtelingen uit het Oost-Europese land nog maximaal

Lees meer »

Belevingscontainer toont hoe bedrijventerreinen kunnen helpen in strijd tegen water

Bedrijventerreinen kunnen een flink steentje bijdragen in de strijd tegen wateroverlast en droogte. Om dat kracht bij te zetten, streek het project Vlaanderen Waterproof donderdag neer op het bedrijventerrein Tielt Noord. Bezoekers konden er ontdekken welke maatregelen er samen genomen kunnen worden.
The post Belevingscontainer toont hoe bedrijventerreinen kunnen helpen in strijd tegen water appeared first on KW.be.

Lees meer »

Artgym2000 scoort met toporganisatie in sporthal Steuren Ambacht: “We zijn een warme familieclub”

Onlangs nam een 350-tal gymnasten uit heel Vlaanderen deel aan de provinciale voorrondes voor de Vlaamse en Belgische kampioenschappen van Gymfed in de sporthal Steuren Ambacht. Heel wat gymnasten van Artgym2000 – de club was ook organisator van de kampioenschappen deden mee. En er kwamen ook nog eens 900 supporters op af.
The post Artgym2000 scoort met toporganisatie in

Lees meer »

Landbouwer Koen Demonie uit Staden op Vlaams Belang-lijst Vlaams parlement

Landbouwer Koen Demonie (57) uit Staden krijgt van Vlaams Belang de 15de plaats op de lijst voor het Vlaams Parlement toebedeeld. Demonie zetelde tot 2018 ook in de Stadense gemeenteraad, aanvankelijk voor N-VA en later als onafhankelijke. Hij is ook kandidaat voor Vlaams Belang in Staden als er daar voor de verkiezingen een lijst zal ingediend worden.
The post Landbouwer

Lees meer »