Krantenkoppen

Voor tienduizenden euro’s schade nadat tennishal instort na “luide knal”: “Een ramp voor onze club”

De stroompanne die een deel van Zaventem zaterdagnamiddag zo’n uur lang zonder stroom zette, heeft grote gevolgen: niet alleen waren meer dan 500 gezinnen door de panne getroffen, ook winkels vielen zonder stroom en Tennisclub Tenza zag een van de twee grote luchthallen instorten, waardoor er op die terreinen een tijdlang geen tennis meer kan worden gespeeld.

Meer krantenkoppen in België

Slachtoffer opgepakte leerkracht Y.S. getuigt hoe klacht jaren geleden niets opbracht: “Hoe mocht zo iemand in onderwijs stappen?”

De 26-jarige leerkracht Y.S. werd afgelopen maandag officieel in verdenking gesteld van zedenfeiten met minderjarigen uit de LAB-school in Sint-Amands. Zes jaar eerder werd hij door vergelijkbare beschuldigingen uit een Chiro-afdeling gezet nadat een 15-jarig meisje klacht had ingediend bij de politie. Zij wil anoniem haar ervaringen met Y.S. delen. “Zo wil ik wat met mij gebeurd is een plaats

Lees meer »

Achter de schermen bij ‘De droomfabriek’: “Zwemmen in chocoladesaus: dat kan in deze tijden niet meer”

Dat Vlaanderen ook dertig jaar na het origineel nog steeds in het wilde weg fantaseert, ziet u elke week in ‘De droomfabriek’. Van een gebouw platwalsen met een sloopkogel tot vliegen met ganzen: voor de zeventienkoppige productieploeg lijkt geen wens te absurd. Wij spraken met de makers, die ons een exclusieve blik achter de schermen gunnen. Hoe slaagt de ploeg

Lees meer »

De Haan is decor voor nieuwe politiereeks ‘Juliet’: zes weken spannende fictie

Vanaf zondag 3 maart is De Haan zes weken lang het decor voor de nieuwe politiereeks ‘Juliet’ op VRT 1. Charlotte De Bruyne vertolkt daarin de rol van politie-inspecteur Juliet Dumon, die allerlei zware misdaden moet oplossen in het ogenschijnlijk lieftallige badplaatsje.
The post De Haan is decor voor nieuwe politiereeks ‘Juliet’: zes weken spannende fictie appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Gelukkig blies onze kepie niet weg”: Last Post op unieke plek nadat Menenpoort wordt afgesloten door storm

Weer en wind houden de Last Post niet tegen. De plechtigheid vond donderdagavond voor het eerst plaats voor de Menenpoort, die uit voorzorg volledig werd afgesloten. “Het werd te gevaarlijk.”
The post “Gelukkig blies onze kepie niet weg”: Last Post op unieke plek nadat Menenpoort wordt afgesloten door storm appeared first on KW.be.

Lees meer »

De kinderen van Staf Coppens zijn zeer straf bezig: “Hun prestaties haalden zelfs de Zweedse kranten”

‘Stafkes Straffe Kost’ krijgt een nieuwe betekenis. Op het Zweedse kampioenschap kunstschaatsen veroverde Nora (14), dochter van Staf Coppens (43), zopas de bronzen medaille. Zoon Beau (16) stond vorig jaar al op dat podium. Worden de twee straks een internationaal succes? Drievoudig Olympiër Kevin Van Der Perren fileert hun prestaties en legt uit wat daarvoor nodig is. “Het mentale aspect

Lees meer »

Ongeval met tractor eist al zeker 23 levens in India

In het noorden van India heeft zich een tragisch ongeval voorgedaan waarbij zeker 23 mensen het leven hebben verloren en meer dan 12 anderen ernstig gewond zijn geraakt. Een landbouwtractor, beladen met 40 mensen in een aanhangwagen, kantelde en stortte neer in een nabijgelegen vijver. Lokale autoriteiten hebben bevestigd dat acht van de dodelijke slachtoffers kinderen waren.

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. Tom Van Grieken maakt handig gebruik van de antiracismewet

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: wat schuilt er achter de uitspraak van Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere, die Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken een racist noemt? En waarom haalt die op zijn beurt uit met een

Lees meer »