Krantenkoppen

Wereldrecordhouder op de marathon Kelvin Kiptum overleden bij auto-ongeluk

09:05 Een ongeluk in zijn geboortestreek in Kenia is de 24-jarige marathonloper Kelvin Kiptum fataal geworden. Het toptalent werd gezien als de man die onder de magische grens van de twee uur op de marathon…

Meer krantenkoppen in België

Filmfestival Berlijn onder vuur na pro-Palestijnse boodschappen: “geen plaats voor eenzijdige kijk”

In Duitsland opent het ministerie van cultuur een onderzoek naar enkele uitspraken tijdens de prijsuitreiking van het Filmfestival van Berlijn. Daar hadden verschillende winnaar het over ‘genocide op de Palestijnen in Gaza’ en ‘apartheid’. Ook werd een controversiële leuze op de Instagrampagina van de organisatie geplaatst. Het festival kom nu zwaar onder vuur te liggen.

Lees meer »

Jonger Dan Je Denkt trekt er opnieuw op uit

Wielertoeristenclub Jonger Dan Je Denkt start een nieuw fietsseizoen. Het nieuwe JDJD-seizoen start op zondag 3 maart om 9 uur. Voor aanvang van de rit wordt om 8 uur een ontbijt geserveerd voor leden en nieuwe leden in ‘t Nieuw Boldershof, het lokaal van Jonger Dan Je Denkt in de Roeselarestraat. Na het ontbijt volgt
The post Jonger Dan Je

Lees meer »

Wordt oud financiëngebouw werkplaats voor thuiswerkers?

De kantoren van de FOD Financiën in de Hondstraat in Poperinge staan sinds 2015 leeg. Het gelijkvloers is eigendom van én in gebruik genomen door bpost en een deel van de parking wordt door het Vredegerecht kanton Poperinge benut. De eerste, tweede en derde verdieping staan echter leeg. Via een motie zal het stadsbestuur vragen om het gebouw te mogen

Lees meer »

Aantal fietspaden in goede staat stijgt met 3,3 procent

Het aantal fietspaden langs gewestwegen in Vlaanderen dat in uitstekende of behoorlijke staat verkeert is met 3,3 procent gestegen, tot 63,8 procent. Dat blijkt uit het nieuwe fietsrapport van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). In totaal telt Vlaanderen ongeveer 7.000 kilometer fietspaden langs gewestwegen.

Lees meer »

Hij reed de Vlaamse hartsvriendinnen Jessy (25) en Wibe (24) onder invloed dood en pleegde vluchtmisdrijf: Italiaan (53) weet vandaag in Rome wat hij precies riskeert

De Italiaan (53) die vorig jaar de twee Vlaamse hartsvriendinnen Wibe (25) en Jessy (24) doodreed tijdens hun vakantie in Rome krijgt vandaag te horen welke straf hij precies riskeert. Dat kan tot achttien jaar cel zijn. Want bijna anderhalf jaar na het ongeval wordt de zaak nu écht gepleit. De verdachte had te veel gedronken en was onder invloed

Lees meer »

Boerennatuur Vlaanderen krijgt erkenning voor natuurgebied Waerdeveld in Borgloon: samenwerking tussen natuurbeheerders en landbouwers

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft het natuurbeheerplan van de vzw Boerennatuur Vlaanderen voor natuurreservaat het Waerdeveld in Borgloon goedgekeurd. Daarmee heeft de vzw voor de eerste keer een erkenning gekregen om een natuurreservaat te beheren. Boerennatuur beheert ongeveer de helft van het Waerdeveld, de andere helft wordt beheerd door Natuurpunt. "De boeren bewijzen hiermee dat zij ook

Lees meer »

Voormalig Sovjet-premier Nikolaj Ryzjkov (94) gestorven

Voormalig Sovjet-premier Nikolaj Ryzjkov is op 94-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Valentina Matviejenko, voorzitster van de Russische Federatieraad, woensdag in Moskou. Ryzjkov was een van de hervormers van de Sovjet-Unie onder leiding van Michail Gorbatsjov. Hij was een van de laatste Sovjet-regeringsleiders die nog actief was in de Russische politiek.

Lees meer »

Team Oudenburg in nieuwe werk- en signalisatiekledij

De medewerkers van de technische diensten van de stad krijgen splinternieuwe werkkledij. “Met de nieuwe kledij zijn de personeelsleden van onze stad nog beter herkenbaar voor de burger en helpen ze het positieve imago te versterken. Kwaliteit, respect en klantvriendelijkheid staan centraal, en deze nieuwe outfits stralen dit ook uit”, zegt burgemeester Romina Vanhooren. Alle
The post Team Oudenburg in

Lees meer »

Proeven van de grootste snoeptaart ter wereld? Het kan in Waregem!

De Roeselaarse groothandel Ameel Candy World vierde dit weekend zijn 25ste verjaardag met een uniek bouwwerk. Twee dagen lang werkte het bedrijf samen met 120 vrijwilligers aan de grootste snoeptaart ter wereld. Het suikerkunstwerk is 10 meter breed en maar liefst 8,65 meter hoog. “De bouw was enorm spannend, de taart was net op tijd klaar”, klinkt het.
The post

Lees meer »