Krantenkoppen

Zesdejaars maken kennis met job in ziekenhuis AZ Oostende

Het AZ Oostende organiseerde voor de eerste keer een opendeurdag voor studenten van het zesde middelbaar. Die dag kreeg het motto ‘Hoezo werken in een ziekenhuis? AZO!’. Met die dag wou AZ Oostende de studenten warm maken voor een carrière in het ziekenhuis of in de zorg.

Er namen 374 leerlingen deel uit vijf scholen met richtingen met doorstromingsmogelijkheden in de Oostendse regio (Athena, SIGO, de Studio, College Petrus & Paulus en Sint-Jozef Petrus & Paulus). De leerlingen ontdekten de diversiteit aan jobs in een ziekenhuis en welke studies ze daarvoor kunnen volgen.

Verschillende medewerkers en vrijwilligers namen de jongeren mee in een traject van ‘jobrooms’. Zo werd de reguliere zorg in het ziekenhuis niet gestoord. In kleine groepjes en met een doorschuifsysteem kwamen ze terecht in de diverse jobrooms, waar ze kort kennismaakten met een beroep of werkveld, zoals verpleegkunde, kritische zorgen, IT, apotheek, administratie/boekhouding, revalidatie, geestelijke gezondheidszorg … De voorstellingen gingen dus breder dan enkel het verpleegkundige aanbod.

Positief in beeld

“De zorg komt veel te vaak negatief in de media, met berichten over hard werken, veel tekorten, het draaien van lange shiften … Voor ons komt het te weinig aan bod dat mensen die kiezen voor een job in zorg en welzijn, kiezen voor een job van onschatbare waarde, met veel zingeving, met teamwork en van maatschappelijk belang”, aldus directeur patiëntenzorg Inge Luts. “We dragen graag ons steentje bij om dit vandaag positief in de kijker te zetten.” (HH)

The post Zesdejaars maken kennis met job in ziekenhuis AZ Oostende is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Amerikaanse actrice Chelsea Handler viert 49ste verjaardag in bikini op de skilatten

Amerikaanse actrice en comedian Chelsea Handler (49) heeft haar verjaardag op speciale wijze gevierd. Het is ondertussen zelfs een jaarlijkse traditie geworden: elk jaar trekt ze haar bikini aan en springt ze op haar skilatten. Ze wordt vergezeld door haar viervoeter in een rugzak, mét skibril. Ondertussen geniet de actrice van een cocktail en rookt ze een joint. Dat daar

Lees meer »

▶Prijs van bitcoin stijgt sterk naar 52.000 euro, moet je erin investeren? “Je kan altijd weer meemaken wat er in 2022 gebeurde”

Bitcoin trekt de aandacht opnieuw, nu de prijs van de cryptomunt voor het eerst sinds 2021 weer boven de 52.000 euro steeg. HLN-geldexpert Paul D’Hoore volgt de ontwikkelingen al een tijd en begrijpt wat er aan de hand is. Waarom stijgt de waarde van de munt weer? Is de Europese Centrale Bank terecht sceptisch over bitcoin? En vooral: is het

Lees meer »

Assisen ‘Scalpermoord’ – Oudaha wil volgens verdediging zijn verantwoordelijkheid nemen

Op het assisenproces over de moord op Jill Himpe (36) heeft de verdediging kort de jury toegesproken. Volgens meester Rob Onderdonck zal Ridoan Oudaha (43) zijn verantwoordelijkheid nemen en zijn spijt betuigen. De burgerlijke partijen reageerden sceptisch op het standpunt van de verdediging.
The post Assisen ‘Scalpermoord’ – Oudaha wil volgens verdediging zijn verantwoordelijkheid nemen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom een bestseller over China’s favoriete geschiedenis toch geen belangrijke prijs mag winnen

De fantasyschrijfster Rebecca F. Kuang (27), geboren in China en als kind uitgeweken naar de Verenigde Staten, schreef haar eerste boek op haar negentiende. Sindsdien bracht ze een succesvolle trilogie uit, haalde ze een doctoraatsbeurs aan Yale binnen en won ze talloze prijzen. Ze rijgt de bestsellers aan elkaar. Een literaire sensatie dus, maar in China is ze naar de

Lees meer »

Eneco Clean Beach Cup 2024: samen opruimen voor een schone Noordzeekust

Op zondag 24 maart staat de 15de editie van de Eneco Clean Beach Cup gepland, een evenement dat een vaste waarde is geworden voor strandliefhebbers en milieubewuste families. Het is een dag waarop mensen samenkomen om het strand op te ruimen maar ook om te genieten van een dag vol activiteiten en entertainment.
The post Eneco Clean Beach Cup 2024:

Lees meer »

Nieuwe Michelingids: meteen 2 sterren voor Hof van Cleve met nieuwe chef Floris Van Der Veken, ontdek hier de volledige lijst

Floris Van Der Veken heeft als nieuwe chef met Hof van Cleve meteen 2 Michelinsterren gekregen. Hij nam pas begin dit jaar de fakkel over van Peter Goossens, die zijn carrière in het restaurant vorig jaar afsloot met 3 sterren. Zilte in Antwerpen en Boury in Roeselare blijven de driesterrenrestaurants. Er is geen nieuw driesterrensterrenrestaurant bijgekomen dit jaar.

Lees meer »